Başkan Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi verdi

Başkan Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi verdi

6.12.2022 12:11:45

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Aralık meclisinde önemli gün ve gelişmelere değinirken, Kasım ayı içerisinde açılışını gerçekleştirdikleri yatırımlar ve yeni çalışmaların müjdesini de paylaştı.

Silivri Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısına Başkanlık eden Başkan Volkan Yılmaz, meclis açılış konuşmasında gündemdeki gelişmeler ile önemli günlere değindikten sonra hayata geçirdiği yatırımlar hakkında konuştu.

ÖNEMLİ GÜNLERE DEĞİNDİ

Aralık Ayı meclis toplantısında açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şu sözlerine yer verdi: “Öncelikle yurt içi ve yurt dışında vatanımızın bölünmez bütünlüğü için devam eden operasyonlarda şehit düşen kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.

ÖNEMLİ GÜNLER

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü, 4 Aralık Madenciler Günü'nü, 5 Aralık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88. yıl dönümünü ve Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyorum.

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü'nü, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü, 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası'nı, 16 Aralık Türk yurdu, kardeş ülke Kazakistan'ın 31. bağımsızlık Günü'nü, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü'nü kutluyorum.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE YAD EDİYORUM”

10 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş'ta, 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri'de Mehmetçiklerimize düzenlenen bombalı saldırıların 6. Yılında, şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum.

Şehadetlerinin 108. yıl dönümünde 78 Bin Sarıkamış Şehidimizi rahmetle anıyorum.

ANMA

Aralık ayı içerisinde ebediyete irtihal eden siyaset, devlet, kültür ve sanat insanlarını da kısaca anmak istiyorum. Çanakkale Zaferinin kahramanlarından, sırtladığı 215 kiloluk top mermisiyle tarihin seyrini değiştiren Seyit Onbaşı'yı, Seyyid Ahmet Arvâsî'yi, İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, Doğu Türkistan davasının yılmaz savunucusu İsa Yusuf Alptekin'i, Dava ve fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız'ı, Türk sinemasının gülen yüzü, usta oyuncu Adile Naşit'i, öğütleriyle bizleri aydınlatan, yol gösteren; sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşliğe çağrı yapan büyük değerimiz Hz. Mevlana Celalettin-i Rumi'yi, Türk milliyetçiliğine ilham kaynağı olmuş, vatan şairimiz Namık Kemal'i ve son olarak fikir ve dava adamı Ali Metin Tokdemir'i rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları Cennet olsun.”

ELGİNKAN'A ANA OKULU TEŞEKKÜRÜ

Ümmehan Elginkan Anaokulu açılışına değinen Başkan Yılmaz, “Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması konusunda hemfikiriz. Silivri Belediyesi ve İBB'nin bu konuda çalışmaları artmış durumda. Biz de Silivri Belediyesi ve Elginkan Vakfı iş birliğiyle ilçemize kazandırdığımız Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu'nun açılışını, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, eski Milli Savunma Bakanı ve Elginkan Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Vecdi Gönül, Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen ve vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdik.

Cumhuriyet Mahallesi Tandoğan Sokak'ta Belediyemize ait 2 bin 675 metrekare arazi üzerine inşa edilen anaokulunun yapım işlemi Elginkan Vakfı tarafından gerçekleştirildi. Arsa da Silivri Belediyesi tarafından tahsis edildi.

8 derslikte 200 öğrencinin eğitim gördüğü anaokulunda idari birim bölümü, yemekhane ve 160 kişi kapasiteli konferans salonu yer alıyor. Örnek bir anaokulu olacağını düşünüyoruz.

Ümmehan Elginkan Anaokulu, devlet okulu olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışlandı.

Güzel bir iş birliği neticesinde Silivrili anne-babalar çocuklarını gönül rahatlığı ile gönderebileceği, modern, günümüz ihtiyaçlarının ilerisinde uygun yepyeni bir anaokulunu ilçemize kazandırmanın haklı gurur ve onurunu hep beraber yaşıyoruz.

Bu vesileyle Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçan hanımefendiye ve şahsında tüm vakfa, kurucularına, rahmeti rahmana kavuşan büyüklerine sonsuz şükran ve saygılarımı sunuyorum”  dedi.

ELGİNKAN'DAN KÜTÜPHANE MÜJDESİ

Elginkan Vakfı'nın açılışta verdiği yeni yatırım müjdesine işaret eden Başkan Yılmaz, “Burada biraz önce kütüphane tartışması yapıldı. Gaye Hanım bir müjde verdi. İsteğimiz olan kütüphane ve çocuklarımızın ders çalışabilecekleri bir etüt merkezini yapmayı kabul etti.

Silivri'de dört çocuklu bir aileyi düşünün, 2+1 evde oturuyor. Her çocuğun bırakın bir çalışma masası, sehpası daha olmuyor. Kimi mutfakta, kimi salonda, kime yatak odasında ders çalışıyor. Bu anlamda onlara yardımcı olmak adına biz bir kütüphane ve etüt merkezi öngördük. Kütüphaneden daha önemli olan, çocuklarımızın okul çıkışı gidip tüm derslerine ve sınavlara çalışabilecekleri bir etüt merkezi. Bunun müjdesini de Gaye hanımefendi verdi. Ahmet Elginkan Kütüphane ve Etüt Merkezi inşallah çok yakın bir zamanda kurulacak. Projemiz hazır. Düşündüğümüz yerde şu anda Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi'nin hemen bitişiğinde, maksimum 2 katlı bir bina olmak üzere, inşallah bir yıl içerisinde açılışını yapacağız.

Tabi Gümüşyaka, Selimpaşa, Çanta, Değirmenköy büyük beldelerimizin özelinde de köy kütüphanelerimizi bitirdik” dedi.

“İLÇEMİZDE 21 PARKI YENİDEN DÜZENLEDİK, 22'SİNİ DE SIFIRDAN YATIK”

Şehit Öğretmenler Parkı açılışı hakkında da mecliste konuşan Başkan Yılmaz, “Yaptığımız yeni bir açılış da Yeni Mahalle Hayal Salkım Sokak'ta bulunan, daha önce metruk bir vaziyette olan 3.200 metrekare alan üzerine yeni bir park. İlçemizde 21 parkı yeniden düzenledik. 22 tane de sıfırdan yatık. 43 tane parkımızın içerisinde baketbol sahası, çocuk oyun alanları, spor alanları, dinlenme alanları, kameriyeler, yeşil alanlar bulunuyor. 7 farklı türde 50 adet ağaçlandırma yaptık. 

Bu parkımızın da açılışını 26 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirdik.

Bugün de meclisimizde gündeme gelen parkımıza “Şehit Öğretmenler Parkı” adını verdik.

Sizler de takdir edersiniz ki; Öğretmenlerimiz her ne şartta olursa olsun, şanlı bayrağımızın dalgalandığı vatan topraklarımızın her köşesinde, mesleklerin en kutsalı olan öğretmenlik mesleğini canları pahasına icra etmektedir.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bu parkımızın adını, bu şerefli mesleği icra ederken görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizi yâd etmek adına “Şehit Öğretmenler Parkı” yaptık.

Hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm şehit öğretmenlerimize bir kez daha Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP