Sevginar Sali

Seçim…

Sevmemek ile beraber 3.5 yılı deviren Volkan Yılmaz ve ekibinin de ufaktan ortaya koydukları işin anketlerde ne ifade ettiğini görmeye ihtiyaç duymaları son derece doğal.
Silivri Belediyesi çalışmalarına ilişkin memnuniyetin %69.9 oranını yakaladığı, Volkan Yılmaz'ın Belediye Başkanlığı performansını %68.4'larda başarı gördüğü çalışmada “Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tekrar “Silivri Belediye Başkanlığı” için aday olursa oy verir misiniz?” sorusuna katılımcıların %58.9'u “Evet”, %31.1 de “Hayır” demesi dikkat çekiyor.
Anket sonuçlarından yola çıkarsak % 46.78 oy oranıyla seçilen Yılmaz için yeniden aday olma durumunda destek verecekleri %60'a yaklaşması kuşkusuz iyi bir gösterge.
Belediye çalışmalarından da Başkanın performansını da başarılı bulup oy noktasında ikna olmuş görünmeyen henüz önemli bir kesimin, yaklaşık olarak %10, varlığı söz konusu.
Muhtemelen Başkan Bey de bu kesime odaklanmıştır sonuçları gördüğü gibi. Silivri'nin konik sorunlarını çözüme kavuşturmadaki ustalığı, esasen kişilik yapısını yansıtan bir özellik olsa gerek. Ne kadar derin bir mazisi bulunursa bulunsun ve halledilmesi zor olursa bir sorun kendisi için o kadar çekici geliyor; bunu 3.5 yıllık başkanlık performansında defaten deneyimletti bizlere.
Anket sonuçlarının bütün verilerine ulaşamadım ama elde edilenler noktasında oldukça gerçekçi olduğunu düşündürdü açıkçası.
Yerel seçimlerde yapılan bütün anketlerde ikinci görünen ve en yakın rakibi ile arasında kapanmayacak bir fark gösterilmesine rağmen Silivri seçimlerini kazanan Volkan Yılmaz'ın ikinci dönemi görmesi önünde, dış engellerin teker teker ortadan kalktığını şimdilik söyleyebiliriz.
Yılmaz, kendisini ikinci döneme taşıyacak iktidar yolculuğunun temel taşlarını sağlam bir işçilikle döşerken üstlendiği sorumlulukta şansa hiç yer bırakmıyor doğrusu. Silivri halkının kendisine verdiği Belediye Başkanı fırsatını çok iyi kullandı. Silivri bu şansın kıymetini bilecek mi, önüne sunulacak diğer seçenekler yerel yönetim açısından yükseldiğimiz çıtayı aşabilecek mi? Aslında esas mesele de şu “Volkan Yılmaz bir daha belediye başkanı olur mu olmaz mı?”nın ötesinde Silivri'yi 3,5 yılda baştan yarattı diyebiliriz. Hızla büyüyen bir şehri yönetirken, yıllarla sırtladığımız sorunları çözmekle yetinmedi, geleceğin Silivri'sinin ihtiyaçlarını karşılayan yatırım ve hizmetleri getirdi.
Kızıyor mu, azarlıyor mu, kaşlarını çatıp, olacak işlere de dinlemeden konuşmadan olmazlanıyor mu? Alevli lavlar püskürtme endişesi, düştüğü güvensizlikler, eleştiriye tahammülsüzlükler, tek adamlığa özenmişlikleri, her şeyi kendi bilmişlikleri yok mu? Vaaar… Ama hangimiz bu hatalara düşmeden biz olabildik ki!? Bu kadar yükü sırtlayıp ortalıkta Mevlan'a gibi dolaşmasını beklemek biraz acımasızlık sanki...
Silivri halkı olarak sadece bir belediye başkanı seçtik ama o Silivri için çok çalışmayı, insan üstü bir azimle mücadele etmeyi, her dakikasında taş üstüne taş koymayı, dünümüzün sorunlarını çözmeyi, bugünümüzü daha yaşanabilir kılmayı, geleceğimizi daha güzel yapmayı seçti.

YORUM YAP