XXXXX

Karakaş Farkı


 Farkını parti merkezinin dekorasyonundan tutun da, görev atamasını aldığı andan itibaren hissettirdi. Parti iktidar dönemindeki günlerinde gibi dolup taşıyor. İnsanların yüzünde umut var, partililerin yüzü gülüyor. Tabi bu şimdilik sadece yerel seçimin AKP üzerine örttüğü ölü toprağın dağılması anlamını taşıyor. O toprakta çiçek açtırmak, ağaçların yeniden meyve vermesi beklentisi ile ilgili umutları yeşertti Karakaş… İşinin ne kadar zor olduğunu ondan daha iyi bilen yok ama üstesinden kalkacağına dair güçlü sinyaller veriyor parti tabanı ve kamuoyuna.
CHP ve AKP birbirleriyle uğraşmaya mola verdi bu ara. Kendi içindeki çalışmalara yönelttiler güçlerini çok da iyi yaptılar bana soracak olursanız.
İç sorunlarıyla boğuşan hiçbir ülke savaşa gitmez, gittiği zaman da kazandığı görülmemiştir. 'Savaş' lafın gelişi… Siyasi rekabet gündemimizdeki… Meclis Grubu ile yürüttüğü muhalefeti, AKP önümüzdeki kısa dönem içerisinde ilçe teşkilat bazında da güçlü bir şekilde gündeme taşıyacak gibi görünüyor. Yönetime girecek isimler arasında partinin eski kurmayları kadar çok sürpriz isimlerin de tartışıldığı duyumunu aldım. Meclis üyelerinin ilçe yönetimine katılmayacağı, oluşturulacak ve muhtemelen Çarşamba günü açılanması beklenen ekibe girmek için çok sayıda başvurunun yapıldığı gibi İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın da bizzat teklif götürdüğü isimlerin varlığı biliniyor.
AKP'nin ilçe başkanı birlikte çalışacağı ekibi tabi ki büyük ölçüde kendi belirleyecek ama meclis üyelerine de danıştığı, fikirleri üzerinden hareket ettiği öğrenildi.
AKP Eski İlçe Başkanı Ender Gezici'nin yeni yönetime girmesi beklenirken, Süleyman Atasoy gibi isimleri de kadroda görmemiz yüksek olasılıklar arasında.
AKP Silivri dün, İstanbul Eski İl Başkanı ve 3. Bölge Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nu ağırladı… Karakaş, bölge milletvekilini yeni üye katılımlarıyla karşıladı. Partideki değişimin sadece dekoratif yönde olmadığı, teşkilat çalışmalarının da yapıldığı somut kanıtlara dayandırıldı.

***
Bu arada AKP ve CHP'nin ilçe başkanının görevi aldıktan sonra ilçe merkezlerinde uyguladığı düzenleme yaklaşımına CHP kanadından haklı bir sitem iletilmiş. Selami Değirmenci, seçilir seçilmez ilçe merkezindeki makam koltuğunu mavi olarak değiştirmiş. Henüz bir çayını içmek nasip olmadığından ve bu değişim de anlaşılan kimsenin dikkatini pek çekmediğinden atlamış olmamız mazur görülür inşallah.
Yine de ben yazdığımın arkasındayım! Bu koltuk değişimi yazdıklarımda bir farklılığa yol açmadı açıkçası.


ALTINI DÜŞMAN BELLE
Sultan Mahmud imanlı, amelli, bilgin bir hükümdardı ama güzel yüzlü değildi. Bundan müteessir de olmuyordu. Ne var ki halk güzel yüzlü hükümdarları daha çok severdi. Endişesi bundan ileri geliyordu.
Devrinin büyük velilerinden birine sordu:
- Efendi Hazretleri, malumdur ki halk güzel yüzlü hükümdarları daha çok sever. Halbuki ben bundan yoksunum. Ama halkımın da beni sevmesini istiyorum, bana ne tavsiye edersiniz?
Allah dostu şu tavsiyede bulundu:
- Halkın seni sevmesini istiyorsan altını kendine düşman belle... (Halkın refah ve mutluluğu için onu gözünü kırpmadan harca). 

YORUM YAP