Sevginar Sali

Hayaller ve gerçekler...

CHP İlçe Başkanı Berker Esen ile yaptığımız söyleşide Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın geçtiğimiz dönem projelerini devam ettirmesi ve yeni bir şeyler ortaya koymamasını eleştirdi. Geçtiğimiz günler de başka bir görüşmede “uçuk projeler” beklentisine Yılmaz'ın cevap vermemesi ile ilgili sitemlere değinmiştim. Israrla “Yapamayacağım şeyi söylemem, söylediğimi de yaparım” diyen bir yöneticiye “Bizi kandır” baskısı yapıyoruz sanki! Silivri Belediyesinin durumu ortada, onu geçin ülke ekonomisi ve hatta dünya salgın sürecinin etkisinde meteliğe kurşun atarken hayaller aleminde sardığımız merakın sonu nereye varır?
Sadece belediye değil, ülke ve hatta her bir vatandaş olarak ayaklarımızı yere sağlam basıp, yorganımıza göre uzatma devri zirvesindeyken hangi kanatlar ile uçacağız Allah aşkına…
Evet, hayal kurmak güzel bir şey kuralım ama o vakit bu vakit değil… Etrafımız acı gerçekler ile çevriliyken bunun bize ne faydası var onu da düşünelim…
***
Eser'in, belediye başkanının “Yaptım oldu” yaklaşımı yönündeki eleştirisine hak veriyorum. Sadece bu yöntemle yapılıp da büyük bir yanlış veya kayıp olarak önümüze çıkan herhangi bir neticesi olmadığından karşı çıkmak güçleşiyor. Olmayacağının bir garantisi yok tabi de bu eğilimleri geçtiğimiz dönemlerden de hiç yabancı gelmiyor nedense. Özümsemediğimiz bir demokrasi bahşedilmiş bizlere; hala kültürünün eksikliğini tamamlama hususunda bocalıyoruz… Eleştiri ile hakareti karıştırmamız gibi, özgürlük ile kuralsızlığı ayrıt edemeyişimiz misali…
CHP'nin ana muhalefeti, iktidar alışkanlığı hesaba katıldığında şaşırtıcı derecede düzeyli, doğru bir yol izliyor. CHP'nin Silivri'de bu dönem görevi iktidara hak vermek değil, ana muhalefetin hakkını vermek! Onun için beklentiler bu yönde ayarlanmalı.
Berker Esen'in kafasını karıştıran pek çok şey olabilir ki var gibi de görünüyor ama gördüğümüzün dışında sadece onun bildiği konular ile beraber değerlendirildiğinde bu genç yaşı ve durumuna rağmen hiç fena iş çıkarmıyor. En azından sorunlarının üstesinden kendi başına gelmek için mücadele ediyor.

SELİMPAŞA DÜĞÜMÜ ÇÖZÜM YOLUNDA
AK Parti'nin konuyu yargıya taşıması üzerine mahkemenin şerh kararına rağmen geçtiğimiz dönem Silivri Belediyesinin sattığı taşınmazlardan doğan mağduriyetler için Silivri Belediye meclisi devrede. Ekim ayı meclisi ilk birleşiminde yargı sürecinin tamamlandığını açıklayan Başkan Volkan Yılmaz, satışların iptalinden doğan mali yükün giderilmesi için ortak hareket çağrısında bulundu. Gruplar adına düzenlenen ortak toplantıda çözüm hususunda prensip anlaşmasına varıldığı öğrenildi. Bu hafta ikinci bir toplantı daha yapılacak. Büyük ihtimalle meclis kararları ile konu belediye işleyişi ve mali durumu zarar görmeden mesele çözüme kavuşturulacak.
Henüz işin çok başı ama bir kez daha birlikte hareket edildiğinde dağların düz ovaya nasıl dönüştüğü ve Silivri'nin en büyük sorunların bile üstesinden kolaylıkla geldiği anlaşılıyor.
Siyaset hizmet aracı olarak kullanıldığında ne kadar faydalı bir araç ise, çalışmaların engellemesinde değerlendirildiğinde o kadar zararlı… Ve ara ara unutulan önemli bir ayrıntı; hepimiz aynı gemideyiz… Bugün çözümüne destek sunmadığımız ya da ötelediğimiz konular yarın önümüzde daha ağır şekliyle arzu edam ettiğinde ceremesini yine hep birlikte çekeriz. Sefasını sürmek varken niye çilesini çekelim ki!?

2021 TAHMİNİ BÜTÇE 338 MİLYON TL
Cuma günü gerçekleştirilen Ekim ayı Meclisi ikinci oturumunda 2021 Mali yılı performans programı ve bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görülmesi komisyon çalışmaları devam ettiği için, 16 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2020 Ekim ayı 3. birleşim 1. oturuma bırakıldı. 2020'de 299 Milyon TL olan bütçe rakamımız 2021 için 338 Milyon TL olarak hedefleniyor. Geçen yılın gerçekleşme oranı %70. Bu kadar sevimli gündemleri hesaba kattığımızda normal herhalde. Yatırıma ayrılacak çok da büyük bir kaynağımız olmasa gerek ki Başkan Bey sağ olsun bağışçılar ile epey yol aldı.
İyi haftalar herkese...

YORUM YAP