XXXXX

Chpde Kızılay Çatlağı


Silivri Belediyesi Haziran oturumlarına geçtiğimiz Salı günü başladı. Oturumda AKP’nin dikkat çeken gündem maddelerinden birinde, “Kızılay’a Gümüşyaka’da yer tahsisini bize niye danışmadınız?” itirazı kendini hissettirdi.
Haziran meclisi ikinci oturumunda, ortaya çıkış nedenleri farklı CHP’nin kendi içinde bu kez bir Kızılay çatlağı gündemdeydi.
Başkan Işıklar, konunun imar ve hukuk komisyonunda bir ay süreyle bekletilmesini istedi. CHP Grubu’ndan fireyle de olsa, muhalefetin, tam desteğiyle yer tahsisi geçerdi.
Işıklar, grubunun, örgütünün tereddütleri üzerine basarak örnek proje olarak lanse edilse de süreci, “her şeye rağmen” sürdürmek istemedi anlaşılan.
Sokakta, duyduğunuz haliyle, “Selami Değirmenci, meclis üyelerinden bazılarını örgütledi ve Fethullah Gülen cemaati güdümündeki Kızılay’a yer tahsisi rafa kalktı, ertelendi” meselesinden söz ediyorum.
Aslında;
•    Bir süredir biriken bazı CHP Meclis Üyelerinin tepki patlaması
•    Bu konu üzerinden Işıklar’a karşı eline geçen kozu kullanan Selami Değirmenci
Olarak konuyu özetleyenler de var.
Işıklar, “Mezbelelik halinde, uyuşturucu ve fuhuşun kol gezdiği bir alanı kamu yararına kullanıma dönüştürdüğü” iddiasında kararlı.
Gençlik Kampı, Kan Toplama Merkezi ve Lojistik Merkez kurulması amacıyla Kızılay’a tahsisini düşündüğü alandan Türkiye kadar Silivri’nin de faydalanması bekleniyor. Aylardır konuşulan konu Türk Kızılay’ı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Küçükali’nin de götürüldüğü Silivri Belediyesi’nin Saray Bosna ziyareti sonrasında farklı bir boyut kazandı.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın amacı Kızılay’a daha önce, Ahmet Yağcıoğlu döneminde Selimpaşa’da tahsis edilen 17 dönümlük alanı geri alarak, Gümüşyaka’da 27 dönümlük çamlık alanı vermek.
“İşin içinde Fethullah Gülen var diye AKP’liler dünden razı” diyenler son dönem gelişmeleri tekrar gözden geçirsin. AKP ile cemaatin arası açılırken, CHP ile yakınlık dikkatinizden kaçmamıştır.
AKP Grubunun Cuma günkü “Komisyonda kalmasın, tahsis kararını oylayalım” ısrarı muhtemelen duyumunu aldıkları CHP’de Işıklar ile bazı meclis üyeleri arasında görüş ayrılığının su yüzüne çıkarma gayretinden ibaret.
Tahsis kararı muhalefeti ateşli desteğine dahi ihtiyaç duyulmadan geçerdi. Ama Işıklar, CHP’deki fikir farklılığını bariz bir şekilde ortaya koymanın yolunu açmış olurdu.
Eminim, meclisteki sükuneti öncesi ve sonrasında aslında fırtınalar esmiştir. Asıl merak edilen iktidarın  kendi içindeki konuları, tartışma ve görüş farklılıklarını meclise getirmeden, hissettirmeden çözmemiş olması.
Silivri Belediyesi, Kızılay ile işbirliğine, özellikle söz konusu alanlarda ihtiyaç duymakta. İktidar desteğinden yoksun, üretim ve hizmet çok zor. “Kızılay Gülenci”, “İBB, İktidar veya bakanlar AKP’li” anlayış ayrımından ziyade Silivri çıkarlarının her koşulda korunma yönteminin geliştirilmesi esas alınmalı çünkü bir tarafı rahatsız eden üstte belirttiğim olguysa, Silivri Belediyesi’nin CHP’li olması da başkaları tarafından aynı şekilde algılanıyor.

MARMARA'DA İLK SEÇİM PUR'UN
Marmara Üniversitesi Rektörlük Adayları Seçimi'ni Prof. Dr. Necla Pur kazandı, gözler şimdi YÖK'e çevrildi. Marmara Üniversitesi Rektörlük Adayları Seçimi, 10 Haziran saat 10.00’da Haydarpaşa Yerleşkesi Ord. Prof. Dr. Reşat Kaynar Konferans Salonu’nda yapıldı.
Buna göre 6 aday arasında 1. 482 oyla Prof. Dr. Necla Pur olurken, ikinci sırada ise 394 oyla Prof. Dr. Mehmet Akalın yer aldı. Üçüncülük ise 302 oyla Prof.Dr. M. Zafer Gül'ün oldu.
En çok oy alan üç adayın ismi bugün Yükseköğretim Kurulu’na gönderilecek. Rektör Adayları İnceleme Komisyonu Çalışması 15–23 Haziran, Yükseköğretim Genel Kurulu Toplantısı 24 Haziran tarihlerinde yapılacak. Sonuçlar, 28 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak. Silivri Belediyesi ile Marmara Üniversitesi arasında yer tahsisi ve işbirliği protokolü açısından Marmara Üniversitesi Rektörlük seçimleri Silivri’den de yakından takip ediliyor.

DEĞİRMENCİ: TALEP
EDİLSEYDİ DESTEK VERİRDİK
Silivri Polis Teşkilatını Yaşatma ve Geliştirme Derneği yararına geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen tiyatro etkinliğine katılım sağlamamakla dikkat çektiğini belirttiğimiz CHP’lilerden açıklama geldi. CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, “Teşkilat bizim teşkilatımız” diyerek, davet ve talep iletilmesi durumunda katılmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. Ancak, Emniyet Müdürlüğü’nden bu yönde bir girişim olmadığı için etkinlikte bulunamadıklarını açıkladı. Sanıyorum iki taraf arasında birlikte çözebilecekleri bir iletişimsizlik meydana geldi.
İyi haftalar…

YORUM YAP