Sevginar Sali

Koşarak mı, sürükleyerek mi?

AK Partili İBB'nin ömrü yetmedi KİPA'nın önüne asansörlü üst geçit yapmaya. Giderayak bizim üst geçidi düşünecek halleri kalmadığı sonradan ortaya çıktı…
İktidar değişti, seçim tekrarlandı İBB'nin, ilçemizde yapmaya niyet ettiği, üst geçidi sonrasında da zar zor ilerledi. “Engel olundu, olunmadı…” bilemeyiz, ki olundu var sayalım; bahanelerden yol yapılıp yürünmüyor ki!
Ne zaman ki Karayolları 1. Bölge ile Silivri Belediyesi 350 metre ilerisinde aynı yatırıma başladı, hızlanır gibi oldu İBB üstgeçidi… Yine de söz verdikleri tarihte, bir yılı geçkin zamandır tamamlanamayan üst geçidin benzerini hem de daha derli toplu vaziyette günün loş karanlığında festival galası mizanseninde(ışıklar ve bordo zeminde) Yılmaz, yaya geçidine açıverdi.
Açılışa günler kala İBB üst geçidinde aylardır ıtır mıtır ilerleyen işler 20 kişinin gece yarılarına kadar çalışmasıyla sürdürüldü… Yılmaz da boş durmadı sabah gözünü köprüde açtı, güneşi günlerdir orada batırdı. (Yılmaz'ın aynı yerde defalarca fotoğraf vermesini anlamlandıramayanlar, başlattığı her işi zamanından önce nasıl bitirdiğini düşünsün… Naçizane görüşüm sanki bir bağlantı var arada : )
Konuyu bir ya da iki üst geçit diye basite indirgemeyelim. Çünkü bu bir; iş yapma ve hareket etme şekli mevzusudur esasında.
CHP'nin üst geçidi bir an önce hatta ilk önce tamamlamasını Yılmaz'dan daha fazla istediğine eminim beklenen, doğal olanı da buydu. Ama işte ‘istemek başarmanın sadece yarısı' geri kalanı eksik kaldı…
CHP'nin dün de, kaybettiği iktidarı yeniden kazanmak isteyen ana muhalefet olarak bugün de yanlış yaptığı bir hesap var; rakipleri gelişmelerin seyrini değiştirmeye muktedir.
Daha net örnekleyelim;
*Son geçirdiğimiz seçimde oyların yönünü kendine doğru tayin etmesi mesela.
*‘Seçildi ama meclisin oyuncağı olacak' öngörülerini yerle bir etmesi mesela…

1.5 yıl önce başlayan üst geçit mi daha önce biter bir ay önce başlayan mı? Mantıken İBB'nin üst geçidinin bitmesi beklenirdi. 29 Mart Yerel seçimlerinde kime sorsanız; “Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı seçimi kazanır?” diye “Silivri Sol'un kalesi tabi ki Millet İttifakı…”, “Kürtler, MHP'li adaya oy vermez”, “AK Parti aday çıkartmamayı içine sindiremez” vs gibi gerekçeli yanıtlar alırdınız… Gönlü aksini istese de gidişat açıkça böyleydi!!! 

Bundan sonra siyasi tarihimizde aradaki oy, zaman farkına aldırış etmeden hedefleri için gece gündüz çalışanların başarılı olacağına dair umudun kaynağı olmayı sürdürüyor Yılmaz.
2019 seçimlerini DSP'nin adayı, cezaevi oylarının iptaline bağlayanlar aynı kıstasları kendi açısından hesap edip daha kolay kazanacakları seçime asılmak yerine rölantide kalmayı seçerken, kazanamayacağını dinleye dinleye süreci tamamlayana halk hak etiğini verdi.

Zamanı zamanına dek gelemeyen üst geçitler bir şey daha anlatıyor dinlemek isteyenlere; İBB'den değil hiçbir yerden hizmet Silivri'ye ‘koşarak' gelmiyor… Bu ekonomik şartlarda ‘ne yönde koşayım' diye sıraya dizilmiş hizmet ya da yatırım Volkan Yılmaz istisnayı durumu için dahi yok… Yani ilçemize her yatırımın ‘sürükleyerek geldiği” gibi başlaması demek bitmesi anlamını taşımıyor. Zamanından önce bitirilebilmesi hususunda hakkı olanlara da, insafsızlık yapmayıp, bunu teslim edelim…

Bu iki köprü sadece yıllardır beklediğimiz asansörlü ilk üst geçitlerimiz olmakla kalmayacak… Bunlar Silivri'nin iki yakasını bir araya getirecek konunun ‘iş takibinin gerekliliğinin' anıtı olarak tüm ihtişamıyla ulaşım hizmeti verecekler.

Her iki üst geçit de hayırlı, uğurlu olsun… Kim ki Silivri'ye bir çivi çakıyor Allah razı olsun… Çivilere mana bulmak yerine daha iyisini yapmakla meşgul olalım.

YORUM YAP