XXXXX

Körler sağırlar birbirini ağırlamasın!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar dün 51. Yoğurt Festivali'ni düzenleyen ekip arkadaşları ile birlikte basının karşısına geçti. Işıklar, kültürel değerlerin önemi, tarihsel değerlerimizin korunması, yaşatılması ve gelecek nesilleri aktarılmasının anlamını bir kez daha anlattı. Yurttaşlık ve toplum bilincini belediye olarak düzenledikleri etkinliklerin temel amacı olarak açıklarken, Yoğurt Festivalinin taşıdığı anlama işaret etti. Yoğurt üretimi üzerinden sahip olunan ülke ve bölgesel zenginliklerinin geliştirilmesinin taşıdığı anlamı anlattı tekrar tekrar. Yerel değerlere sahip çıkmak ve onları yaşatmanın anlamına yerel yönetim olarak verdikleri önemi aktardı.
Yoğurdumuzu tek başına değil diğer birleşim ve etkileşim alanları ile birlikte geliştirmenin temel hedef olduğunu ifade etti. Yoğurt kültürümüzü yaşatırken meralarımız korunacak, yoğurthaneler geliştirilecek, istihdam artacak, turizm gelirleri olumlu yönde etkilenecek vs.
Işıklar, festivalin organizasyonu konusunda ekibine duyduğu güven, sevgi ve saygıyı da belirtti. "Yerel tatları tanıtmayı sürdüreceğiz” derken bu sene ilk kez iki bölüme ayrılan etkinlikte yerel sanatçılara verilen ağırlığa işaret etti. Yerel sanatçılara etkinlikte yer verilmesi birkaç yıldır yoğun olarak talep edilen bir durumdu, sonuçları hep birlikte göreceğiz. İlk sene olduğu için muazzam bir sonuç beklemiyorum ama bu yönde bir alışkanlık, gelenek yerleştirilmesi hiç de fena olmaz.
Bu sene festivalde bir diğer ilk; ülke içerisinden il müdürlükleriyle yapılan görüşmeler neticesinde bu yörelerden misafirlerin etkinliğimize katılması olacak. 81 ilin mozaiğinden oluşan Silivri'de gelen konuklar yabancılık da yalnızlık da çekmeyecektir.
Yabancı konuklar da her sene olduğu gibi festival kapsamında ilçemizde misafir edilecek.
Başkan Işıklar festivalin maliyetini 200 bin TL olarak açıkladı. Buna insanları inandırması biraz zor görünüyor. Çarşı pazarda telaffuz edilen rakamlar bunun çok çok üstünde… Bire bin katma alışkanlığımız göz ardı edilemez maalesef.
Işıklar, etkinliği üç ana sponsor ve ufak diğer sponsorlar ile düzenlediklerini ifade ederken, şimdilik sadece Hayırsever İşadamımız Nurullah Baldöktü'nün ismini vererek teşekkür etti.
***
Ve konu döndü dolaştı Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın düzenlediği son basın toplantısında yaptığı değerlendirmelere geldi. Işıklar, her ne kadar "ciddiye almıyorum” dese de Karakaş'ın söylediklerinden etkilendiği eleştiri dozunun yüksekliğinden kolayca anlaşılıyor. "Silivri'de hiçbir şey yapılmıyor demek en hafif tabirle vicdansızlıktır” diyen Işıklar, aşırı duygusal ve aynı ölçüde tepkisini çok ileriye taşımaktan çekinmiyor. "Yapılanların dışında nelerin yapımının engellendiğine de bakmak gerek” derken, genel iktidarın çalışmaları ve projelerini engellediğini ima ediyor.
Hüseyin Turan da Işıklar'ın eleştirilerinden payına düşeni alıyor.
Cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi – isimlendirilmesi konusunda halkın tepkisine neden olan örnekleri Işıklar bir "garabet” olarak değerlendirirken sorumluluğun da yetkinin de İBB'de olduğunu açıkça ifade ederken, "düzeltsinler” şeklinde konuşuyor.
Karakaş'ın yaptığı çalışmalara yönelik eleştirileri Işıklar'ı "âmâ” benzetmesine kadar taşıyor.
Festival vakti geldi çattı da Işıklar'ın gündeminde siyasi rakiplerinin kendisi ve çalışmalarını hedef alan açıklamaları.
Bir süre önce yaptığım değerlendirmede Işıklar'ın aday adaylığı sürecinde CHP'de rahat edeceği, Ak Parti'de hareketlilik buradan adaylık düşünen isimleri yoracağı yönündeydi. Ak Parti'nin tüm aday adayları gizliden gizliye birbirleriyle mücadele ederken, alenen saldıracakları tek isim Işıklar olacak. Bu şimdiden açıkça ortaya çıktı bile!
Başkan konuşurken, Varna'dan örnek veriyor. Onlarca festivale evsahipliği yapan sahil kentinin bir çiçek bahçesi gibi temiz ve güzel olduğunu anlattı. Silivri'nin geneli bir yana, sahiline indim geçtiğimiz akşamlar çiçek bahçesiyle hiç alakası yoktu yürümek zorunda olduğum alanlar. Silivri'nin en çok rağbet gördüğü sahil bölümünün denizinden gelen kokular kadar görüntü de berbattı. Batan kayıklar, atılan çöpler vs… Nerede kalabalık orada… cümlesini ben bitirmek istemiyorum.

İyi festivaller!
Ve inşallah en kısa sürede çiçek bahçesi gibi bir kent olmamız dileğiyle…
İyi haftalar...

YORUM YAP