Engin Akın

Güraslan savaşın kazananı oldu

Tarihi bir ceza akabinde yaşanan bir savaş.

İlginç bir hafta yaşadık.

Öyle ki bilmeyenleriniz küçük bir açıklama geçebilirim. Takım içindeki oyuncularımız 44. maddeden disipline sevk edilmesi demek bu oyuncuların futbol hayatlarının bitirilmesi anlamına gelir.

 

Sivil hayatta cinayet işlemişsiniz gibi düşünebilirsiniz bu 44. maddenin açılımını futbolcu için. Sevkler açıklamasının ardından yoğun bir trafik yaşandı. Öyle ki bu çalışma olmasaydı takımda banko oynayan isimlerin sezon bitimine kadar cezalı konuma düşmeleri kaçınılmazdı.

 

Burada büyük bir özveri gösteren isimlerin başında Kulüp Başkanı Taylan Güraslan gelir. Yiğidi öldür ama hakkını ver derler ya işte tam da öyle bir durum.

 

Hopa'ya gidenler arasında ben de vardım. Müsabaka boyunca saha içindeki mücadelenin güzelliğini tribünden gelen küfür bile engelleyemedi. Gerçekten iyi mücadele yaşandı, ta ki son düdüğe kadar. Hakem baçı bitiren düdüğünü çalmasıyla birlikte saha karıştı. Dört bir koldan saldırılar gerçekleşti. Öyle ki dinlene dinlene dövdüler desem yalan olmaz.

 

Evire çevire dövdüler. Hele Bülent Demir darbelerin en ağırını aldı ama ayakta kaldı. Sizin anlayacağınız Sivaslı yıkılmadı ayakta kaldı. Takım Kaptanı Oğuz Yavuz'a da saldırılar oldu, Oğuz'da sağlam çıkanlardan onca yumruğa iyi dayandı, yedek oyunculara da kafilede kim varsa hepsi hepsi işte. Statta 2 saat rehin kalmamızı yazmıyorum bile. Hayatım da ilk kez emniyetten şikâyetçiyim. Adamlar dinlene dinlene döverken kenarda seyrettir çekirdek çıtlartırcasına.

 

Biz Hopa'ya ceza beklerden TFF gözlemcisinin raporu ile Silivri'de yıkıldık adeta. Tüm olayları Silivrispor çıkarmış, mağdur olan Hopasporlu oyuncu ve kenar yönetimi. Pes valla. Tüm Silivri şokta. Ya dayağı biz mi yedik yoksa biz mi attık diye kendi kendimize inanamaz olduk.

 

Verilen cezaya göre kalktık uçukla Hopa'ya kadar gittik ve adamları evire çevire dövdük helal bize valla. Hopa'da Hopa'yı istila ettik. Bunu anlatsan adamlar gün ışığı görmemiş yerleriyle güler inanın.

 

Neyse buraları geçelim gelelim asıl konumuza. Maç bitiminden Perşembe karar gününe kadar uyumayan isimler vardı. Ceza alan oyuncuların haricinde Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan.

 

Sen nasıl bir adamsın helal valla. 4 gün uyumadın ve savunmaları hazırladın, videolara ulaşmak için savaştın adeta. Yaşanan telefon trafiklerinin çoğuna şahidim. Haklılığına inanmış bir komutan edasıyla çalıştı. Ve her konuşmamızda haklı olduğunu söyleyerek ceza almayacaklarını anlatıyordu.

 

Tarihi bir cezaydı bu. Silivrispor tarihinde belki de bir ilkti. Bu ceza onaylansaydı tarihimize kara bir leke sürülebilirdi. Ama olmadı. Öncelikle Kulüp Başkanı Taylan Güraslan'a teşekkür etmek gerekir, inandı savaştı ve kazandı. Sonra gizli kahramanlar da var onlara da sonsuz teşekkürler. İyi ki varlar ve iyi ki Silivrisporlular. Bu savaştan güçlü çıktık ve devam eden bir ligin içindeyiz. Ve bu devam eden ligin sonunda da hak ettiğimiz yerde olacağız.

YORUM YAP