XXXXX

Marmara Üniversitesi Tam Hız


 Görüşmeler derinlik kazandıkça üniversitenin Silivri'ye yatırım yapma hedefleri genişliyor. Alipaşa'da Ziraat ve Veterinerlik fakültesi ile başlayan temaslar, Selimpaşa ve Kavaklı'ya sıçradı.
Marmara Üniversitesi yetkilileri son görüşmede İstanbul'da dağınık bölgelerde bulunan fakültelerini Silivri'de toplama düşüncelerinden söz etmiş.
Alipaşa ile ilgili düşüncelerinin yanı sıra, Kavaklı'ya bir yıl içinde eğitime başlaması hedeflenen Yabancı Dil kampusü ve iki yurt yapma hedefleri ile üniversitenin bölgemiz yatırımları aşama kaydetmiş.
Selimpaşa'da yol kenarında 3 dönümlük bir alana Asgold ve Atasay gibi ünlü kuyumculuk firmalarının sponsorluğunda 5 yıllık Takı Tasarım Fakültesi yapma amacı son görüşmede değerlendiren konular arasında.
Marmara Üniversitesi Silivri Belediyesi'nin hazırladığı protokolü ile Salı günü yeni bir buluşma için randevu aldı.
Biraz sessiz, sedasız ilerliyor ama nedense bana Silivri Belediyesi'nin gerçekleştirdiği üniversite temasları arasında en samimi bu görüşmeler geldi.
Üniversitenin hiçbir kaynak sıkıntısı da yok. En son eklendiler zincire ama Marmara Üniversitesi Silivri'de eğitim-öğretime başlayacak ilk üniversite olacakmış gibi geliyor bana.
Bugüne kadar hep Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın girişimleri ile sürdürülen ilçemize üniversite kazandırma temasları muhalefet meclis üyesi İnci Aydar'ın da katkılarıyla değişik bir süreçte ve olumlu bir havada ilerliyor.
İnşallah Silivri için güzel gelişmeler yaşanır.

SİNYALİZASYON 15-20 GÜN
İÇİNDE GELİYOR
Pazartesi günü Silivri Belediyesi ile İBB'nin karşı karşıya gelmesine neden olan sürecin ardından, Başkan Işıklar söz verdiği üzere alt geçidi çift yönlü trafiğe açılacak konuma kısa sürede hazırladı. Bu koşulla İBB'nin bölgeye sinyalizasyon sürecini hızlandırma sözü veren muhalefet de harekete geçti. AKP İlçe Başkanı ve Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Metin Karakaş'ın yaptığı açıklamaya göre sinyalizasyon çalışması 15-20 gün içinde tamamlanacak. Bir başka bölgedeki yatırımın Silivri'ye kaydırıldığı bilgisi verildi.
Ayrıca İş Bankası önünde çift yöne açılan yolun, eski haline getirilmesi ile ilgili UKOME'nin devreye sokulduğu bilgisi var. İsabet olur çünkü orası arap saçına dönmüş vaziyette.
Bu arada aldığım duyuma göre CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, dün AKP'nin çiçeği burnunda İlçe Başkanı Metin Karakaş'ı arayarak tebrik etmiş. İkili arasında sıcak da bir diyalog geçmiş. Nezaket farklı bir şey, yerini başka biçimde doldurmanız mümkün değil. Silivri meseleleri üzerinde yapılan tartışmaların kişiselleştirilmeden, tarafları incitmeden sürdürülmesi en doğrusu…

Pazartesi günkü mecliste Başkan Işıklar, atladı her halde… AKP'nin ilçe başkanını tebrik etmek çok zor bir şey olmasa gerek. AKP'de bazı mühim şahsiyetler gibi mazbatasını almak için beklediyse bugünkü mecliste tebrik edebilir.

Silivri Belediyesi Mart ayı meclisinin ikinci oturumu bugün gerçekleştirilecek. 80 adanın 1/1000'lik planları yer sahipleri kadar Emniyet ile Cemevi yeri bekleyenleri de yakından ilgilendiriyor. Bir de Hamoğlu'nin Silivri Belediyesi'ne verdiği bağış mevzusu var bu konuda muhalefetin yaklaşımı Başkan Işıklar'ın asabını çok bozuyor… İnşallah konunun değerlendirmesinde her iki taraf da sağ duyu çerçevesinde kalabilir… Yoksa gergin bir meclise gebe bir süreç yaşanır.

İyi hafta sonları! Bu arada Silivri Belediyesi’nin Kadın Şenliği programına bir göz gezdirmenizi tavsiye ediyorum! 

YORUM YAP