Engin Akın

Futbol hiç bu sezonki kadar kötü olmamıştı

Son haftalarda yaşanan olaylar Silivri ve Silivrispor için yakışık almayan ilçenin sportif geleceğinin sorgulandığı anlamsız ve tamamen kişisel hesaplaşmalara doğru gidiyor. Olay kişiselleştirildiğinde kaybeden kurumlar oluyor.

Spor camiasında emeği geçenlerin hemen hepsi birbiriyle olan ilişkilerinde sıkıntılı süreçlerini istifa çağrılarına ekledi. Öyle ya, bu durum sadece Silivri için geçerli değil. Tüm ülkede spor camiası içinde bulunanların çoğu birbiriyle ya kavgalı, ya da şu veya bu şekilde birbirleriyle konuşmayan spor adamlarından oluşuyor.

Sessiz kalıyorum çünkü ilçe kulübümün zarar görmesini istemiyorum. İstifa çağrısında bulunmak en kolayı. Tamam, giden gitsin de yerine kim gelecek? Herkes yıkmak istiyor sanki ama yapıcı eleştiri getirebilen de yok ortada…

Gitmek çözüm mü?

Kalmak çözüm mü?

Gittiğinde yerine gelenler ne derece başarı sağlayabilecek?

Gitmesi istenenlerin yerine gelecekler için bütçe var mı?

Çok soru var.

Silivrili olmak atadan dededen doğmakla olmadığını her zaman gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Sonradan gelenlerin de ne kadar Silivri için çalıştığını da gördü bu ilçe. Eskisi gibi küçük bir ilçe de değiliz. İlçe nüfusu birçok ilden hatırı sayılır ölçüde fazla. Yani yerli milli davası haline getirmek de yanlış olayı.

Bu sezon iç ve dış sahadaki tüm maçları izleme imkânım oldu. Deplasmanlarda iki maçı takip edemedim o kadar. Aynı zamanda idman da kaçırmışlığım yoktur. Biz ne kadar kötüysek rakiplerimiz bizden kötü. Futbol hiç bu sezon ki kadar kötü olmamıştı.

Silivrispor bunca puanı beceriksizliğinden ve tecrübesizliğinden kaybetti. Son vuruşlarda etkili olamadık. Orta sahada çok mücadele edemedik, çok topu tutamadık.

Alınan sonuçlar ve puan durumundaki konumumuzdan dolayı herkes üzgün. Düşmek en kolayı zor olan orada tutunabilmek ve düştükten sonra çıkabilmek.

Bana göre bu takım düşmeyecek. Son haftalara kadar sıkıntı çekilecektir ama ligde kalma adına herkes elini o taşın altına koyacaktır.

Silivrispor siyaset üstü bir kurumdur. Yapılan eleştiriler ve yorumlar bu ölçüde olmalıdır.

Yönetim gitsin, neden?

Bir usulsüzlüğü mü var gitmeleri için? Yalnız başına bu kadar oluyor bu işler. Düşük maliyetli kurulan takım bu sezon tutmadı. Geçen sezon da kurulan düşük bütçeli takım ile birlikte kulübün borç yükü hafifletilmişti. Bu sene de aynı düşünce ile bütçe düşürüldü ama bir takım oyuncu seçimlerinde hatalar yapıldı tek doğru olanı buydu.

Günümüzde o kadar çok örnekleri var ki borç içinde batan kulüpler. En yakın örneğimiz Çorluspor yıllardır o yükün altında üst lige çıkamıyorlar. Aynı durum bizim kaderimiz olmasın.

Silivri ve Silivrispor sinerjisini kaybetti. Birlik ve beraberliğini kaybetti. Enerjisini kaybetti. Halkıyla bütünlüğünü kaybetti. Taraftarıyla birlikteliğini kaybetti. Üst kurumlarla irtibatını kaybetti. Verilen sözlerin tutulmamasından kaybetti.

İlçe ile bağı kopmaya başladı.

Gitmek çözüm olsaydı keşke.

Bunca gitme istemine karşı kalabiliyor olmak başarıdır.

YORUM YAP