XXXXX

Kadınların Zaferi

Sıdıka Aydoğan Sarıbekir’in CHP’den 2002-2007 dönemindeki milletvekilliği sonrasında Silivri’nin çıkartacağı 2. vekil de bir bayan tek farkla bu kez Ak Parti saflarında yer alacak.
Sıkı bir kapışmaydı.
CHP’de yaşanan hayal kırıklığı oluşturan iddialı beklentilerin gerçekleşmemesinden meydana geldi. Kimileri “Değirmenci’yi aday yapmamak için çıkmadı mı o kadar aday adayı, başardılar üzülmesinler sevinsinler” diyor. Bir kısım da “O kadar kavganın üstüne layığı buydu” diye konuşuyor.
Olmuşla ölmüşe çare yok.
İstenilenin elde edilememesinin muhasebesi seçim sonrasına bırakılmalı diyeceğim tümden gündemden kaldırılacak. Seçim arifesinde hesaplaşmalar yanlış desek de CHP kendi içinde fırtınaları estirmekten geri durmayacak.
CHP’yi mi tartışmalıyız, ilçe yönetimini mi bilemedim. Yoksa tüm bunların etkisinde CHP açısından alınacak seçim sonuçları için mi kaygı duyulmalı.
Liste savaşlarının galibi yerel açıdan bakıldığında Ak Parti ve büyük ölçüde MHP. Değirmenci’nin adaylığı MHP’lileri kara kara düşündürüyordu. Artık kaygılanmalarına sebep yok. Ak Parti, hoş bir sürpriz yaşattı. Bu gelişme Kaynarca açısından ne kadar şans herkes biliyor da Karakaş da bu vesile ile turnayı gözünden vurdu diyebiliriz.
İhale olayındaki kaybı ve faaliyet değerlendirmelerinde üstün gelemeyişinin ardından milletvekili listeleri Karakaş için iyi bir moral oldu.
O tüm adaylar ile eşit mesafede olduğu tezini kamuoyuna karşı yenileyip dursa da Kaynarca’nın seçilebilecek bir yerden aday gösterilmesini en az kendisi kadar istediğini mantığınızı devreye sokarak görebilirsiniz.
Siyasetçi için her seçim önemli.


Devamı 13 Nisan 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP