Şahin Dirik

Kılıçdaroğlu’na fısıldayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çiftçi Buluşması için önümüzdeki Cuma günü Değirmenköy'e geliyor.
Peki, bu ziyaret ne açıdan önemli?
Anlatayım… Bu ziyaret Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin Silivri'deki tabanına ve Silivri halkına karşı yaptığı büyük yanlışın ardından ilçeye gerçekleştireceği ilk ziyaret. “Kılıçdaroğlu 2019'dan bu yana Silivri sınırlarına hiç girmedi mi?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Girmiştir elbet. Mesela en azından cezaevi ile ilgili meseleler dâhilinde muhakkak girmiştir ancak Silivrililere doğrudan temas etmesini gerektiren bir program teşebbüsünde bulamadı. 2019-2020 arası Silivri halkının kendisine olan kızgınlığını tahmin edip buna yeltenmemiş olabilir. 2020'de pandemi başladı, ardından ekonomik kriz doğrultusunda yoğun ülke gündemi üzerine yaptığı çalışmalar ve şimdi de kapıdaki genel seçim çalışmalarının koordinasyonu sebebiyle vakit ayıramamış olabileceği çıkarımına varabiliriz.
Peki, neydi Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Silivri'deki tabanına ve Silivri halkına karşı yaptığı büyük yanlış? Elbette hiçbir ankette, kamuoyu yoklamasında adı önde çıkmayan, parti tabanı ve Silivri halkı tarafından istenmeyen ve bu yüzden parti meclisinden dahi geçemeyen Özcan Işıklar'ı parti meclisinden zorla yetki alıp aday yapmasıydı. Üstelik sürekli tek adamlık üzerinden eleştirdiği Tayyip Erdoğan misali yapmıştı bu hareketi. Silivri halkının hafızasını tazelemek adına bu olanları hatırlatayım dedim : )
Ancak son aldığım duyumlar hatasını anladığı yönünde. Daha önce de başka bir köşe yazımda belirttiğim gibi “Biz Silivri'yi aday hatası yüzünden kaybettik” minvalinde laflar etmeye başlamış diye duyumlar alıyorum nicedir. Yapılan hatayı kabullenmek de bir erdemdir neticede. Ancak benim arzum bu Cuma Silivri ziyareti sırasında bu hatayı onun kulağına birilerinin fısıldaması gerektiği yönünde. Böylelikle 2024'te tekrar benzer bir hata yapmaması için kendisine telkinde bulunmuş oluruz.
Kılıçdaroğlu Silivri'ye geliş amacının Volkan Yılmaz'ın popülaritesini kırma olduğu iddialarına girmek bile istemiyorum zaten. Bu acayip yorumlara kargaları geçtim, baykuşlar, kartallar, serçeler, yerde gökte ne çeşit zerzevat varsa hepsi gülüyor zaten. Kılıçdaroğlu'nun Volkan Yılmaz diye birinin varlığından haberi var mıdır acaba? Yarın öbür gün Amerika Başkanı Biden'ın uçağı da Silivri semalarından falan geçerse dikkat edin, o da Volkan Başkan'ın popülaritesini kırma amacıyla bunu kıskançlıktan kasten yapıyor olabilir : )

Not: Son köşe yazımda sahildeki yeni bankları hiç beğenmediğimi, konfordan ve kullanışlı olmaktan uzak bulduğumu belirterek Silivri Belediyesi'ne eleştiride bulunmuştum. Bankları değiştiren Silivri Belediyesi değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ymiş. Eleştirimi hedefini düzelterek yeniliyorum, bu banklar nedir Allah aşkına?

  1. Güven Güven

    Seçim zamanı Özcan Bey'i kendi yetkisi ile aday çıkarmasaydı Silivri bu kadar yatırım alamazdı. Volkan Beyden sonra gelecek olan CHP yönetimi çok şanslı. En az iki dönem çivi çakmadan koltuk garantili bir Silivri hazırlanıyor. Hüseyin Turan döneminde olduğu gibi yatırım dolu bir dönem ve sonrasında CHP yatay seyir.

YORUM YAP