Engin Akın

Silivri Fener El Ele Bala


İlçemizi Süper Amatör Küme’de temsil edecek olan iki iddialı takımımız var. Toplamda dört olan süper amatör takımlarımızdan Silivrispor ve Fenerköyspor’un nedenli iddialı oldukları yaptıkları transferlerle ortadadır. Her iki takımda birbiri ardına yaptıkları hazırlık maçları ile yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Hafta sonu oldukça hareketli geçti. Her iki iddialı takımımız da hazırlık maçları ile sevenlerinin karşısına çıktı.

Silivrispor son hazırlık maçında deplasmanda 3. Lig ekiplerinden Tepecik karşısına çıktı. Lig provası şeklinde geçen mücadelede Silivrispor’u gerçekten beğendim. Defansta ve orta alandaki iyi anlaşma sonucunda bol pozisyonlu bir maç oldu. Özellikle doksan dakikalık periyotta takım oyundan düşmeden başladığı gibi devam etmekte. Tepecik karşısında iyi mücadele eden temsilcimiz yeni sezona son derece hazır olduğunun sinyallerini verdi. Bir takım eksikliliklerinin olduğu doğrudur ama kaliteli oyuncular bu açıkları da kapatmaktadır. Son hazırlık maçlarında göze çarpan ise sol kanattaki zaaftır. Orta alanda geçen sezona oranla büyük bir aşama kaydeden Yunus formayı kolay kolay kaptırmaz. Sağ kanatta ise bana göre Kadir Hoca seçim yapmakta oldukça zorlanacaktır. Burada yani sağ kanatta Sonat, Metin, Fatih gibi ligin kalburüstü oyuncuları var. Sol kanatta ise Silivrispor’un alternatifleri yok. Sol kanatta Vahit ve Gurur’un alternatifinin olmayışı herhangi bir sakatlık ya da kart cezalarında büyük sıkıntı oluşturacaktır. Bir an evvel bu bölgeye takviye yapılması gerekmektedir. Defansın ortasında Özgür ve Volkan ikilisi tam oturdu. Fakat burada da sıkıntı çekilebilir. Yine sol kanatta olduğu gibi bir sakatlık veya kart cezasında alternatifler üretilmelidir. Kalede ise güven veren bir oyuncu olan tecrübeli Murat rahat tavırları ile formda olduğunu gösteriyor. Yedekleri ise o kadar da iyi olmasa bile gelecek vaat eden isimler. Olası bir durumda kaleyi güvence altına alabilirler ama lig tecrübesi olan bir yedek de fena olmaz. Orta alanda Yasin beni son iki maçtır hayal kırıklığına uğrattı. Genç oyuncu yorgunluktan mıdır bilinmez ama son Halide Edip ve Tepecik maçlarında yetersiz kaldı gibi. Yunus’un formda olması ve sakatlığı biten Serkan’ın orta alanda varlığı ile toparlanacak gibi gözüküyor. İlerleyen haftalarda orta alan iyi işler yapacak gibi ama buraya biraz daha dikkat edilmesi gerecek gibi. Özellikle Tepecik maçında bu eksiklik hissedildi. Orta alandan ileri forvet hattına top taşınmasında zorluk çekildi. Forvette hattında ise Cankat, Yıldıray ikilisi çok koştular. İyi pozisyonlar buldularsa da yararlanamadılar. Son vuruşlardaki eksikliği ise yoğun idman programına bağlayabiliriz. Ali Yavuz’un ve Serkan’ın eksikliği bu son maçta hissedildi. Şuana kadar yapılan maçlara ve idmanlara bakıldığında bu takımı ilerleyen haftalarda güzel günler bekliyor diyebilirim. Bir takım eksikliklerde giderildiğinde olumlu sonuçlar alınacaktır.

Sürantrene tehlikesi
Fenerköyspor’un iki maçını izleme imkânım oldu. Biri kampta diğeri ise hafta sonu Beşiktaş maçıydı. Açıkça ifade edebilirim kamp döneminde yapılan hazırlık maçında daha çok beğenmiştim Fener’i. Beşiktaş maçında o kadar da iyi değillerdi. İlk yarı rakibini boğan bir Fener ikinci yarı ise rakibi tarafından sahasına hapsedilen bir Fener vardı sahnede. Kamp döneminde yapılan hazırlık maçında tam saha pres yapan bir takım görüntüsü vardı. Bu durum göze hoş bir oyun sunuyordu. Beşiktaş maçında belki rakibin çok genç olmasından dolayı hafife alma durumu belki de çok gizli bir tehlike olan sürantrene durumu da olabilir. Her ikisi de bir takım için en büyük tehlikedir. Eğer bir takım 60’tan sonra yürüyorsa teknik heyetin iyice bir düşünmesi gerekir. Hedefleri olan Fener’in hedefine ulaşabilmesi için acil bir şekilde defansa uzun bir stoper ile birlikte forvete kafa toplarına hakim bir oyuncu takviyesini yapması şarttır. Orta alanda ise iyi bir görüntü vardı. Kurulan orta alan ligi tamamlar. Defansın ve forvet hattının kısalığı ilerleyen haftalarda sıkıntı oluşturabilir. Bu durum dikkate alındığında Silivrispor ile el ele Bölgesel Amatör Lige çıkacaklardır.

YORUM YAP