Erfelek Mustafa Can Meslek Yüksekokulu temeli atıldı

Erfelek Mustafa Can Meslek Yüksekokulu temeli atıldı

31.05.2022 09:29:18

Silivri'ye bir okul ile cami yaptıran ve bir çok katkıda bulunan hayırsever iş insanı Mustafa Can'ın inşasını üstlendiği ve adının verildiği, Sinop Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Erfelek Mustafa Can Meslek Yüksekokulu'nun Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Sinop'un Erfelek ilçesinde Milli Emlak'a ait 8 dönümlük arazide, Sinop Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Mustafa Can Meslek Yüksekokulu'nun Temel Atma Töreni, Erfelek Meslek Yüksekokulu Yaptırma Geliştirme ve Eğitim Derneği öncülüğünde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

Maaliyeti 10 milyon TL tutacak olan okulun inşaatını, ilçemize de okul ve cami hayrında bulunan eğitim gönüllüsü, hayırsever iş insanı Mustafa Can üstlendi. Can'ın hazır bulunduğu Temel Atma Töreni'ne Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Sinop AK Parti Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop CHP Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Erfelek Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci ve Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Erfelek halkı katıldı.

CAN: VESİLE OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Hayırsever iş insanı Mustafa Can, eğitimin öneminden bahsettiği konuşmasında, “Bu okulu yaptırmak bize nasip oldu. Vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Temel atma töreni konuşmaların ardından dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

Renginar SALİ

YORUM YAP