Cemil Kenar

GÜNEŞ! Tutulması

Ve perde kapandı.

Ümitliydik.

‘Bizim çocuklar iyi iş çıkaracak' diye bekliyorduk ama olmadı, görüntü bizi yanılttı. Şenol Güneş'in tabloyu kamuoyu “beklentileri fazla büyüttü” diye açıklaması ilginç!!!

Bu ifadeyi biraz açmak gerekirse seçimler hatalı, sistem, taktik kötü.

İnanç zayıf.

Güven yok.

Konsantrasyon sıfır.

Motivasyon, iletişim eksik demektir.

Kamuoyu bunları nereden bilsin, bunları bilen gören kendisi. Eğer bu ifade gerçekse bu Milli meselede kontrat tazminat hesabı yapılmaz ya hazırlık döneminde ya da elendikten sonra gereği yapılır.

Bizim çocuklar hepsi yetenekli çocuklar. Biraz daha mantıklı oyuncu seçimleriyle farklı tercihler stratejiler, taktiklerle her takıma karşı kafa kafaya oynayacak kadar iyi bir takımımız var.

Bu potansiyeli bu turnuvada o kadar kötü kullandı ki kulüp takımlarında yıldızlaşan oyuncularımızı Milli Takımda tanıyamadık.

Çünkü oynadığımız takımların bir planı vardı.

Biz ne yaptık?

Rakiplerin hızlı ataklarına, kontra ataklarına panik ataklarımızla karşılık verdik!!!

Oyuna müdahale hamleleri o kadar kötüydü ki!

Son maçta İrfan Can çok etkili değildi oyundan alınması normal karşılanabilirdi ama değişiklik tabelası kalkana kadar gitti güzel bir gol attı. Sevinirken tabelayı gördü dışarı gidiyordu. Biri ‘gol atan çıkar mı?' demiş olmalı ki çıkma devam et dediler. Sekiz-on dakika sonra tekrar oyundan aldılar.

Yirmi yıldır oynattıkları Caner'in defansif zaaflarını yeni keşfetmişler onun yerine Rıdvan'ı aldılar. Rıdvan'ı gören olmadı. Turnuvayı sağ ayaklı sol bekle tamamladılar.

Birçok tutarsızlık sayılabilir ama problem nerede biliyor musunuz?

Sorunun kendinde olduğunu anlamayan insanlar çözümü başkalarının huzurunu bozmakta buluyor!...

YORUM YAP