ÇYDD’den 24 Kasım Öğretmenler Günü özel paylaşım

ÇYDD’den 24 Kasım Öğretmenler Günü özel paylaşım

25.11.2020 13:10:51

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Kardelen bursuyla eğitimini tamamlayan, ÇYDD Çanakkale Şubesi Mezunu Okul Öncesi Eğitimi öğretmeni Aycan Yılmaz'ın paylaşımına yer verdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kardelen bursuyla eğitimini tamamlayan, ÇYDD Çanakkale Şubesi Mezunu Okul Öncesi Eğitimi öğretmeni Aycan Yılmaz'ın paylaşımına yer verdi.

 Yılmaz, öğretmenliğe dair şu açıklamada bulundu: “Öğretmenlik, çocukluğumuzdan yetişkinliğimize kadar bize kutsal olarak anlatılan bir meslek olmuş, ‘'Büyüyünce ne olacaksın?'' sorusuna çoğunlukla ‘'Öğretmen'' yanıtını vermişizdir. Benim çocukluğumda, hayallerim arasında öğretmenlik yoktu. İlkokul yıllarımda, gelecekte iyi bir öğretmen olacağıma inanan bir okul müdürüm vardı. On bir yaşındayken, bir gün babam ve okul müdürüm beni Malatya Öğretmenevi'ne götürdüler. Özellikle babalar ve kızlarının davet edildiği bir toplantıydı. Yerimize oturduk. Yanımıza kızıl saçlı, zarif bir kadın geldi. Önce bana baktı ve başımı okşadı. Sonra babamın elini sıkarak, ‘'Bu kız okuyacak, hem vatanına ve milletine hayırlı bir birey olacak, hem de etrafındaki kızlara örnek olacak.'' dedi. Sonradan öğrendim ki adı Türkan Saylan'mış, onu o gün tanıdım ve o gün Kardelen oldum. Okul müdürüm Garip hocam, benim hayatımda o gün büyük bir fark yarattı. Hani derler ya ‘'Hayattaki en büyük şans küçükken iyi bir öğretmene rastlamaktır.'' diye. Bütün bunların ardından öğretmenlik mesleğine daha sıcak bakmaya başladım. Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okudum. Okulum eski bir köy enstitüsü. Binalar hala o dönemden kalma, eski, uzun uzun koridorları olan, merdiven altları kümes olarak kullanılan, üç bin dönümden fazla ekilip, biçilen tarım arazisi olan tek başına bir köy adeta. O dönem okuldaki diğer öğrencilerin çoğu gibi ben de, öğretmenlerimizin bize hiçbir şey öğretmediklerini, her şeyi bizlere yaptırdıklarını düşünür, onlara kızardım. Şimdilerde anlıyorum ki hayatımın bir çok aşamasında kendime yetebilmeyi, başımın çaresine bakabilmeyi aslında o zamanlar öğrenmişim. Bana bir şeyler öğretmek yerine, öğrenmeyi öğreterek çok büyük iyilik yapmışlar. Daha nasıl kutsal olmasınlar ki…

Meslek hayatına başladıktan sonra, anladım ki öğretmenlik kadar sevebileceğim başka bir meslek bulamazmışım. Bana iyi ki öğretmenim dedirten, aydınlık çocuklarımı da sevgiyle kucaklıyorum.

Mustafa Kemal'in ‘'Millete gideceği yolu gösterirken dünyanın her türlü ilminden, keşiflerinden, gelişmelerinden yararlanalım, ama unutmayalım ki asıl temeli kendi içimizden çıkarmak zorundayız.'' sözlerini temel alarak, her birey kendini geliştirmek, değiştirmek zorundadır. Nasıl ki yeni nesil bizlerin eseri olacak; bilimi ve insan aklını geleceğin anahtarı olarak görüp, yetiştirdiğimiz öğrencilerin vatanına, milletine, devletine, Atatürk İlke ve İnkılaplarına ve O'nun kurduğu demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı, üzerinde yaşadığı toprakların coğrafyasını karış karış, tarihini an be an bilen nesiller yetiştirmek zorundayız.

Sevgili meslektaşlarımın gününü kutluyorum ve idealist bir öğretmen olarak şu sözlerle bitiriyorum. Yeni şeyler öğrenmediğimiz, üretmediğimiz, paylaşmadığımız her an zaman kaybıdır. Zamanınızı iyi kullanın ve boşa harcamayın.”

Biyografi

Aycan Yılmaz. 1989 yılında Malatya'da doğmuştur. Mesleğini çok seven bir Okul Öncesi Öğretmenidir. Eğitim hayatını Kardelen bursu ile tamamlamıştır. ÇYDD Çanakkale Şubesi Mezunudur.”

Haber Merkezi

YORUM YAP