XXXXX

Sevinelim mi?

Nihayet farklı ve güzel bir haber ile ülke gündemine oturdu Silivri… Bütün haber spikerleri Silivri’de doğalgaz bulunduğu haberini müjdelerken aynı duyguyu paylaştıklarını belirttiler.
Silivri’de ise Kadıköy’de doğalgaz bulunduğu haberi üzerine geçmişte de petrol bulunduğu hatırlandı…
Burhan Soyaslan’ın Belediye Başkanlığı döneminde 1964-69 yıllarında gerçekleştirilen arama çalışmalarında adım adım petrolün kaynağına ulaşıldığı düşünülürken, bir sabah bütün kuyuların betonla kapatılmasıyla süreç sürpriz bir şekilde sona erdirildi anlatılanlara göre…
&&&
Silivri’de bulunan doğalgaz ile ilgili haberlerin ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kadıköy’de bulunan gazın Türkiye açısından önemli olduğunu belirterek, "Kimseyi henüz ümitlendirmek istemeyiz. Bir gaz bulundu. Türkiye'nin ihtiyacının yüzde birini karşıladık. Ancak, tüm ihtiyaç böyle bir gaz bulmakla karşılandı, algısı oluşturmak yanlış olur" dedi.
Kamp amiri Onur Çelik ise, "Bu yaptığımız çalışmalar sonucunda 450-500 metre aralığında gaza rastladık. Bu gazların testlerini yapıyoruz şimdi. Rezervler belli olacak ve bakanlığa iletilecek ona göre açıklama yapılacaktır. Burada toplam 8 kuyu planlıyoruz. Hedeflediğimiz miktar 2 milyar metreküptür. 1 yıl içerisinde inşallah bunları gerçekleştireceğiz" dedi.
Bakanın "İhtiyacımızın ancak yüzde 1’i karşılandı” dediği rakamlar kamp amirinin verdiğinden beş kat daha az…
Türkiye, doğalgaz ihtiyacının yüzde 97’sini yurt dışından karşılıyormuş! Silivri olarak yüzde 1’lik katkı sunmak mümkün olursa ne mutlu bize! Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacını yurt dışı yerine yurt içinden karşılanması gerektiği, özellikle kış aylarında evlerimize gelen, doğalgaz faturası rakamlarından daha net anlaşılıyor.

PELİN ECZANESİ’NDE BUGÜN VÜCUT KİTLE İNDEKSİ ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR
Benim gibi kilolarıyla başı dertte olanlar, bu konuyla ilgili sıkıntılarını çözmek üzere diyet yapmaya niyetlenenlere önemli bir bilgi aktarmak istiyorum.
Ayda bir kez Pelin Eczanesi’ne bir makine geliyor, tam da bugün Silivri’de olacak, vücut kitle indeksini ölçüyor. Kişinin vücudundaki kas, yağ ve su oranını ortaya koyuyor.
Olması gerekeni ve eksik ile fazla oranları ortaya çıkartıyor. Böylece diyetisyeninizin sizin için, vücut yapınıza en uygun diyeti hazırlayabilir. Siz de vücudunuzu daha iyi tanıyabilirsiniz. Ölçümler saat 10.00-18.00 saatleri arasında yapılıyor, bilginize…

FIRINLAR DENETLENSİN
Dün arayan bir okuyucum "Fırınların durumu içler acısı. Denetlenmiyorlar ve genelde bina altlarında olan imalathanelerde hijyen koşullarına uyulmuyor” dedi.
Fırınları Ramazan’dan Ramazan’a denetlemek tabi ki yetmez. Hazır ekmek zamlarının üstüne vatandaşın bu sitemi ilgili birimleri harekete geçirecektir diye düşünüyorum.

YORUM YAP