Engin Akın

Kıskanılan ilçe Silivri

Bu bir teşekkür yazısıdır. Başta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz akabinde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Eren Ermiş'e ve Silivri Belediye Spor Koordinatörü Ahmet Uslu'ya teşekkürler…

Yıllardır ilçede spor haberleri peşinde koşmaktan biraz yorulsam da son zamanlarda yapılan yatırımlar ve hizmetleri gördükçe yılların verdiği yorgunluğu hafiften, üzerimden atmanın gururunu yaşamıyor da değilim.

Göreve geldiği günden bu zamana kadar tutunduğu tavırla ilçenin takdirini kazanan isimdir Volkan Yılmaz. Başımdan geçen bir olay benim seçim tercihlerimi de etkilemiyor değil.

Geçtiğimiz günlerde çok sevdiğim bir yakınım 4 yaşındaki oğlu için yardımımı istedi spor yapması imkanı ile ilgili, her hangi bir önerim olup olmadığını sordu.
‘4 yaşında spora başlanır mı?' diye geçirdim içimden ve kendisine araştırıp uygun bir branşın var olup olmadığı hakkında geri dönüş yapacağımı bildirdim.

Hemen Silivri Belediyesi Spor Koordinatörü Doçent Doktor Ahmet Uslu ile irtibata geçtim. Ahmet hocayı aramamla telefonunun açılması bir oldu. Durumu kendisine ilettim ve o yaş kategorisi için yüzme ve jimnastik branşlarının hali hazırda Silivri Belediyesi bünyesinde var olduğunu söyledi.

Şaşırdım.
Kıskandım.
Gururlandım.
Duygulandım valla.

Dedim ya kıskanılan bir ilçe durumundayız. Birbiri ardına gelen yatırımlarla birçok ilçeden birkaç adım öndeyiz.

Durumu arkadaşıma ilettim ve belediyeden bir yetkilinin kendisini aradığını durumu anlattığını idman saatleri hakkında bilgilendirmenin de yapıldığını söylemesiyle sevincim iki kat oldu.

Ne güzel değil mi ilçesinin 4 yaşındaki bir ferdinin spor yapma hakkının olması. Bu yaşta spora başlayan bir gençten gelecekte kötü bir vatandaş çıkmayacağına inananlardanım.

Spor her türlü kötülüğü engelleyen bir zırhtır.
Zaten ilçesinin sporunu bir akademisyene emanet eden idareci işini bilir.
Kalın sağlıcakla diyelim ve uzun zaman ara verdiğimiz yazıların devamını getirebilme dileğiyle çalış Engin boş boş oturma.

  1. Sebahattin Osmanoğlu Sebahattin Osmanoğlu

    Evet, çocukların spor yapma hakkı var. Ya Gümüşyaka daki çocukların asfalt yolda yürüme hakkı yok mu? Merkez mahallesinde ki (Çanakkale caddesi ve ona çıkan yollar) durumuna bir bakın. İnşallah seçim yatırımı için de olsa, yeter ki yollarımız asfaltların.

YORUM YAP