Şahin Dirik

Klassis ve Maxi hayata dönüyor…

Geçtiğimiz aylarda NATA Holding Silivri merkezde bulunan eski adı Kipa AVM olan alışveriş merkezini satın alıp ismini Vega AVM olarak değiştirmişti. Değişen sadece ismi olmadı, Vega AVM'nin içinde yapılan tadilatlarla mağaza sayısı arttırıldı ve Starbucks gibi gençlerin heyecanla ilçemize gelmesini beklediği bazı markalar Vega'da faaliyete geçti. O günden bu güne de Vega'nın gördüğü ilgi artmaya başladı. Vatandaş sonuçtan son derece memnun olduğundan dolayı inşaatla ilgili resmi detaylar açıkçası pek umurumda değil.
Geçtiğimiz günlerde ise aynı NATA Holding'in uzun zamandır sakin ve ölü bir halde duran Silivri AVM'yi (eski adıyla Maxi) ve kapalı duran Klassis Hotel'i de satın aldığını duyduk. Bu bana sorarsanız Silivri açısından bir müjdedir. Zamanında rahmetli Ahmet Hamoğlu'nun ilçemize kazandırdığı bu değerler en kısa sürede eski ihtişamlı günlerine kavuşur inşallah. Bu iki tesiste Silivri'ye katabilecekleri katma değer açısından büyük potansiyele sahip. Klassis devasa bir tesis, eski görkemli günlerinin yarısı kadar bile olabilse turizm ve istihdam anlamında Silivri'ye çok şey katar, gençler iş güç sahibi olur. Tek çalışma alanı olarak fabrikalara mecbur kalan birçok Silivrili genç belki biraz olsun gün yüzü görür.
Maxi'nin de önemi büyük elbette. Geçmişte içinde barındırdığı Sinema salonları, buz pateni pisti, oyun alanları, bowling salonu, Go Kart pisti ve çeşit çeşit yemek alanlarıyla çocukluğumun ve gençliğimin en renkli anılarının geçtiği bu tesisin yeniden canlanması fikri beni çok heyecanlandırıyor. Eminim bu gelişmeler benim jenerasyonumdaki pek çok insanın içinde de benzer hisler uyandırıyordur. Ayrıca mesleğim gereği Z kuşağından gençlerle de sürekli iç içe olma fırsatı bulduğumdan onların da bu gelişmelerle ilgili aynı heyecanı ve umudu paylaştığını görüyorum. Sabırsızlıkla bekliyoruz…
Elbette Silivri'nin geriye gitmesinden memnun olan, gelişmesini istemeyen, KÖY olmasını isteyen tek tük çatlak sesler yok mu? Vardır illa ki… Gelişimin, modernleşmenin, şehirlileşmenin karşısında yer alanlar elbette her zaman olacak. Bunlara kalsa “Maxi'yi yıkın, tarla olsun, orada da tarım yapalım” derler. “AVM İstemezük” derler. Kafalar bu kadar dümdüz çalışıyor. Açıkçası bu 0 kilometre pırıl, pırıl kafalara laf söylemeye dahi gerek görmüyorum. Biz sizin yerinize de isterük kardeşim, biz isterük…
Peki, NATA Holding kimdir? Sahibi nedir, necidir? Siyasi olarak hangi noktadadır? Bunca malı mülkü nasıl elde etmiştir? Açıkça söyleyeyim, hiç ilgilenmiyorum. Silivri gelişime, bilhassa sosyal gelişime öylesine aç ki kesinlikle üzümü yiyip bağı sormama noktasına geldim. Özellikle sosyal imkânlar bakımından geçtiğimiz son 7-8 yılda en az 10 yıl geriye giden Silivri için Maxi'nin canlanması fikri büyük önem arz ediyor.
En basitinden, 2022 yılında, İstanbul'un bir ilçesinde Sinema bulunmaması gerçeğini benim aklım almıyor, zihnim hazmedemiyor.

YORUM YAP