XXXXX

Eksi ve iyi yönleriyle yol çalışmaları

İktidar yaptığı çalışmaların olumlu yönleriyle prim toplamak üzere stratejisini oluştururken, muhalefet de aynı durumlardaki eksiklikler üzerine politikalarını geliştirir. Aylarca konu edildikten sonra sahildeki prestijli yol çalışmasının imalat sürecinde oluşan hatalı işçiliğin düzeltilmesi yoluna gidildi. Haziran seçimleri ve yaz sezonuna yetiştirme aceleciliği Silivri Belediyesi’ne de işi yapan firmaya da pahalıya patladı orası kesin. Hem hizmet yapmak, hem zamanla yarışmak hem de ekonomik olarak bu süreçleri gerçekleştirmek gerekir ama aynı anda tüm bu özellikleri yerine getirmek zor iş. Kaldı ki söz konusu çalışmalar nüfus yoğunluğunun bulunduğu alanlarda gerçekleştiriliyor. İnsan sirkülasyonunun sürekli ve yoğun olarak sürdüğü, aynı zamanda işletmelerin bulunduğu alanda düzenleme çalışması yapmanın zorluklarını hepimiz gördük. Ayrıca bunu anlatmaya gerek yok. 2004-2009 döneminde Ak Parti yerelde iktidarken Silivri’nin 100 yıllık geleceğini kurtaran alt yapı çalışmasını yapmaktan söz edip durdu. Önemli alt yapı çalışmaları da bu dönem İSKİ tarafından Silivri’de gerçekleştirildi. Ama bunun olumlu yönde etkisi ne yerelde ne de İBB nazarında hissedilmedi. 100 yılı geçtim 10 yıllık alt yapı yatırımı bile çok önemli bir kent için. Bu alanda çalışma yapmanın zorunluluğu kadar olumsuz yönleri var. Ama bu kısmı tamamlamadan üst yapıya dikilen her çiçek kökü bile boşa kaynak israfıdır. Çok hızlı bir şekilde artan nüfus Silivri’nin gerçek ihtiyaçları konusunda net bir tablo ortaya koymuyor. Parçaları gelecekteki öngörülerle birleştirerek düşünmek, karşılığını temin etmek yönetimin önemli ve zor görevleri arasında. Sonuç itibariyle hatalı veya hatasız, Silivri ve yapılan tüm mahallelerde sokak ve caddelerimize ortak bir tarz ve stil yerleşti. Bu temel üzerine yerleşim yerlerinin gelişmesi daha iyiye yönelik olacak. Siyasi faktörlerin etkisinden bağımsız olarak yapılanları pek çok insanın taktir ettiğini kabul etmek gerekir. Daha iyisini yapmak iktidarların görevi, geri kalan toplumun kesimleri daha iyisini istemeye devam edecek. İşin raconu bu!
 
ACI BİR KAZA
Bölgemizin tanınmış yatırımcılarından Akgün Duru geçtiğimiz akşam Silivri’den Tekirdağ’daki evine giderken Çanta ve Gümüşyaka yol ayrımında, D-100 karayolunda bir kaza geçirdi. Kazada Babaeskili olduğunu öğrendiğim bir kişi hayatını kaybetti. Merhuma Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Akgün Duru’ya da geçmiş olsun!
 
DOĞUM GÜNÜ BEREKETİ
Ak Parti Meclis Üyesi Yalçın Yönet, Özkan Işıklar, Funda Eren ve Gül Öztürk bugün doğum günlerini kutluyor. Bu vesile ile ben de hepsine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Nice güzel yaşlara!
 
FEN İŞLERİNE TEBRİK
Eleştirilerin gür sesle, övgülerin sessizlikle geçiştirilmesine alışığız… Bu durum beni şahsen zaman zaman çok rahatsız ettiği için belirtme ihtiyacı hissediyorum. Bir şeye faydası veya zararı olur mu düşünmeksizin, Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Solak’ın kendisine iletilen talep ve hizmet beklentilerine yönelik duyarlılığını belirtmek istedim. Emeğinize, çabanıza sağlık…
 
PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNÜN PROJE ÇİZİMLERİ BEKLENİYOR
Okullar Hayat Olsun Projesi çerçevesinde, Silivri Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman Şefliği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu çerçevede belediye tarafından ilk 4 pilot okulda yapılması gereken yeşillendirme çalışmasının Nisan ayında bitmesi gerekirken henüz projelerinin bile çizilmediği aktarıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Silivri Orman Şefliği’nin ekolojik bahçe projelerinin çizimini beklediği ifade edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri oldukça yoğun bir çalışma içinde bu dönem inanıyorum ki daha fazla geç kalmadan okul projeleri için zaman bulacaklar.

YORUM YAP