Renginar Sali

Önemli Olan Çocuklar

Cuma günü bir telefon aldım. Arayan bir okul müdürümüzdü. “Bize küstünüz mü? Okulumuz neden gazetenizde yer almıyor?” diye soruyor sitem ve nezaket karışık. Kendisine de söyledim sanırım gazetemizi düzenli okumuyor. Yoksa bizim kimseye ‘küsmek’ gibi bir lüksümüz yok. Anlaşılan son birkaç günkü sayımıza bakıp bu kanıya varmış. Tüm okullara yer verdiğimizi gazetemizin sürekli takipçileri bilir ama tabi böyle arada sırada göz atanlar bilemez, yanlış kanılara kapılabilir. Uğur Mumcu’nun söylediği gibi; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
Hocam bunu bari siz yapmayın!
Hangi okul ne kadar etkinlik düzenlerse gazetemizde o kadar sık yer alıyor.
Okula veya müdürüne küsmek diye bir şey söz konusu bile olamaz. Geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiğim ve sizin soruşturma geçirmenize sebep olan konu tamamen siz, velileriniz ve müdürlüğünüz arasında. Ben görevim gereği velilerin şikâyetlerini ilettim. Konuları şahsileştirmek ne bizim ne de sizin yararınıza olur. Yine de telefon açıp düşüncelerinizi, kaygılarınızı paylaştığınızdan dolayı memnun oldum. Oluşan yanlış anlaşılmayı başından gidermek her zaman için faydalı.
Paylaşmayanlar, paylaşamayanlar, susturulanlar çok. Yine de bazılarınız bıçak kemiğe dayandığında o veya bu sebepten dolayı Başmüdürü kızdırmayı göze alarak bize başvuruyor. Sonucunda da aylarca içinden çıkamadıkları zorlukları, tamamlayamadıkları eksiklikleri bir çırpıda giderebiliyor. Bu da basının gücü olsa gerek. Bunların örnekleri yaşandı. Ortalık ayağa kalktı, müdür şimşekleri üzerine çekti belki ama duyduğuma göre işler düzene girildi. Duyduğuma göre diyorum çünkü siz müdürleri hedef haline getirmmek, zor durumda bırakmamak için etkinlikler dışında ziyaretinize gelmiyorum.
Müdürüm; “Bir yazınız üzerine belki ceza alabilirim” dedi. Hak verin ki hata varsa düzeltilmeli ve sorumluları hakkında gerekenler yapılmalı. 
Devamı 18 Ocak 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP