Engin Akın

Ölmemeye çalışıyoruz!

Doğa intikamını alıyor dedim kendimce haklı nedenlerim vardı ve hala aynı nedenleri savunurum. Aylarca piknik alanlarına ve doğaya el değmiyor. İnsanoğlu tarafından rahat bırakılan doğa kendine gelecektir. Bilmediğimiz otlar bilmediğimiz çiçekler ve yeni yeni kuşlar kendini gösterecektir ta ki insanoğlunun kullanımına açılıncaya dek.

 

Şu virüs muhabbeti bittiğinde insan kendini yine doğaya atacak ve kaldığı yerden katletmeye ve kirletmeye devam edecek. Ne zamana kadar mı nefes alacak açık bir alan bulamayıncaya kadar?

 

Hemen hemen herkes bir suçlu arar oldu, yok Çinliler yok Amerika, yok efendim İsrail. Öyle olsa kendi vatandaşlarını kayırmazlar mıydı? Çinliler belki de yüzyıllardır aynı şekilde besleniyorlar da şimdi mi çıktı yarasa sıkıntısı? Amerika her zaman sömüren taraftaydı hala aynı değişen bir şey yok. İsrail bile aynı dertten mustarip.

 

Burada asıl sıkıntı aranılan suçlu. Tek suçlu insanoğlunun kendisi dini, dili, ırkı önemli değil hemen hepimiz suçluyuz. Korunmalıyız ne gerekiyorsa öyle korunalım ve kurtulalım bu beladan. Ölmeden güne başlamak niyetiyle.

 

Üstteki yazı her ne kadar spordan uzak olsa bile insanlık ağır basıyor. Ligler ertelendi ve eve çakıldık. Maç stresi yok, seyahat hazırlıkları yok, yenilgi stresi yok.

 

UEFA ve federasyon tüm ligleri Haziran ayı içinde oynatabileceğini bildirdi. Kesin bir gün ve ay yok. Durumun şekline göre rota çizilecek. Şayet virüs defolup giderse Haziran aybaşında başlatılıp aynı ay içinde tüm ligler hafta içi maçları da verilerek tamamlanacak.

 

Amatör ligler için sezon tamamen bitti bana göre. Bu sezon zarar sezonu olacak amatörler için. Anlayacağınız yine en ağır darbeyi amatörler yiyecek. Öyle ya binlerce lira harcayarak transfer yapan ve bu paraları oyuncularına ödeyen kulüpler bir sonraki sezon için bu paraları nasıl bulacak?

 

Gelecek sezon tam bir kaos olacak. Çoğu kulüp lige giriş parasını bile bulamayacak. Oyuncu transferlerini yapamayacak. Lige giremeyecek kulüp sayısı tarihi bir rekora ulaşacak.

 

Yeni sezon amatörlerin bittiği sezon olacak ve maddi hesaplamalarını en iyi yapan kulüplerle birlikte altyapıları güçlü olan kulüpler ayakta kalabilecek.

 

Her zaman altyapılara değer veren kulüplerin daha güçlü ve güvenli olduğunu söyler dururum. Aynı yerdeyim. Yeni sezonda altyapıları güçlü olan kulüpler kendilerini gösterecektir.

 

Bir avuç lisansıyla kulübüm ben diye ortalıkta gezenler iflas edecek. Çantasında yüzlerce lisans olan kulüpler ise küllerinden doğup ayağa daha güçlü kalkabilecek.

 

Kim bilir belki amatörler için böylesi daha hayırlı olur.

YORUM YAP