Cemil Kenar

Hemşerilik hukuku

Günlük hayatı düzenleyen uygulamalar, karşılaştığımız olaylar, aldığımız hizmetler hayatınızı nasıl etkiliyor?

Örneğin Çağlar Çiçekçilik bazı sağlık sorunları ve 78 yaşın yorgunluğu nedeniyle geçtiğimiz günlerde dükkânının camına astığı küçük bir duyuruyla faaliyetine son verdi.

 

köşeye resimmm

Silivri'de ilkti tekti.

O dönemlerde, şimdilik sadece aya çiçek gönderemiyoruz sloganıyla hizmet veriyordu.

Sayısız tanışmalara buluşmalara mutlu anlara vesile olmuştur birçoğumuza çiçek kültürünü aşılayan adamdı Çağlar abi…

Biraz dinlenmek, kendine vakit ayırabilmek için bu kararı aldım derken haklı ancak yerel esnaf profili anlamında bir kişi daha eksildi farkında mısınız?

Bir süredir hastalıkla hastanelerle meşgulüz. Tedavi sürecini atlattık. Çam ve Sakura'dan eve döndük. Önceki gün Silivri Devlet Hastanesi'ne gitmemiz gerekti. Tekerlekli sandalye kullanıyoruz. Otoparktan hastane girişine ulaşmak işte hendek işte dere ya aşarsın ya düşersin misali!!!

Tekerlekli sandalye yürütmek mümkün değil. Tekerlekli sandalyeye korna çalan sürücüler gördük. Allah herkese akıl fikir versin…

Hastanenin yetersiz kaldığı fiziki şartlarının sorunlu olduğu araştırma hastanesi ihtiyacının ivedilikle ele alınması gerektiği aşikâr…

Hasta hastane işleriyle uğraşınca insan anonsları, ezanları daha dikkatli takip ediyor. Mesela Alibey Camii ile Esentepe Camisinde okunan ezanın makamı farklıdır. İmparatorluk topraklarının birçok merkezinde ezanın Türkçesini, Arapçasını dinlemişliğimiz vardır. İyi bir ezan sesi dinlemek huzur verir.

Bakınız Bülent Ersoy evinin yakınındaki caminin müezzinini evine çağırıp makam dersi vermiş. Müthiş bir durum tespiti değil mi?

İnsanlar iyi şeylere layıktır. Yollar, kaldırımlar, parklar, bahçeler, oyun alanları, yazlık sinemalar, sergiler, söyleşiler, konserler, pistler, havuzlar, kurslar, burslar, kahvaltılar, geziler, ekene dikene destekler, ihtiyaç sahiplerine yardımlar…

Bunlardan yararlanan yaşlılar, gençler, okuyan, çalışan çocuklar, kulüpler, muhtarlar, gaziler, ev hanımları vs…

Her kesimin hayatını kolaylaştıran hayatı paylaşan çeşitli etkinlikler var. Bunların hepsi hemşericilik hukuku kapsamında yapılan iyi işlerdir.

İnsanlar iyi yaptıkları işlerle anılmak ister.

Ben olsam Siyami Köylü'yü, Seyfi Atun'u, Ahmet Dağlı'yı, Nevzat Sezen'i, Selahattin Öpçin'i, Özer Doğan'ı, Çevik Baysalgil'i, Muharrem Aydoğan'ı, Turgay Sezginer'i Kale Park'ta kahve içmeye davet eder sportif alanlardaki etkileri katkıları için teşekkür ederdim.

Bu buluşmadan kimin ne umacağı, ne sonuç çıkaracağı hiç umurumda olmazdı.

Bu bir ahde-vefa, büyüğüne saygı gereği yapılacak iyi bir iştir.

Bunu da yaparsa Volkan yapar.

Bu girişim, bizi unuttu, bizi de bir maça götürsün bari diye dert yazan eski takım arkadaşlarıyla bir istişare toplantısına bile vesile olabilir!!!...

YORUM YAP