İbrahim Çeşmecioğlu

EĞİP BÜKMEDEN...

"Ey dost, ey kardeş, ey kandaş,
Aya vardığında
Çiçeklerin soykırımı tarihini yaz."
FÜRUĞ FERRUHZAD
Artık, lafı eğip bükmeye, gevelemeye, işkembeden sallamaya ne gerek var ki; tarihin sosyolojisi, analitiği, felsefesi ortada dururken..!
Masallarla günü kurtarmaya yeltenmek, kayıplar ve ayıplarımızı katlayarak içimizi patates püresi kıvamına getirmiyor mu? Sesimiz isyanımız, akortsuz bir trompetin öfkeli düzensiz iniltileri halini almadı mı? Görmüyor musunuz? Sabır ve bedduayla huzursuz; yaşamdan, sevincinden uzak halde değil miyiz?
O zaman defalarca yazıp söylesek de bir daha… bir daha... hançeremizi yırtarak, bıkmadan, bir daha… haykırarak; dünyadaki hemen hemen bütün bela ve namussuzlukların, savaş ve ölümlerin yegâne nedeni emperyal, kolonyal arsızlıktır !
Kötülüğün, şeytanla ortaklık yapılarak örgütlenmiş halidir ve cehennemin dünyada tezahürüdür!
Yazmaya devam edelim o halde;
Düşünebiliyor musunuz? Olmeklerin, Mayalara devrettiği kültür şifreleri, izlerini;
Kızılderili Maya Halklarının, Orta Amerika'da (Meksika) Milattan önce 1200'lü yıllardan başlayıp, M.S 1600'lere kadar uzanan kültürünü ve şehir devletlerini; kendi dil'i, dini, takvimi, alfabesi olan, dünyanın en büyük piramidini inşa eden Aztekleri ve görkemli kalıt ve güzelliklerini doğrayıp yok ettiler!
Gene Orta Amerika yerlileri olan ve soyu nereye dayandığı henüz çözülemeyen Zapotekleri, ovalarını, vadilerini; toprak- larında oluştur- dukları, günü- müzde bile izleri incelendiğinde hayranlık uyan- dıran uygarlıklarını talan, ziyan ettiler. İspanyollar ve sonrasında Avrupa'dan kıtaya gelen sömürgeciler, her şeylerine el koyarak onları esir ettiği gibi, yüzlerce yıl kadınlarına tecavüz edip kanı ve ruhu sakatlanmış, aşağılanmış melez bir halk meydana getirdiler. Tıpkı İngilizlerin Avustralya yerlileri Aborjinlere yaptıkları gibi! Ayaklanan yerli devrimci güçleri birbirine düşürerek, gücünü, direncini, ciğerini söktüler. Çoluk çocuğunu uyuşturucu ve alkolle sağır, kör ve aptal ettiler. Meksika'yı dünyanın vajinası haline getirip, kadınlarını kızlarını seks kölesi-işçisi yaptılar!
Orta ve Güney Afrika'daki, Ortadoğu'daki pislikleri ise yazmak, anlamakla bitmez…
Karaderili Afrikalıları, karanlığın en derininde, etini kemiğini, canını ciğerini tüketip, derisine tükürdüler… Sömürdüler, aşağıladılar, seks turizminin egzotik merkezi yaptılar!
Dünyanın hükmedebildikleri her yerini cehenneme çevirdiler.
Bu rezilleri, kötülüğü simetrik ya da asimetrik en barbarca yaşatan cehennem cellatlarını daha nasıl tanıtalım ki. Yaza yaza, bağıra söyleye bıktık gayrı. Bir silkelenin de açın gözünüzü kulağınızı artık ve yaslayın usunuzu dimağınızı bilime...

YORUM YAP