Esen: Hizmetleri engellemek değil, yarışa girmek istiyoruz...

Esen: Hizmetleri engellemek değil, yarışa girmek istiyoruz...

12.10.2020 10:31:49

“Algı yöneterek veya fikir ayrılıklarına sebebiyet vererek hizmetleri engellemek değil, yarışa girmek istiyoruz. Bu hizmet yarışı sonucunda kazanan Silivri olacak” şeklinde ana muhalefet yaklaşımlarını özetleyen CHP İlçe Başkanı Berker Esen ile gündemi ve muhalefet kıstaslarını konuştuk.
“BİZİ BU SÜREÇTE EN ÇOK ETKİLEYEN SALGIN OLDU”
Sevginar SALİ: 9 aydır CHP İlçe Başkanlığı görevini yürütüyorsunuz bu süreçte en çok zorlandığınız konu ne oldu?
Berker ESEN: Salgın dünyayı etkilediği gibi bizi de çok zorladı. Yapmayı düşündüğümüz birçok çalışmayı salgın nedeniyle gerçekleştiremedik. Örgüt toplantılarını yapamadık, o anlamda dinamikleri harekete geçiremedik. Örgütü bir araya getiremedik, görüşlerini çok fazla alamadık. Bireysel olarak görüşmelerimizi yapıyor, fikirlerini alıyoruz. Gönül isterdi ki geniş alanda toplantı düzenleyip buradan çıkacak raporları harmanlayıp yolumuza o şekilde devam edelim. Alacağımız kararda düşünmek zorunda kalıyoruz. Yapacağımız çalışma bizi nasıl etkiler? Sonuçta bir salgın söz konusu ve hızlı bir şekilde yayılıyor.

“SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”
Mahalle ziyaretleri planladık. Bir şeyi takip ettik; Belediye Başkanımız göreve geldiğinden bu yana hiç halk toplantısı yapmadı. Bizim dönemimizde düzenli olarak halk toplantıları düzenlenirdi. Halkla bir araya gelinip fikirleri ve talepleri alınırdı. Bunların neticesinde ortaya bir çalışma takvimi çıkardı. Sorunlar bilinirdi ve üzerine gidilirdi. Mahallelerimizden gelen talep üzerine ‘GelirSEN, düşünürSEN, söylerSEN' sloganıyla çalışma başlattık. Mahallelerimizin sorunlarını birlikte çözeceğiz. Bu kapsamda bu kararı almak da bizim için zordu. Salgın devam ederken kalabalıkları bir araya toplamak riskti. Maske ve sosyal mesafeye dikkat ederek toplantıları açık havalarda yapıp, vatandaşlarımızla bir araya geldik onların taleplerini aldık. Ancak geldiğimiz noktada vakaların artması sebebiyle çalışmamıza ara vermek zorunda kaldık.
“GENCİZ AMA TECRÜBELİYİZ”
Sevginar SALİ: Gençliğiniz ile ilgili tereddütler vardı bambaşka şeylerle
karşı karşıya geldiniz?
Berker ESEN: Adaylık sürecimizde de sık sık bunu ifade ettik, genciz ama tecrübeliyiz. Sonuçta biz bu parti içerisinde büyüdük. Partinin tozunu yuttuk. Gençlik Kolları'nda 10 yılı aşkın süredir mücadele verdik. Beş yıl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptık.

“İMAMOĞLU İLE BERABER İSTANBUL'UN 39 İLÇESİNDE EŞİT HİZMET ANLAYIŞI HÂKİM OLDU”
Sevginar SALİ: Ekrem İmamoğlu Başkanlığında İstanbul'da Millet İttifakı'nın iktidar olmasıyla Silivri açısından ne yönde bir değişiklik oldu?
Berker ESEN: Silivri, Büyükşehir hizmetlerine aç bir ilçeydi. Çok fazla hizmetten mahrum bırakıldı. Maalesef işin içerisine hep siyaset girdi. Bir takım siyasi çekişmeler ve engellemeler burada baş gösterdi. Bizim birçok projemizi Büyükşehre getirmemize rağmen, hiçbir zaman masaya yatırılmadılar ve hayata geçme şansı bulmadılar. Yıllardır hep Silivri'nin kaderidir bu dendi. İBB ayrı, ilçe belediyesi ayrı. Geldiğimiz noktada Ekrem İmamoğlu ile beraber yeni bir yönetim ortaya çıktı, yeni kavramlar hayatımıza girdi. Bu yönetim anlayışıyla beraber İstanbul'un 39 ilçesinde eşit hizmet anlayışı hâkim oldu. Esenler'de, Beylikdüzü'nde, Silivri'de de yapılan hizmetler aynı. Büyükşehir ve Silivri Belediyesi bürokratların bir araya gelmesi, sürekli toplantılar yapması, a ortak projelerin çıkması bunun en net göstergesi. Büyükşehrin yaptığı çalışmaların çoğu, ilçe belediyesinin sorumluluk alanını kapsayan nitelikte. İlçe Belediyesinin talepleri doğrultusunda yapılan çalışmalar. Bu çok değerli bir çalışma alanı. Bizim amacımız bu yapılanları engellemek değil, nereden gelirse gelsin bu hizmetlerin buraya gelmesini sağlamak ve bu süreci sürdürmek.

“BU ŞANSLI DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRMEK LAZIM”
Merkezi hükümet de, ilçe belediyesi de, İBB de yatırımlarını Silivri'ye yapsın. Şuan bu açıdan çok şanslı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemi iyi değerlendirmek lazım.

“HİZMETLERİ ENGELLEMEK DEĞİL, YARIŞA GİRMEK İSTİYORUZ”
Algı yöneterek veya fikir ayrılıklarına sebebiyet vererek hizmetleri engellemek değil, yarışa girmek istiyoruz. Bu hizmet yarışı sonucunda kazanan Silivri olacak. Neticede de kararı yine Silivri seçmeni verecek. Bizim bakış açımız, Ekrem Başkanı destekleyen bir yaklaşım. Biz burada herhangi bir engelleme pozisyonunda değil, tam tersine yatırımların hızlı bir şekilde gelmesini sağlamak adına çalışıyoruz. Ana muhalefet ilçe başkanı olarak siyaseten görevim yatırımların hızlanmasını sağlamak. İlçemiz kurum müdürleriyle görüşmelerimde onlardan eksikleri istememin sebebi Silivri'nin beklediği hizmetleri öne almak. Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz.

“YETERSİZ BÜTÇE HİZMETLERİ AKSATTI”
Sevginar SALİ: Selimpaşa'daki kavşak projesine devam edilemedi. Boğlluca Deresi rekreasyon çalışması ilerleyecekti, durdu. Boşnak Bahçesi falezler çalışması keza aynı şekilde. Bunlar sadece ödenek sıkıntısından dolayı mı oldu?
Berker ESEN: Bütçe çok önemli. Salgın sonuçta tüm dünyayı ekonomik olarak olumsuz etkiledi. Büyükşehir'e salgının zararı 6 Milyar TL'ye yaklaştı. Tabi bunu hiç kimse hesap edemezdi. Borçlanma yetkileri talep edildi. Büyükşehrin 4.6 Milyar TL'lik borçlanma talebi oldu. Buna karşılık 600 Milyon TL için yetki verildi. Bütçe durumu hizmetleri aksattı. Yoksa herhangi bir kasıt olması mümkün değil.

“SELİMPAŞA KAVŞAK PROJESİ ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇLERDE BAŞLAYACAK”
Selimpaşa kavşak projesi uzun yıllardır süregelen bir proje. Son yapmış olduğumuz görüşmelerde projeyle ilgili herhangi bir olumsuzluk yok. İlk fırsatta bu çalışmanın yapılacağı ve kazmanın vurulacağı bilgisini aldık, takipteyiz.
BOĞLLUCA DERESİ ETRAFINDAKİ ÇALIŞMALAR
Boğlluca Deresi etrafında yapılan çalışmalara gelince İBB tarafından Müjdat Gürsü caddesinden başlayarak bölgede 8 bin m2 tretuvar düzenlemesi, aydınlatmaları yapıldı. Kavşak düzenlemesi oldu. Devamı Başhekimlikten gelen talep üzerine Acil yol kısmında tretuvar düzenlemesine İBB tarafından başlandı. Bu çok kıymetli bir çalışma. O bölgeye yeni bir görüntü ve çevre düzenlemesi kazandırıldı. Projenin devamında Kiptaş tarafında da tretuvar çalışması yapacağız. Dört yol ağızından ışıklardan yukarıya çevre yoluna doğru çıkmaya devam edilecek. Tretuvar düzenlemeleri yapılacak. Bu İBB sorumluluğunda olmamasına rağmen, Silivri Belediyesi talebi üzerine yapılan bir çalışma. Dere etrafında Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımızın etap etap çalışmaları planlandı. Ekipler gelip incelemelerde bulundu. Birinci etabında hastane etrafındaki çevre düzenlemesi yer alacak. Devamında Müjdat Gürsu ve Boğlluca Deresi etrafındaki yapılan ele alınarak çalışma sürdürülecek.

FALEZLERLE İLGİLİ PROJENİN SON DURUMU
Falezlerle ilgili proje ilk başta Yapı İşleri'nde ele alındı. Proje çizilmişti fakat Kültür Varlıkları Daire Başkanlığına devredildi. Çok fazla bütçeye sahip olmayan bir başkanlık. Yapmış olduğumuz görüşmede projeyi Fen İşleri Daire Başkanlığına getirilmesini istedik. Bununla ilgili şuan yetkililerle görüşüyoruz. Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı yapabilirse yapacak, yapamazsa, bütçeyle ilgili sıkıntı olursa proje Fen İşleri Daire Başkanlığına kaydırmayı planlıyoruz.

“BELEDİYE BAŞKANI, ‘BEN YAPTIM OLDU' TARZINDA YAKLAŞIYOR”
Sevginar SALİ: İlçe Belediyesinin meclis toplantılarını takip ediyorsunuz. Süreç nasıl işliyor, değerlendirmeniz nedir?
Berker ESEN: Belediye Başkanı ‘Ben yaptım oldu' tarzında yaklaşıyor. Meclise çok önem vermediğini düşünüyorum. Konuların geniş çerçevede konuşulması, tartışılması, paylaşılması gerekiyor. Odaların, sivil toplum kuruluşların bu sürece aktif olarak katılımının sağlanması gerekiyor. Büyük bir mutabakat sağlanarak ortak akılla hareket edilmesi gerekiyor. Bu yönetim anlayışında maalesef bunu göremiyorum. Belediye Başkanı yalnız. Yanında hiçbir meclis üyesi yok, yanında herhangi bir bürokrat yok. Tek başına belli başlı çalışmalar yapmaya gayret ediyor ve meclisi pasifize ediyor. Bu çok yanlış bir şey. Meclise biraz daha çok kulak verilmeli. Oradan gelen talepler daha çok dikkate alınmalı. Sonuçta burada konuşulan konular Silivri yararına.

“BELEDİYE BAŞKANINI KORUYAN BİR POZİSYONDAYIZ”
Muhalefet olarak bizim dile getirdiğimiz konular başkanı rahatsız etmemeli, aksine memnun etmeli. Bizler sonuçta belediye başkanını koruyan bir pozisyondayız. Birçok konuyu gündeme getirmemiz, onu bu konuda uyarmamız, yanlış ya da doğru demiyoruz ama bazı konularda kendisini uyarıyoruz. Bu böyle olacağından değil, böyle olmaması için. Kamuoyunda böyle bir yargı var, bir iddia var biz bunları gündeme taşıyarak başkanı uyarıyor bir nevi koruyoruz. Kendisi bundan rahatsızlık duymaması lazım. Aksine desteklemesi lazım ancak en ufak bir muhalefette köpürüyor, sinirleniyor, bağırıyor, çağırıyor, söz engelliyor. Hepimizin ortak amacı Silivri yararına bir şeyler yapmak.

“SERGİLEDİĞİMİZ İYİ NİYET ANLAYIŞINI BAŞKANDA GÖREMİYORUZ”
Bir yıllık bir “iyi niyet süresi” tanıdık. Silivri'ye yeni gelmişti, belediyeyi tanımalı, bir takım çalışmaları öğrenmeli. Geldiğimiz noktada kararların yüzde 95'ini meclisten oy birliği ile geçirdik. Karşı olduğumuz konular satışlarla ilgiydi. Bu da zaten muhalefetin gerektirdiği bir şey. Tabi ki muhalefet şehri koyacağız, endişelerimizi dile getireceğiz. Ancak bu uyum içerisindeki iyi niyeti biz Başkan Beyde göremiyoruz. İyi niyetli bir muhalefet anlayışı sergiliyoruz.

“KÖYLÜLERİN HARÇLARDAN MUAF VE İNDİRİMLİ SU KULLANMALARI YÖNÜNDEKİ KANU
TEKLİFİNDE BULUNDUK”
Sevginar SALİ: Meclis tutanaklarını inceliyordunuz, vatandaşlarımızla paylaşalım mı son durumu? Özellikle su fiyatlarıyla ilgili beklentiler var.
Berker ESEN: Merkezi hükümetin bölgemize yaptığı en büyük kötülük aslında köy tüzel kişiliğini kaldırmak oldu. Köyler kendi hizmetlerinden mahrum bırakıldı. Mahalle statüsüne geçirilince Şişli'nin Nişantaşı, Mecidiyeköy mahallesi ile Silivri'nin Bekirli, Kurfallı köyü aynı statüye kavuştu. Burada yaşayan vatandaşlarımız için çok büyük haksızlık. Köy tüzel kişiliğini belki köylere tekrar kazandırmamız mümkün değil ama yeni bir tanımlama getirerek farklı bir statü gerektiğini hep dile getirdik. Köylerimizde, hayvancılık ve tarımla uğraşan hemşerilerimiz yaşıyor. Merkez mahalle ile köyün aynı fiyata tabi tutulduğunda haksızlıklar ortaya çıkıyor. Hayvancılıkla uğraşan biriyle, merkez mahalledeki vatandaşın kullandığı su aynı tarifede olmamalı. Maalesef merkezi hükümetin çıkardığı bir kanun teklifi vardı. Bununla alakalı bir değişikliğe gidildi. Bunun neticesinde merkez mahallelerle köyler aynı statüye kavuştu. Biz teklifimizi TBMM'ye sunduk. Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Teklifimiz 2020 yılı Mart ayından bu yana komisyonda bekletiliyor. Söz konusu yasada yeni bir düzenlemeye gidilerek köylerimizin bazı harçlardan muaf olması ve indirimli su fiyatlarından yararlandırılmasıyla ilgili kanun teklifinde bulunduk. İSKİ yetkilileriyle de görüştük. Onlar da bu kanun teklifinin TBMM'den geçerse gereğini yapacaklarını söylediler. İBB'nin bu topun altına girmesine gerek yok, zimmet çıkma durumu ve birçok başka sakıncası var. Ekrem Başkan'ın da ifade ettiği üzere bu konu parlamentonun konusudur. Biz de bu konuyu TBMM'ne taşıdık.

“İSTEKLERİMİZLE ÖRTÜŞEN MHP VE AK PARTİ'NİN YASA TEKLİFİNİ DESTEKLİYORUZ”
Haziran ayında MHP grubu da benzer bir önergede bulundu. İster MHP'nin ister CHP'nin önergesi meclisten geçsin sonuç itibariyle sorun çözüme kavuşacak.
Plan ve Bütçe Komisyonu'na AK Parti'den yeni bir önerge geldi. Bir Torba Yasası hazırlanmış. 13. maddede tam da bahsettiğimiz bu konular var. Köy tüzel kişiliği kazandıramıyoruz ama ilçe belediyelerin görüşleriyle beraber kırsal yerlerin tanımlanması ve mecliste bu konular karara bağlanarak sorun çözüme kavuşturulacak. Emlak vergilerinden muaf, su fiyatlarında yüzde 25 indirim v.s. Çok şükür AK Parti milletvekilleri de bunun yanlış olduğunu kabul etti. Bu yanlıştan dönme amacıyla bir yasa teklifi hazırladı. Biz de bu teklifi destekliyoruz. Oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçmesini talep ettik. Geldiğimiz noktada çok şükür hükümet yapmış olduğu yanlıştan dönecek.

Sevginar SALİ: Tahminen ne kadar sürede geçer?
Berker ESEN: Teklif Plan Bütçe Komisyonu'na 1 Ekim'de verildi. Hızlı bir şekilde ilk fırsatta geçer diye tahmin ediyoruz.

“ALT YAPI ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUM”
Sevginar SALİ: Sizce Silivri'nin en acil çözüm bekleyen sorunu ne?
Berker ESEN: İlçe Başkanı olarak alt yapı çalışmalarına büyük önem veriyorum. Yıl oldu 2020 maalesef hala bazı köylerimizde alt yapı yok, sular derelere boşalıyor. Bazı yerlerde atık sular içme suyuna karışıyor. Çok tehlikeli bir durum. İSKİ yıllarca çok önemli alt yapı hizmetlerinde bulundu. Bunları yapanlardan Allah razı olsun diyoruz. İBB artık bizde, bahaneler üretmeye gerek yok, iş üretme konusunda harekete geçtik, yıllardır süren soruları ele aldık. Yedi köyümüzde atık sular derelere boşalıyor. Durum tespiti yaptık. Köylere paket arıtma tesisleri yapılmalı. Bunun için bir takım şartların sağlanması lazım. Örneğin Bekirli'deki arazi mahalle arazisi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait. Talep ettik cevap bekliyoruz. Büyük ve Küçük Sinekli'deki araziler tarım arazisi, talep ettik, büyük ihtimalle olumlu karşılandı. Paket Arıtma tesislerimizi ihaleye çıkardık. Çeltik ve Yolçatı köylerine de Paket Arıtma Tesisi yapmamız gerekiyordu. Yolçatı'daki arazimiz Milli Emlak'taydı olumsuz görüş aldık. Çeltik'teki yerin İSKİ'ye tahsis edilmesi gerekiyordu. Çanta'da yeni bir arıtma tesisi yapıyoruz. Yakın zamanda faaliyete geçecek. Yolçatı ve Çeltik'teki hatları buraya bağlayacağız ve atık suların dereye boşaltılmasını engelleyeceğiz. Seymen'deki de şahıs arazisi. Bununla ilgili kamulaştırma yapmamız veya yeni bir yer bulmamız gerekiyor. Yetkililer bölgede araştırmalarını yapıyor.

“GÜMÜŞYAKA, DEĞİRMENKÖY VE ÇANTA'DAKİ SORUNLAR ÇÖZÜLECEK”
Gümüşyaka, Değirmenköy, Çanta'da dönemsel olarak bir takım sorunlar yaşanıyor. İçme suları kirli akıyor. Silivri, içme suyu dört hattan geliyor. Merkez mahallelerinin bir kısmı Hallaçlı'dan, bir kısmı Danamandıra ve Büyükçekmece'den alıyor. Bu hatlar Çanta'ya kadar bitiyordu. Gümüşyaka, Değirmenköy ve Çanta'daki hatları ya Büyükçekmece'ye bağlayacaktık ya da Çerkezköy'de yapılması planlanan paket arıtma tesisi durumu vardı. Bürokratik engellerden dolayı yapılamamıştı. Önümüzdeki günlerde oradaki arıtma tesisini faaliyete geçireceğiz. Bu sorunu çözmek bize nasip olacak. Hızlandırmak için bürokratlara baskı yapıyoruz.

“ÖNÜMÜZDEKİ YAZ DÖNEMİNDE VATANDAŞLARIMIZA BU SIKINTIYI YAŞATMAYACAĞIZ”
Yaz nüfusumuz bir milyonu aşıyor. Özellikle Gümüşyaka'nın sahillerinde Çanta ve Kınalı'daki sitelerde atık sular derelere ve denize boşalıyor. Atık Su Daire Başkanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 8 km'lik hat çekerek buranın sorununu çözüme kavuşturacağız. Önümüzdeki yaz döneminde vatandaşlarımıza bu sıkıntıyı yaşatmayacağız. Çalışmalar başladı. İSKİ inanılmaz çalışmalar yapıyor. İSKİ'yi bölgemize çekiyoruz. Atık su anlamında çok ciddi yol aldık. Önümüzdeki sene büyük ihtimal tamamlanacak.

“SU SORUNUNA YENİ ÇÖZÜMLER ÜRETTİK”
Sayalar'da elektrikler kesildiğinde sular kesiliyor. Bu köylerde yaşanan sıkıntılardan biri. Bazı köylerimizde su depoları yaparak ya da onlara takviye ile jeneratör hibe ederek bu sorunları da ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Salgından dolayı su tüketimi arttı. Bazı mahallelerimize ekstre sular takviye ediyoruz. Danamandıra sadece Silivri'nin köylerini besliyordu. Ancak Çatalca'nın köylerini de beslemeye başladı. Bu sebepten dolayı Akören ve Kadıköy gibi kotu yüksek olan köylerde basınç yetersiz kaldı ve su gelmedi. Bu sıkıntılar bizi çok üzdü. Yapmış olduğumuz takipler sonucu Danamandıra'da yeni bir kuyu açtırdık. Bu iki köyümüze su depoları yaparak sorunların bir daha yaşanmaması noktasında kalıcı çözümler bulmaya gayret ettik. İSKİ'nin çalışmaları bizler için son derece önemli.
Merkez Mahallelerimizde Vakkas Sokak ve onun devamındaki altı sokakta İSKİ alt yapı çalışmalarını yaptı. Uzun yıllardır değişmeyen içme suyu hatlarını değiştirdi. Binaların bağlantılarını yaptı. Selimpaşa'da da bu çalışmaları yapacağız.

“ÜST YAPILAR TAMAMLANACAK”
Genelde alt yapı çalışmaları yapılır ve üst yapı bırakılır. Bu sefer de yol sıkıntısı yaşanır. Biz bunu da önlüyoruz. Bu yerleri tespit ettik. Bölgemize İSKİ'nin bir ekibi gelip bu üst yapıyı tamamlayacak. Ekim ayı içerisinde asfalt sezonunu tamamlamak istiyoruz.

“CANAN BAŞKANIN ATATÜRKÇÜLÜĞÜNÜ SORGULAMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL”
Sevginar SALİ: Geçtiğimiz günlerde Atatürk üzerinden CHP İl Başkanınız Canan Kaftancıoğlu ile ilgili bir tartışma oldu. Buna yönelik
ne söyleyeceksiniz?
Berker ESEN: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok güzel bir sözü var: “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır” diye. Canan hanım da İstanbul'u kazanan, İstanbul'a farklılık getiren ve 25 yıllık düzene son veren siyasi partinin il başkanıdır. Söylemleri çarpıtılarak kamuoyunda farklı lanse diliyor ve bir şekilde hedef haline geliyor. Türkiye'de bu gibi algı yönetimleri, linç kampanyaları artık çok kolay. Canan Başkanın Atatürkçülüğünü sorgulamak kimsenin haddine değil. Yapmış olduğu çalışma ve söylemlerle bunu ifade etti. Cumhuriyet kadınıdır. Cumhuriyetin kazanımlarını son derece içinde yaşayan bir insan, Cumhuriyet'in ona getirmiş olduğu hakları sonuna kadar kullanan, bu anlamda siyasette varlığını gösteren, erkek hegemonyasının hakim olduğu politikada liderlik örneği sergiliyor. Şu anda kendisi Atatürk'ü temsil ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hep kadınların bir şekilde siyasette var olmasını istemiş ve Avrupa kadınlarından önce seçme ve seçilme hakkını Türk kadınına tanımıştır. Bu kapsamda ben bu tartışmaya girmek istemiyorum. Kendisi gerekli açıklamayı yaptı. Biz de yanındayız.

“EN BÜYÜK GÖREVDEYİM, DAHA FAZLASINI İSTEMEK GİBİ BİR DERDİM YOK”
Sevginar SALİ: 9 aylık ilçe başkanlığınızda önümüzdeki dönemle ilgili CHP'nin belediye başkan aday adayları arasına adınızı yazdırdınız… Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Berker ESEN: Bunları konuşmak için çok erken. Önümüzde muhtemel bir kongremiz daha var ve üç yıl kadar bir sürecimiz. İlçe Başkanı olarak en büyük görevdeyim. Daha fazlasını istemek gibi bir derdim yok. Şuan gelinecek en iyi yerdeyim. İlçe Başkanlığı çok onurlu bir görev.

“ADAYIMIZINETRAFINDA KENETLENEREK EMANETİMİZİ GERİ ALACAĞIZ”
Allah izin verirse o günlere de gelirsek, Silivri'de seçimi kiminle kazacaksak onunla gireceğiz. Gerek Genel Merkezden, gerek İl Başkanlığımızdan kamuoyu yoklamaları, anketler yapılacak. Derneklere, muhtarlara, vatandaşlara sorulmasını isteyeceğiz. Adayın etrafında birleşeceğiz, kenetleneceğiz, kümeleneceğiz, destekleyerek emanetimizi geri alacağız.
Şu anda isim tartıştırmak hem onlara zarar verir, hem partide sürecin sağlıklı işletmesine. Daha çok erken. Bizim ciddi bir sınav vermemiz gerekiyor. Adaylığı tek başına istemek yetmez, çok fazla denge, kıstası var bu işin.

“BELEDİYE BAŞKANI, HÜKÜMET VE İBB'NİN YATIRIMLARINI KENDİNE DEVŞİREREK ALGI YÖNETİYOR”
Sevginar SALİ: Sizin özellikle değinmek istediğiniz bir konu var mı?
Berker ESEN: Biz sürekli Büyükşehri konuşuyoruz. Silivri Belediye Meclisinde Büyükşehir tartışılıyor. Büyükşehir Belediyesi yapması gerekenleri fazlasıyla yapıyor. Bizim artık burada gözleri belediyeye döndürmemiz lazım. Belediyemiz burada nasıl bir çalışma yapıyor? Ben şu an takip ediyorum, Belediye Başkanımız merkezi hükümetin ve büyükşehrin yapmış olduğu yatırımları sahiplenerek, hizmetleri kendine devşirerek bir algı yönettiğini düşünüyorum. Ben istiyorum ki belediyenin de çalışmalarını bir görelim.

“VİZYONUMUZA DEVAM EDİLMESİ BİZİ MUTLU EDİYOR”
CHP olarak 2009 yılında belediyeyi çok zor şartlarda devraldık. Kısa bir süre içinde kalıcı eserler kazandırdık. Gıda Bankası, Kariyer ve İstihdam Ofisi, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, TÜRAM'ı kurmuşuz ve buraya bir vizyon ortaya koymuşuz. Gelinen noktada bu vizyona devam edilmesi bizi rahatsız etmiyor, aksine mutlu ediyor. Demek ki doğru işlermiş.

“MERKEZİ HÜKÜMET ZATEN BUNLARI YAPIYOR, ONLAR ONUN GÖREVİ”
İstiyoruz ki yeni yönetim de Belediyede bir şeyler ortaya koysun, bir yenilik katsın. Bina boyamak bir vizyon değil, kente bir şey katmaz. Merkezi hükümetin bir takım sağlık ve spor yatırımları, emniyet ve jandarma yatırımları ihtiyaçtı, bunlar zaten yapılıyor ve Bakanlıkların görevi. Bizlerin vergileriyle yapılan hizmetler bunlar ama belediye başkanının da bunları sürekli takip etmesi biraz abesle iştigal oluyor. Belediye Başkanının vatandaşın sorunlarına ve taleplerine yönelik daha önemli görevleri var. Belediye Başkanı evet, sürekli sahada ama kaldırımları takip ediyor, sürekli aynı sokaklara giriyor. Silivri'de sadece altı-yedi tane sokak mı var? Daha önemli hizmetler ve projeler geliştirmeli.
UKM kararıyla beraber taksicilerin sorunu çözüldü. T Plaka aldılar ve sarı taksiye döndüler. Burada sadece bir kişinin yapmış olduğu bir çalışma yok. AK Parti'nin ve CHP'nin, İlçe başkanlarının, İBB meclis üyelerinin yıllardır devam ettirdikleri çalışmalar var. Şükür ki bu sorun bizim dönemimizde çözüldü. Silivri Belediyesi, pankartlama çalışması yaparak, algı yöneterek bir yere varamaz. Soruyoruz ne odanın, ne esnafın, ne vatandaşın bu pankartlardan haberi yok. Pankartı asan Silivri Belediyesi. Silivri Belediyesi kendi kendine teşekkür ediyor. Başkan teşekkür edilmeye ihtiyaç mı duyuyor? Bırak vatandaş teşekkür etsin. Nezaketen de olsa insan diğer kurumlara da teşekkür eder. Eski Emniyet Müdürlüğü binasının oraya asfalt İBB tarafından atılıyor, nezaketen bir teşekkür edilir.

“HİZMETİN MAKULÜ OLAN SESSİZ VE SEDASIZ OLANIDIR”
Kalepark evet çok güzel oldu, teşekkür ediyoruz. Yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun. Açılışta biz de vardık. Doğru açılışlarda bulunuyoruz. Kalenin sokakları komple yenilenmiş. Bu bir vizyondur. Sahile iniyoruz, Boşnak Bahçesi'nin orada çok güzel bir çevre düzenlemesi var. Yapılan hizmetleri pankart yapıp vatandaşın gözüne sokmamalı. Biz de pankart yapalım o zaman. Hizmetin makulü olan sessiz ve sedasız olanıdır. Vatandaş bizi bunun için göreve getirmiş. Vatandaşların vergileriyle oluşan bütçelerle yapılıyor çalışmalar.

“BİZİM YAPTIĞIMIZ PARKLARIN BAKIMLARINI DAHİ YAPAMIYORLAR”
Park açılışları oldu. O basket sahası orada yıllardır var. Atıl halde bırakılmış olabilir. Geçmiş dönemin eksikliği olmuş olabilir ama halihazırda olan bir şeyin açılışını yapmak komik. İBB olarak köylerimizde 42 tane parkı yeniliyoruz. 13 Tane yeni park yaptık. Fenerköy parkını gidin gezin. Biz bunları paylaşmıyoruz. Cumhuriyet Parkı daha yeni biçildi. Değirmenköy Parkı'nda ot çıkmış. Havuz perişan halde. Bizim yaptığımız meydan ve parkların daha bakımlarını yapamıyorlar.
Bağışçılarımız var, evet güzel hizmetler yapılıyor. Organize ediliyor, yer tahsis ediliyor. Bunlar önemli yatırımlar. Bu alanları açmak belediyemizin görevi. Ancak Silivri'de ne hayal ediyor, ne yapmak istiyor?

“PARTİLER OLARAK BİR ARAYA GELİP SİLİVRİ HAYALİMİZİ KONUŞALIM”
Çağırımdır, AK Parti, MHP, Demokrat Parti, İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi, Gelecek Partisi ilçe başkanları olarak bir araya gelelim ve Silivri hayalimizi, vizyonumuzu konuşalım.

“ZATEN GELMESİ GEREKEN YATIRIMLAR GELİYOR”
Sevginar SALİ: Silivri Belediyesi de Millet İttifakı'nda olsaydı, farklı ne olurdu?
Berker ESEN: Zaten gelmesi gereken yatırımlar geliyor. Belki projeler çizilirdi. Mimarsinan Köprüsü ve Kısa Tarihi Köprünün açılacağı söyleniyor. Orada bir dere ıslah çalışması olacak. Belli başlı yerler traşlanacak çünkü derenin ağzı S şeklinde geliyor. Körfez Kent kısmında tıkanma yaşanıyor. Orada bir kamulaştırma ile derenin ağzı açılacak. Devamında projesini çizdirdiğimiz Kent Parkı'nı hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Mesela biz görevde olmuş olsaydık bu gibi projeleri daha da hızlandırabilirdik. İlçe Belediyesinin çizdirmiş olduğu proje ile bizimki farklılık gösterebiliyor. Bizim de kenti yönelik düşüncelerimiz var. Önerilerimiz var. Görevde olmuş olsaydık bunları yapabilirdik.

TAKİP EDİLEN KONULAR
Millet Bahçesi Projesi, Hükümet Konağı Projesi var. Müjdat Gürsu'da çalışmalar devam ediyor. Asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Cezaevi yoluna başlandı, devamında Gazitepe yolunu yapacağız. Asfalt kalırsa Seymen'i planlıyoruz.

“SİLİVRİ BELEDİYESİNİN ESNAFLA İLGİLİ NE GİBİ ÇALIŞMASI OLDU?”
Genel Başkanlığımızın salgın sürecinde esnaflarla ilgili çok çalışması oldu. Silivri Belediyesinin nasıl bir hizmeti oldu? Belediye meclisi olarak esnaflara rahatlatacak ne gibi çalışmalarımız olacak? Bunları konuşmalıyız.

“KREŞLER FAALİYETE BAŞLADI, ÜCRETLİ BAŞVURULAR SÜRÜYOR”
İbb Kreşlerimiz faaliyete başladı. Bu çalışmamız çalışan annelere yönelikti. Kapasite tam dolmadı. Selimpaşa'da 21 öğrenciyle başladık. Her gün yeni kayıtlar geliyor. Yeni Mahalledeki kreşimizde 48 öğrencimiz var. Tam ücretli başvurular devam ediyor.

“DANAMANDIRA'DAKİ DURUMU YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”
Danamandıra'da bir takım ağaç kıyımları olduğu söyleniyor. İnceleyeceğiz. Rüzgâr santralleri yapılıyor. Takip ediyoruz. Gerek Kuzey Ormanları Savunması olsun, gerek Çevre Derneği, doğaseverlerle buluşarak oradaki durumu yakından takip edeceğiz. Toplumsal muhalefeti sergileyerek bunların buraya gelmesini önleyeceğiz.

“ÜST GEÇİT EN KISA ZAMANDA FAALİYETE AÇILACAK”
Karayolları protokolü onayladı, üst geçit kısa sürede yapılacak. Bu konuların siyasete kurban edilmesini istemiyoruz. Engelleme var da demedik ancak böyle bir süreç yaşandı. İnşallah üst geçidi en kısa sürede vatandaşlarımızın kullanımına açacağız.
Çalışmalarımız her anlamda devam ediyor. Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun, hizmet noktasında biz elimizden geleni yapacağız.

Ve daha fazlası Hürhaber Gazetesinde...

YORUM YAP