Engin Akın

Özcan Işıklar

Göreve geldiği günden bu zamana kadar geçen süreçte ilçe kulüpleri özellikle de Silivrispor'un aldığı ivme takdire şayandır.

İstanbul'da var olan Solcu belediyeler içinde spora maddi anlamda en çok katkı sağlayan belediye olarak Silivri parmakla gösterilebilir.

Hiçbir belediyenin yapmayacağı desteklerle bir anda karşımıza çıkabilmekte. Son dönemde Silivrispor'a sağladığı katkıyla gündemdeki yerini koruyor.

İlçede köyler de dahil olmak üzere geliri olmayan kulüp yok gibi. Eski köyler yeni mahallelerdeki kulüplerin hemen hemen hepsinin düğün salonu, çay bahçesi, otoparkları gibi işletmelerinin yanı sıra birçok proje de hali hazırda devam etmekte.

Yine eski köy, yeni mahallelerde mevcutta var olan ama kullanılamayacak durumda olan spor sahaları ve tesisleri revize edilerek kullanıma sunuluyor. Bugün Gazitepe'de yaz aylarında oynatılan turnuvaya katılımların yüksekliği ve seyir zevkinin üst seviyede olmasının sebebi Özcan Işıklar'dır.

Sev veya sevme;
Sevmek zorunluluğu yok ama hakkını vermek yiğitlikten gelir.
Özcan Işıklar'a biri hatırlatması lazımdır ki prim dağıtmak belediye başkanının işi değil. Var olan gelirlerle kulübün işlemeyişinin sebebi de belediye başkanı olmamalıdır.

İlçede yapılan sportif faaliyetlerin artması bir belediyenin sportif yönünün çalıştığı anlamındadır. Bu şekilde yapılan hizmetlerle ilçede daha fazla gencin spor yapması sağlanmıştır. Daha çok genç spor yaptıkça aileleri de çocuklarının güvende olduğunun hissiyatı ile rahatlar.

Uzun lafın kısası Özcan Işıklar bana göre ilçemin sporuna olumlu bir şekilde hizmet ediyor. Kim ne derse desin bunun savunucusu olurum. Bu arada bu yaz Gazitepe'de düzenlenecek olan yaz turnuvasını takip etmenizi isterim. Eski toprakların keyifli sohbetleri ve futbol hikâyeleri keyfe keyif katıyor. Sahada öyle aman aman bir futbol oynanmasa da köydeki birlik ve beraberliğin artması ayrı bir güzellik kaynağı.

Gazitepe'nin ardından yine bu yaz Akören'de de bir turnuva organize edilecek. Bu turnuva da aynı Gazitepe'deki gibi birlik ve beraberliğin pekiştiricisi olacak.

Hatta benden bir teklif olsun, Gazitepe turnuvasının şampiyonu ile Akören turnuvasının şampiyonu Silivri Stadı'nda bir gece maçında büyük finali oynasın. İşte bakın o zaman seyrin güzelliğine birliğin pekiştirilmesine.

Dedim ya, Özcan Başkan üstüne düşeni yapıyor. Biz spor adamlarına da bunun hakkını vermek düşüyor.

Dip not: Zekâ zordur ve her insanda bulunmaz. Olmayan zekânla birilerini yönlendirdiğini sanıyorsan büyük yanılgı içindesindir.
Bu da böyle biline.

YORUM YAP