Renginar Sali

Kayırmaya, şiddete bile göz yummaya devam!

Bİr okul müdürü düşünün, haksız olduğu halde en ufak bir konuda sinirlerine hakim olamayıp hemen hoplayıp zıplayan, karşısındakinin yakalarına asılarak şiddete başvuran, hakaretler ve tehditler savuran. Bunları da hiç çekinmeden görev yaptığı okulda öğrenci ve öğretmenleri önünde sergiliyor. Dur otur diyen yok nasıl olsa… Görenler kör, duyanlar sağır! Günahı kayıranların boynuna…
Mağdur olanlar mı? Muhatap olmak istemiyorlar. Olanlar da çıkacak elbet.
Durum böyle olunca yöneticilik vasıflarını yerine getiremeyen, çözüm üretemeyen, iletişimden de yoksun müdürümüz yıkıp dağıtmaya devam ediyor.
Geçen sene bir başka meslektaşına küfürler savurarak girdiği odasını darmadağın eden kendine hakim olmakta güçlük çeken bu yöneticimiz, maalesef uslanmıyor. Öğrencilerini yemekhaneye mecbur bırakmak adına öğle arasında okuldan çıkmalarını yasaklaması üzerine velilerinin tepkisiyle karşılaştı. Öğretmen bir velisi ise kendisine başvurarak rahatsızlığı olan çocuğunun yakın olan evinde yemeğini yemesi için ricada bulundu. Müdür bey izin vermedi. Veli, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu. Velinin talebini haklı bulan İlçe Müdürü Ahmet Ay, okul müdürünü ikna etmek zorunda kaldı! Kolay mı oldu dersiniz? Tabi ki değil.
Bizim asabi müdür İlçe Müdürüne de direndi. Neyse sonunda velinin dilekçe vermesi gerektiği söylendi. Yeniden okula giderek dilekçesini yazan ve müdür yardımcılarının yönlendirmesiyle gayet sakin bir şekilde yapılması gerekenleri yerine getiren öğretmen veli, bu sefer Okul Müdürünün sert tepkisiyle karşılaştı. Hakaretler savurarak, üzerine yürüyen, kendisini iten Okul Müdürünün öfkesi karşısında şaşkınlığa uğrayan velinin yardımına yakında bulunan eğitimciler yetişti. Sözlü ve fiziksel tacize uğrayan veli, son çare olarak Kaymakamlığın yolunu tuttu.
Bir eğitim yuvasında, öğrenci ve öğretmenlerinin gözü önünde yaşananlar böyle… Ne ilk, ne de son olacak…
Vicdanınız varsa ve rahatsa göz yummaya, kayırmaya aynen devam edin!

YORUM YAP