Ali Kemal Demir

Kişiden aldıkları özel ve kanunsuz talimatı uygulayan Denetçiler

Türkiye Futbol Federasyonu'nun müsabakalarda görev yapan basın mensupları ile ilgili Covid-19 genelgesini takip ediyorum. Ancak bazı denetçiler aldıkları özel talimat ile kendilerini TFF'den üstün görüp kafalarına göre kurallar uygulamaya çalışıyorlar.

Bizim gibi bilabedel iş yapan spor habercileri zor şartlarda görev yapıyoruz ve sayılarımız her geçen gün azalıyor ve buna rağmen Kulüplerimizin ve spor camiasının haber alma hakkını bir şekilde sağlıyoruz.

Geçtiğimiz hafta Sultangazi-Dudullu maçına gidiyordum, son anda yolumu değiştirdim. Aynı saatlerde Alibeyköy-Bağcılar maçı vardı. Bu maçta denetçi olan, İstanbul ASKF'de yönetim kurulu üyesi bir spor adamı Alibeyköy Stadında yanında 4 kişi varken şu ifadeleri kullandı: "Ali Kemal Demir geldi mi? Geldiyse sorun olacak çünkü Ali Düşmez onun hakkında bize talimat verdi ve ne pahasına olursa olsun o'nu sahalara almamak için uğraşın" dedi. Maçtan sonra Denetçimizi aradım, konuştuk. Söylediklerini kabul etti ve "Evet, böyle bir talimat aldık, " dedi.

Basın mensuplarına PCR testi kaldırıldı, maksatları zorluk çıkartmak

Bu hafta İstanbul'daki güzel maçlardan birisi de Kartal Bulvar-Maltepe maçıydı. Sokağa çıkma kısıtlamasında 44 kilometre yol gittik, yolda 4 defa Polis çevirmesine uğradık ve Spor Basını kimliğimiz sayesinde sorun yaşamadık. Maça girmek için Kadir Küçükay ile birlikte sahaya girdik ve Denetçi olduğunu öğrendiğim ancak TFF'nin Süper Lig U19 ve Profesyonel maçlarına göre daha rahat bir kıyafet ile maça geldiğini gözlemlediğim sonradan adının Erol Yolalan olduğunu öğrendiğim kişiye Kadir Küçükay beni takdim etti. Erol bey her şeyim hazır, kale arkasında görev yapacağım, benden talep ettiğiniz bir şey var mı? diye sordum. Garip bir şekilde Covid-19 PCR testi yaptırıp yaptırmadığını sordu, "bu sezon 24 tane Profesyonel maça gittim, ligin ilk haftaları test uygulaması vardı, sonra kaldırıldı, duracağım yeri biliyorum" dedim. 'Seni sahaya alamam' dedikten sonra elinin tersi ile git dercesine bir hareket yaptı, 'talimatı göster' dedim, gösteremedi. Alamam demekle yetindi… Kenara çekilip İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür'ü aradım, Ali Bey de maalesef BAL maçlarında basın mensuplarına PCR testi gerektiğini söyledi. "Hayır, siz bana zorluk çıkartıyorsunuz bilerek yapıyorsunuz, bu doğru bir tavır değil ayrıca TFF'nin Amatör İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan basın mensuplarının PCR testi yaptırmalarına gerek olmadığını söyledi" dedim ancak Tanrıyaşükür "Adnan Ersan ne bilir" şeklinde bir ifade kullandı. Oysa Adnan Ersan doğruyu biliyordu, yanlış uygulama yapan sırf kendisine muhalifim diye bana zorluk çıkartan Ali Düşmez ile buna ne hikmetse ses çıkartmayan Ali Tanrıyaşükür ve suç işlediğini bile bile bu özel talimatı uygulayan Denetçi Erol Yolalan'dı. Tribüne çıkabilirdim, o sinir ile geldiğim gibi geri döndüm. Bu yapılan tavrı son derece çirkin buluyorum ve demokrasiyi sadece bir söylem olarak kullanan ve kendilerine karşı eleştiriyi kabul edemeyenleri kınıyorum.

"CİMER üzerinden şikayet edeceğim"

Her defasında "hem Hakim hem de Savcı olunmaz" cümlesini kullanan ancak bir taraftan TFF İstanbul Futbol İl Temsilcisi olan, diğer yandan da İstanbul ASKF Genel Sekreteri olan Ali Tanrıyaşükür bu durumu kendisine 1 hafta önce izah ettiğim halde sebepsiz yere sessiz kalmayı yeğledi. Bu nedenle Ali Tanrıyaşükür'a çok şaşırdım. İstanbul ASKF'de yazıları kim dikte ettiriyorsa Genel Başkanları için geçen sene bu aylarda bir yazıda "İstanbul'da daha önce farklı isimlerde başkanlık yapan isimlerin hangisinin kaç defa gördünüz, elini sıktınız, mı?" kelimelerini peş peşe sıralamıştı. ASKF Başkanını şeyh mi ilan edeceğiz. Bu kadar abartı neden? Ali Düşmez'in talimatını kanun dışı olduğunu bile bile uygulayanlara da şaşırmamak gerekir çünkü çoğu 'aman ben de bir yerde görev kaparım' derdinde ancak Ali Düşmez 5 yerde Başkan, 5 yer daha olsa yine kendisi Başkan olmayı yeğler, şu ana kadar yanındakilerden hangisine görev ve yetki vermiş? Tüm bunlara rağmen,  Erol Yolalan isimli kişi statüsü gereği bu kanun dışı talimatı uygulayarak açıktan suç işledi ve kendisini çalıştığı Kurum başta olmak üzere CİMER üzerinden de şikayet edeceğim.

Ulusal maçta bile PCR testi istenmiyor

Bölgesel Amatör Ligde kısa sezonda ikinci yarı maçları bu hafta sona erdi. Edirne'den Van'a kadar hangi BAL maçında basın mensuplarından PCR testi istenmiş, bırakın Bölgesel Amatör Ligi, Süper Lig maçlarında bile basın mensuplarının PCR testi istenmiyor. Fakat kurallar var, kale arkasında uzakta duracaksın, toplu fotoğraf almayacak T alanı dediğimiz müsabaka esnasında teknik alanı da kapsayan yedek kulübelerinin arasında kalan alan, soyunma odalarından sahaya açılan yolları ve körüğün girişini kapsayan alana giremez. Ayrıca her maçta saha içinde Polisler görürsünüz, Polislerin sadece Amiri PCR testi olur. Biz basın olarak kornerden gelen topa kafa mı vuracağız? Ya da bir takım gol attığında futbolcunun üzerine atlayıp Torres sevinci mi yapacağız? Bugün, FİFA, UEFA ile TFF milli maçlarda bile basından PCR testi istemiyor. Türkiye-İsviçre maçında görev yapan foto muhabirleri de PCR testi olmadı. Ancak olay bana gelince farklı, vay sen misin eleştiren! Kendilerini eleştirenlere zorluk çıkartmayı kendilerinde hak görenlere her zaman karşı olacağım.

Sonuç olarak biz ve bizim gibi amatör futbolun kalkınması için görev yapanlar kamu yararı amacıyla faaliyet gösterirler. Buna mani olmak en basit ifadeyle kanunlara karşı gelmektir. İstanbul ASKF yönetimi dünkü maçta benim görev yapmamı engelleyerek aslında bana değil, sahadaki futbolculara, teknik adamlara, Hakemlere ve iki takımın camiasına zarar verdiklerinin farkında bile değiller.

Denetçiler bizimle uğraşacakları yerde, maçtan önce Covid-19 testi pozitif çıkan, buna rağmen soyunma odası civarında dolaşan, 90 dakikayı tribünde izleyen futbolculara karşı önlem alsalar TFF adına daha yararlı bir iş yapmış olurlar.

Yarın İstanbul ASKF Başkanının siyasi icraatlarını yazacağım…

Ali Kemal Demir

Basın Mensuplarının Covid-19 genelgesi ilgili TFF'nin ilgili talimatlarının linki aşağıdadır:  https://www.tff.org/Resources/TFF/Auto/4d391410b26e4dd4851ac141bfd26eb6.pdf

file:///C:/Users/user/Desktop/c960b5a316794645bcf25f36debfdbfe.pdf

YORUM YAP