Renginar Sali

Hep Aynı Nakarat

Düşük olur mu hiç onların karat
Bunu kafandan bir kere at
Müdürler yüksek karat
Hep aynı nakarat

Sıkıntılar yapar sürat
Kimse edemeyince bir halt
Basın uzatır halat
Hep aynı nakarat

Sen İlçe sonra müdüre fırça at
Arada sırada soruşturma kat
Tadına zehir gibi biber at
Hep aynı nakarat

Basına yalan at
Doğruları başkasına sat
E, hadi ne olursun biraz dürüstlük kat
Basın olmasa hiçbiriniz alamazsınız tat.

Yukarıdaki dizelerden de anlaşılacağı üzere ne yazık ki, yaşadıklarımız ve sonuçları hiç değişmiyor. Gündeme gelen konuların derinliğine bakmak yerine, basına nasıl sızdırıldığını tartışıyor ve ekibimizdeki görevlileri suçlayarak değerli zamanımızı harcıyoruz.  Hâlbuki önceliğimiz, elimizi çabuk tutarak eksik veya yanlışları düzeltmek olmalı.
Yaptığımız haberlerin asıl amacı, birilerini veya bir şeyleri eleştirmekten çok yetkilileri harekete geçirerek yanlışları düzeltmek veya eksikliklerin tamamlanmasını sağlamak. Yetkililer derken, bunlar sadece Milli Eğitim camiasından değil tabi ki, konu hakkında söz sahibi olan ilçedeki diğer görevlilerle de ilgili. El birliği ile üzerinden gelemeyeceğiniz bir sorun yok elbette.
Unutulmamalı ki, basın gerçeğe her şekilde ulaşabilir. Ulaşmalı… Bu okul müdürü, müdür yardımcısı veya öğretmen olmasa da veli veya başka biri olabilir. Bu yüzden hemen okul müdürlerini veya öğretmenleri suçlamanın bir anlamı yok. Ki ne okul müdürleri bilirim, “Biliyorum bana İlçe’deki müdürlerim kızacak ama ne olur yaz, başka çarem kalmadı”  diyen. İşte böyle de bir gerçek var.
Bir okul müdürü veya görevlisi okulunun eksikliğine dikkat çekmek, kamuoyu oluşturarak ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba sarf ediyorsa onu suçlamak değil, duyarlılığını takdir etmek gerek. Devlet kaynak ayırmış güzel bir okul yaptırmış, içindeki ihtiyaçları tamamlatmak o hizmetin gerçek değerini bulması için en önemli unsurlardan biridir. Bunun gerçekleşmesi için çabalayanları susturmak, pasifize etmekle elinize ne geçer?! Söyleyeyim; yapılan hizmeti gölgelemek!
Basının gündeme getirdiği konular, sizi kırmasın, üzmesin, birbirinizi suçlamaya sebep olmasın, harekete geçirsin. Asıl önemli olan budur. Haberler sonucunda olumlu dönüşümleri de göz ardı etmeyiniz lütfen. Sizler ağır yükünüzü azaltırken, bizler sadece görevimizi yapmış oluyoruz.

Haberin devamı 11.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP