Cemil Kenar

İstişare eden zarar etmez

Yıllarca konuşuldu, tartışıldı ama Silivri'nin iki yakası bir türlü bir araya getirilememişti. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz geçtiğimiz günler sosyal medya hesabından müjdeyi verdi.

Silivri'nin iki yakasını bir araya getirecek viyadük ve kavşak yapım işi 2022 yatırım planında yer alarak resmi gazetede yayınlanmış.

Hayırlı olsun.

Siyasi ve ekonomik gelişmelere göre önümüzdeki yıllarda iki yakamız fiziki olarak bir araya gelecek demektir.

Hayatımıza etkisi katkısı uzun vadede ortaya çıkacak bir yatırımdır.

Bunun yanında kısa vadede hayatımıza yansıyacak iki yakamızı bir araya getirebilecek sosyal, kültürel, sanatsal, sportif, toplumsal projelere, etkinliklere de ihtiyacımız var.

Bu konularda girişimde bulunması beklenen insanların kişisel kaygıları olabilir, imkânları kısıtlı olabilir ama kamuyu ilgilendiren işlere talip olanların bu konularda ne dediği ardından ne yaptığı ayrıca önemlidir.

Volkan Yılmaz'ın İBB Meclisinde kullandığı “Özgür Kurt profesyonel futbolculuk döneminden benim takım arkadaşımdır” ifadesi üstünde durulması gereken bir ifadedir. Çünkü takım arkadaşlığı, takımdaşlık, diğer tüm yan faktörlerin üstünde yardımlaşma dayanışma içeren bir bakış açısıdır.

Geçtiğimiz günlerde kültür merkezinde Prof. DT. Besim Üstünel Anaokulunun piyano resitali vardı. 4-5 yaşındaki çocukların piyano tuşlarıyla tanışmasına şahitlik ettik. Tüm çocuklar kıyafetleriyle tavırlarıyla piyano başındaki görüntüleriyle süperdi. Umut Uçak doğaçlama parodileriyle izleyenleri mest etti.

Milli Eğitim Müdürü oradaydı, keşke Kaymakam ve Belediye Başkanı da orada olsalar koroya katılıp çocuklar, öğretmenler, velilerle birlikte “Bütün Dünya buna inansa, İnsanlar el ele tutuşsa birlik olsa” deselerdi. Çok güzel olabilirdi…

Yan salonda sanatçı Ali Solmaz'ın sergisi vardı.

İzlemek yetmez katılmak lazım.

Silivri'nin fermanını gördünüz mü?

Ali Solmaz çeşitli tiyatrolarda sahne alan bir tiyatro sanatçısı.

Tiyatroyu köylere, okullara götürdüğünü düşünsenize!!!

Bunlara buz pateni ve yüzme havuzu heyecanını da ekleyin.

Bu etkinlikler Silivri'nin iki yakasını gerçek manada bir araya getirecek çalışmalardır…

Uzun vadede toplumsal yararlarını göz önüne alacak olursak olaylara ve insanlara takım arkadaşlık kültürüyle yaklaşarak daha huzurlu mutlu Silivri yaratmak mümkündür…

 

 

YORUM YAP