XXXXX

Saralın Siyaset Aşkı


Mustafa Saral’ı 2009 yerel seçimlerinde yakmaya başlayan siyaset aşkı sürüyor. AKP yönetimi yerine yedeklere adını yazdırarak ne yardan ne serden vazgeçemeyeceğinin sinyallerini verdi. Silivrispor Kulüp Başkanlığı adaylığına hazırlanan Saral, bu alandan siyasete başarıyla adım atan bir kişinin dahi ilçe tarihimize adını yazdıramadığı gerçeğini göz ardı etmekte. Sporu siyasete merdiven olarak kullanmaya kalkanların hüsran hikayelerinden ararsanız, her sokak başında size bir tane anlatırlar. Bu konuda yeni kazanımlar başkaları adına kayıplardan çoğalır. Yani gerek yok! Genç Saral,  sporda siyasetin uzun soluklu maratonu için kondisyon sağlama çabası içinde olduğunu iddia edenler de çıkabilir. Saral’ın yönetim listesi AKP ağırlıklı. Bunların içerisinde AKP’liliği geçmiş ve bu dönem meclis üyeliği ile tescillilerde bulunmakta üstelik.
İşin aslı Saral’ın siyaset aşkı. Ve bu kez işini 2009’daki gibi sadece sahip olduğu imkanlara dayandırmama kararlılığında. Kulüp yöneticiliği siyasete sıçramak için bugüne kadar başarısız örnekler doğurdu. Hatta yakın geçmişimizde siyasetin zirvesinden, iktidara kadar koltuk kayıplarına zemin hazırladı. Saral, siyasetten vazgeçtiyse ilçe yönetiminde ne işi var? Kulüp başkanlığı yapacaksa, kendini spora adamışsa, siyasi hayalleriyle şimdiden vedalaşmayı göze alsın. Hem para kaybetmek hem hedeflerini ıskalamak sonradan birden bire kabullenilecek şeyler değil!  

SİLİVRİ BELEDİYESİ ÇEVRE
DÜZENLEMERİNE HIZ KAZANDIRDI
Silivri Belediyesi ekipleri tarafından, tüm mahallelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen parke taşı çalışmaları kapsamında toplamda 12.173 m2 taş ve 5495 metre bordür işi yapıldığı bildirildi. Yerel yönetim geride bıraktığımız dönem içerisinde ve büyük ölçüde mevsim koşullarının etkisiyle en çok eleştiri aldığı konulardan birine eğildiğini gösterdi. Yerel iktidarın vatandaşın tepkilerine kayıtsız kalınmadığı aşikar. Diğer bölgeleri çok yakından takip etme imkanımız yok ama gazetemizin bulunduğu mahallenin bir üst sokağında, Fevzi Çakmak Caddesi’nde devam eden düzenleme sürecini bizzat Başkan Işıklar olmak üzere, Başkan Yardımcısı Zafer Ercan ve Fen İşleri Müdürü Hasan Solak’ın ne kadar yakından takip ettiğini gözlemliyorum. Vatandaşta araç işgalinden kurtulacağı umudunu tartışıyor. Cadde her ne kadar ilk etapta trafiğe kapanmayacak olsa da. Sokaklarımızın, çağdaş koşullara uygun düzenleme ihtiyacı ortada. Bu sadece belediyenin düzenleme çabalarıyla tamamlanacak bir süreç değil. Esnaf da modern şartlara uyum sağlamalı, vatandaş da.

EMEKLİLERİN MAAŞ ÇİLESİ
Ziraat Bankası Silivri Şubesi’nin emeklilere tek banko ayırması vatandaşların tepkisine neden olmakta. Emekli maaşların ödendiği tarihlerde banka önünde ve bankamatikte uzun kuyruklar sürüyor. Emeklilerin birçoğunun bankamatiği kullanamadığını bu yüzden işlemlerini bankada yapmaları gerektiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililerinin bu soruna acil çözüm getirmesiyle ilgili isteklerini belirtti.
Aynı sorun Halk Bank’ta da var. Emekli isanların çektiği bu eziyete daha ne kadar duyarsız kalacaksınız ki!?

EMNİYET VE ZABITANIN,
İŞGALİYE MÜCADELESİNE
VATANDAŞTAN TAM DESTEK
Geçtiğimiz günlerde mağaza önlerinde sergilenen ürünlerle ilgili sıkıntıyı gündeme getirmiştik. Bu konuda Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü’nün girişimleriyle az da olsa olumlu gelişmeler yaşandı. Kaldırımlarda yan yana yürüyemediklerini ve sokaklarda çok çirkin bir görüntünün olduğunu belirten vatandaşlar, bu uygulamadan dolayı çok memnun olduklarını belirttiler. Biraz daha esnafın üzerine gidilerek daha sıkı denetim, uyarı ve cezai işlemlerin yapılması gerektiği savunulurken, hala ürünlerini işletmelerinin önünde sergileme ısrarını sürdüren esnafların da kurallara uymaları gerektiği belirtildi. Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, bu konuda sıkı takipler devam edecek, önce merkezdeki sokak ve caddelerde sonrasında, diğer bölgelere de geçilecek.

MİMARSİNAN MUHTARLIĞI
NEW CENTER’E TAŞINDI
Mimar Sinan Mahalle Muhtarlığı, Sorucu İş Hanı’ndan New Center’e taşındı. Muhtar Kadir Kaya, adres değişikliğini bölge halkına daha rahat bir ortamda hizmet vermek amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. 

YORUM YAP