Adil Sirkecioğlu

Dostluk meclisi

Mart sonunda seçilip, Nisan ortasında göreve başlayan yeni belediye yönetimimiz altıncı ayını doldurdu. Geriye dönüp baktığımda dişe dokunur bir icraat olmamasına rağmen balayı günlerinin devam ettiğine şahit oluyoruz. Bunda oy verenlerin beklentilerinin fazla olmamasının rolü çok fazla. Şahsi beklentisi yüksek olanların sızlanmaları ve muhalif cephe oluşturma gayretleri başkanın hanesine artı yazıyor. Ben de çoğunluğun tavrına saygı duyup 2019 yılını “bal yılı” kabul edip, eleştirilerimi 2020'ye saklayacağım. Her sözünü doğru kabul eden, alkışlayanların varlığına alışanların; ters yaklaşımlar karşısındaki tavrını şimdiden merak ediyorum.
Cumhur İttifakı'nın sonuç aldığı ve kazandığı tek yer Silivri. Basit bir araştırma ve incelemeyle siz de bu sonuca ulaşacaksınız. Elbette ittifak yapılmasa kaybedilecek yerler çok fazlaydı. İttifak yapıldığı halde kaybedilen yerler Millet İttifakı'na cesaret ve moral verdi. Ankara ve İstanbul'daki meclis çoğunluğuyla teselli bulmak 17 yıl tek başına iktidar olmuş bir genel başkanın yapacağı şey olmamalı. Kendileri kazanırken, büyük şehri kaybettirenlere destek vermek; Ak Parti'yi tümden kaybettirme çalışmalarına zemin hazırlayacaktır.
Epey bir süredir Silivri Belediyesi meclis çalışmalarını takip etmiyordum. Halbuki Kandemir ile meclisin en sadık takipçileriydik. Kandemir bilinen (bilinmeyen) nedenlerle sosyal hayattan koptu, hayata küstü, içine kapandı. Güçlü olduğu dönemlerde başkanım diyenler; arayıp sormadığı gibi yüzüne bakmaz oldular.
Bilindiği üzere 2014-2019 döneminde meclisimiz devamsızlık rekoru kırdı. Silivri halkından aldığı emaneti layıkıyla taşıyamayanların her şeyden önce kendilerine saygısı yoktur. Kendi meclisine saygısızlık yapıldığı yerde; benim izlemem, takip etmem, yazmam anlamsız olacaktı.
Yeni meclisimizin daha canlı, gayretli ve yapıcı olacağı düşüncesiyle Ekim ayından itibaren takip etme niyetindeyim. Pazartesi oturumunu kaçırdım, ikinci ve üçüncü oturumu izledim. Eskiden izlemesem de meclis faaliyetleri telefonuma mesaj olarak geliyordu. Yeni yönetimle birlikte gelmez oldu! Belki liste yenilenmiş olabilir. Devamsızlık rekorunu kırma niyeti ile yapıldıysa sadece gülerim. Bu arada katılım sağlamayan meclis üyelerini isim vermeden izinli sayılmalarını oylamanın kamufle etmeye yönelik ince bir taktik olarak yorumladım. Rekorun kırılması amaçlanıyorsa söyleyecek söz bulamıyorum! Bilinsin ki saygısızlık gösteren, saygısızlığı hak edecektir.
Kuzey Suriye'deki harekatla ilgili konuşmalarda sağlanan milli birlik tablosu olması gerektiği gibi. Kutluyor, alkışlıyor devamını diliyorum. Kız çocukları günü vesilesiyle söz alan hanımefendinin iyi başladığı sözlerini parti politikasına uygun hale getirmek niyetiyle amacından saptırmasını yadırgadım. Müftülerin nikah kıyma yetkisinin küçük yaşta evliliklerinin önünü açtığını ima etmesi talihsizlik oldu. Başkan ve MHP gurubu ne anlama geldiğini anlamamış gibi gözükmeyi tercih etti. Gurup sözcüsü Filiz Güler'i yetersiz gösterme gayretleri diğer söz alanların tavrından anlaşılıyor. Encümenden kaçma sözünün yeri meclis değil, gurup toplantısı olmalıydı. Anlaşılan gurup toplantıları yapılamaz olmuş.
Her iki oturumda söz alan Kırkıcı'yı çok yapıcı buldum. Kayıt altına alınmış bağış tartışmasında; geçmiş dönemde kayıtsız bağış alındığının kabule zorlanmasını siyasi gaddarlık olarak değerlendiriyorum. Geçmiş dönemlere takılmadan izlenecek yol bulunması büyük fayda sağlayacaktır. Nezaketini, efendiliğini kaybetmeyeceğine inandığım Kırkıcı'nın dilediği gibi konuşuyor olabilmesi MHP'li Silivri Belediyesi'nin demokrasi sınavı kabul edilecektir. Başkanda bu sabrın ve tahammülün fazlasıyla olduğunu belirtmeliyim.
Silivri Belediye Meclisini dost meclisi havasında görmemin memnuniyetini yaşıyorum. Başkanın hakem rolünü benimsemiş olması yapıcı olacaktır.
Çay servisinin iptal edilmiş olmasını garipsedim. İsraf tedbirleri kapsamında çaydan tasarruf yapılmasını anlamsız bulurum. İmeceyle belediyecilik yolunda çay-kahvenin hatırı olacağını düşünüyorum.
Borçlanmaktansa Silivri'nin imkanlarının seferber edilmesi sonuç alırsa çok örnek olacak bir çalışma. Oy versin, vermesin herkesin yardımını talep etmek Yılmaz'a yakışıyor. Hibeler konusunda tereddütlerini paylaşan Kırkıcı'ya “sizden de istiyorum” talebi ve olur cevabı tam dostça ve Silivri'ce. Bütün çevreler ellerini taşın altına sokabilirse mutluluk konumu yakalanabilecektir.
Meclisteki tarafların Silivri'ye hizmet etme konusunda birbirlerini teşvik, tahrik hatta tehdit etmelerini zevkle izledim. Bu dönem hizmet yarışında önde olanın taktir edileceği bir dönem olacaktır.
Volkan Yılmaz Silivri'deki siyasi figürlerden bıkıldığı için bugün belediye başkanı. Farklı olduğunu geçtiğimiz dönemde ispatladı. Damardan yaptığı söylemler büyük alkış topluyor. Bu atmosfere kapılıp da her yaptığının her söylediğinin doğru olduğu vehmine kapılabilir. “Beş yıl sonrasının hesabını yapan namerttir!” cümlesi bunlardan biri. Kendin için değilse bile partin için, Silivri için yapmak zorundasın başkan. Kırklareli'nden sonra Silivri'de yaşanacak bir hezimet, MHP'nin Trakya'da yok olmasına neden olacaktır.
Son paragrafı önümüzdeki yıl başlayacak-başlatacağım muhalefetin öncü satıları kabul edilmesini dilerim. Amacını aşan söz olarak düşünülürse nokta koyarım. Anlamakta zorlanma varsa tek başına yazı konusu yapar açıklamaya çalışırım.

Devamsız kalmayın,
Hizmette kalın, dost kalın.

YORUM YAP