Cemil Kenar

Karın ağrısı!

Ağırlıklı olarak futbol üzerine yazdığımız yazılar genellikle eleştirel yönde oluyor. Çünkü ülkemizde belli seviyeye gelmiş kimi mercek altında olsanız mutlaka bir eksiği bir kusuru vardır.

Yani malzeme bitmez.

Ama diğer taraftan da insanlar iyi yaptığı işlerle anılmak ister.

Peki, bahsedecek güzel işler olmuyor mu?

Olmaz mı?

Var tabiiii.

Olay geçtiğimiz haftalarda Alibeyspor'un 14 yaş takımının maçında yaşanıyor.

Bizim top oynadığımız yıllarda Silivrispor dışardan gelen oyunculara ücretsiz Silivri Birlik kartı veriyordu. O yıllarda en yakın arkadaşlarımız muavinlerdi. Otobüsçü Serkan'da onlardan biriydi.

Önceki gün denk geldik. Kısa yolculuk sırasında biraz eskilerden bahsettik ve olayı anlattı.

Alibeyspor altyapısında oynayan oğlu Hüseyin Can maç sırasında karnındaki garip ağrıdan şikâyet ediyor. Doktor bakıyor maç öncesi yediği içtiği bir şey değil. Darbe de yok. Hastaneye gönderiyor.

Hastanede apandisitinin patladığı tespit edilerek hemen ameliyata alınıyor.

Özellikle amatör maçlarda doktorun bulunmadığı maçı başlatıp giden ambülans hikâyelerine alışığız ya…

Şimdi şöyle bir düşündüm.

Maç sırasında apandisit patlaması kolay anlaşılır bir şey değildir. Sahada doktor olmasa muhtemelen oyuncu değişikliği olacak Hüseyin Can tribüne veya evine gönderilecekti ya sonra?

Sonrası vahim.

Neyse ki o gün orada işine saygılı, ilgili, bilgili bir sağlıkçı arkadaşımız görevliymiş de Hüseyin Can bugün aramızda.

Bu geçmiş olsun diyerek geçiştirilecek bir konu değil.

Hüseyin Can'ı hayata kazandıran ilgili yetkililerin hakları teslim edilmeli. İşini iyi yapan insanların da olduğu konuşulmalı bilinmeli. Bunların varlığı değeri bilinmeli ki aileler çocuklarını güvenle maçlara gönderebilsinler…

Biliyoruz çoğunluk üst yapıların cazibeli ışıltılarının peşinde ama o ateşi körükleyen içimizdeki amatörlük duygularıdır.

Golcünün kaçırdığı veya kalecinin kurtardığı bir pozisyon kadar konuşulmuyor ama özellikle amatör sahalarda bir sağlıkçı bir ambülans hayat kurtarıyor.

Amatör deyip geçmeyin.

Amatör ruhla hareket eden Güreş, Tekvando, Boks, İşitme Engelliler, Bilek Güreşi, Milli Takımlarımız Avrupa ve Dünya Şampiyonu oldu.

Baskette Fenerbahçe'yle Bursa final oynadı.

Bahçeşehir ve Efes Voleybolda Vakıfbank Avrupa Şampiyonu oldu daha ne olsun!...

  1. Hakan Çakırca Hakan Çakırca

    Futbolcu kardeşimize geçmiş olsun.Maçlarda stadlarımızda doktor,hemşire ve ambulans olması gereklidir.İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz.İlgili kişilerin bu konuda gerekenleri yapması önemle rica olunur.

YORUM YAP