Engin Akın

Güraslan ve yönetimi daha ne versin?

Hafta sonu ligde ilk yarının son maçı oynanacak. Rakip Çankaya Futbol Kulübü. Silivrispor'da keyifler yerinde ama cepler delik.

 

Bana göre takım tam formunu yakalamışken ligin araya girmesi iyi olmadı. Öyle ya tam seriye bağlamışsın kâh galibiyet kâh beraberlikle yol alıyorsun, bakmışsın ara verilmiş haydi sil baştan başla tekrar.

 

Neyse sezon başı yapılan puan hesabı tuttu. Ligin ikinci yarısında da Play-Off'lar kovalanır diye düşünüyorum.

 

Asıl zor olan ligde ikinci yarı olacak. Son birkaç yazıdır üstünde durduğum konudur bu maddi sıkıntı. Tüm kadronun maç başları hala duruyor. Yine bazı oyuncuların peşinatları da duruyor. Bu ödemelerle ilgili bir pazarlık da söz konusu değil. Ödenmek zorunda ve ödenmediğinde de yeni sezonda transfer yasağı Silivrispor'u bekleyecektir.

 

Transfer yasağını düşünmek bile istemem. Lakin bu gerçek kapı önünde bekliyor Silivrispor'u.

 

Şimdi hafta sonu oynanacak maçla birlikte devre arasına girilecek. Takım izne çıkacak. Birkaç günlük iznin ardından tekrar toplanılacak ve ardından da kamp programı hayat bulacak.

 

Şimdi son maçtan önce takıma biraz ödeme yapılması şart ki çocuklar evlerine gidebilsin. Çok iyi biliyorum ki takımda devre arasında evlerine gidecek parası olmayan oyuncular mevcut.

 

Durum böyle olunca ikinci yarı bu çocuklardan nasıl bir verim alma planlaması yapılabilir. Öyle ya cepte yoksa sahada oynayası bile kalmaz insanda. Sen maaşını verme sonra hizmet bekle.

 

Hep bir yere kadar verir insan kendinden sonra kendini geri çeker ve hayallerin ile birlikte hedeflerin de yerle yeksan olur.

 

Durum üsteki gibi vahimken küçük bir araştırma yaptım. Birkaç kişiyi aradım. Yaklaşık rakamlara ulaştım. Sezon başı göreve gelen Taylan Güraslan yönetiminin ceplerinden kaçar para çıktığı konusunda fikir sahibi oldum.

 

Öyle ya göreve geliyorsun ve cebinden ne çıkıyor bunun bilinmesi gerekir.

 

Silivrispor'da yönetimde olan isimlerin toplam maddi desteği 1180 bin TL, eski parayla 1 trilyon 180 bin TL. Oldukça iyi bir rakam. Ve bu kadar çok para veren bir yönetim kurduğu için Taylan Güraslan'a teşekkür etmek gerekir ki bu kişiler elini rahatlatmış gibi görünüyor.

 

Silivrispor'da Başkan Taylan Güraslan bu zamana kadar 580 bin TL, Kulüp İkinci Başkan Ömer Tabala180 bin TL, Nuri Çolakoğlu 130 bin TL, Mürsel Türk 70 bin TL, Nedim Bostan 70 bin TL, Yunus Pehlivan 50 bin TL, Halil Şahin 50 bin TL, Hayrettin Karabulut ise 50 bin TL, Silivri Belediyesi 100 bin TL nakit maddi destek vererek lige başlanmış.

 

580 bin TL vermiş başkan daha ne verebilir. Aynı durum yönetimi için de geçerli. Evlerinin nafakasını verecek halleri de yok ve olmamalı da.

 

Bu rakamlar üç aşağı beş yukarı oynayabilir, bazı rakamlar da bağış olarak kayda geçmiş. Yine dönem içinde ivedi harcamalar için verilen çekler ve nakitler de bu rakamlara dahil değildir.

 

Bu kadar maddi destek veren bir yönetim olması sevindirici. Ama Taylan Güraslan yönetimi şimdi bir çıkmazda ve çok acil desteğe ihtiyaçları var.

 

Üstte sayılan isimler daha ne yapsınlar, dükkânları kulübün üstüne mi yapsınlar. Külliyen destek şart.

 

Bir çıkar yol bulunmalı, birileri yol göstermeli. Stada gelip 10 TL vererek maç izlemeyenler lütfen çarşıda ahkâm kesmesin. Boş konuşmasın. Sev veya sevme cebinden 580 bin TL veren bir başkan var ve sen 10 TL vermemek için çırpınıyorsun.

YORUM YAP