Şahin Dirik

Ceylan’a ‘Koçoğlu Sendromu’ yaşatılmak isteniyor

İYİ Parti Silivri İlçe Kongresine sayılı günler kaldı. İlçe kongresi hemen bugün gerçekleşse şüphesiz Ceylan yarışı farkla galip tamamlar. Ancak zaman, maalesef delege seçimlerinde ezici üstünlük sağlayan Gökhan Ceylan'ın aleyhine işliyor. 2020'de CHP Silivri İlçe Kongresi'nde Mümün Koçoğlu'na yaşatılanlar şimdi aynı şer odakları tarafından Gökhan Ceylan'a yaşatılmak isteniyor. Karşısında korkunç bir statüko var ve o güce karşı savaşmak kolay değil. Eee dile kolay ne de olsa karşısındaki (her anlamda) yılların birikimi… Hatırlarsanız Koçoğlu da aynı Ceylan gibi delege seçimlerini silip süpürmüş, ciddi bir üstünlük elde etmişti. Ancak ne hikmetse Koçoğlu'nun listesinden seçilen delegelerin önemli bir kısmı kongre gününe kadar kendisine “Yanındayım” diyerek kongre günü gözlerini bile kırpmadan onu harcamışlardı. Delegelerin kararını etkilemek için nasıl “yaratıcı” yöntemlere başvurulduğu, kimlerin emriyle hangi faktörlerin devreye sokulduğu o günden bu güne hala Silivri'de her köşe başında konuşulmakta. Şüpheniz ki aynı görünmez el şu an tekrar devrede. Bahsettiğim “görünmez el” Refik Bek değil, onun da arkasındaki esas problemli gücü kastediyorum. Aynı Koçoğlu'nun kaderini değiştirdiği gibi şimdi de Ceylan'ın kaderini değiştirmeye hazırlanıyor. Zerre kuşkunuz olmasın ki akla hayale gelmeyecek her yöntem denenecek. Zira İYİ Parti İlçe Başkanı'nın kim olacağı iyiden iyiye yaklaşan yerel seçimlerde Millet İttifakı Silivri Belediye Başkan adayının belirlenmesinde hayati bir rol oynayacak. Bu bağlamda İYİ Parti İlçe Başkanlığı görevine kimin geleceği ilçemizin tüm sakinlerini yakından ilgilendiriyor.
İYİ Parti delegelerine sesleniyorum, kulaklarınızı kapayın, zihninizi bulandırmalarına izin vermeyin. Size verilen sözlere kanmayın. Hatta daha da iyisi kanmış gibi yapıp sandıkta yine bildiğinizi okuyup o kurnazlara güzel bir ders verin. Statükonun değil, değil demokrasinin, çiğliğin değil olgunluğun, centilmenliğin yanında saf tutun. Şu an Gökhan Ceylan'ın rakibine, onun sosyal medya paylaşımlarına bakıyorum da, sınıfımda yaptığım sınıf başkanlığı seçimlerinde az oy alan öğrencilerim kendisi kadar ham hareketler sergilemiyor diyebilirim. Kongre de nasıl nihayete ermiş olursa olsun CHP'nin kongre sürecinde Mümün Koçoğlu ve Berker Esen birbirlerine karşı centilmenliği asla bırakmadılar, partilerini ele ayağa düşürecek, milletin ağzına sakız edecek hareketler yapmadılar. Süreci olgunlukla tamamladılar. Ben şu an Gökhan Ceylan'ın tutumunu onlara benzetiyorum. Kendisi genç yaşına rağmen adeta siyasi olgunluk dersi verircesine sürdürüyor yarışı. Ancak rakibi için aynısını söylemek pek güç…
Değerli İYİ Parti delegeleri, oy atarken kararınızın ilçemizin tüm sakinlerinin kaderini doğrudan etkileyebileceğinin bilincinde olunuz. Anlık menfaatlerin büyüsüne kapılmayınız, kendinizi sakınınız. Sağduyulu hareket ediniz, sonradan vicdanınızı kanatacak davranışlardan kaçınınız. Partinizi düşününüz. Volkan Yılmaz, 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin başında kimi görmek ister sizce? Yıpranmamış temiz, beyaz bir sayfa olan Gökhan Ceylan mı, yoksa Refik Bek mi kendisi için daha büyük bir tehlike teşkil eder? Bence Yılmaz, kesinlikle Bek'in devam etmesini arzuluyor. Oyunuzu atarken siz de kafanızda bu sorunun cevabını mutlaka arayınız.
Gökhan Ceylan'a da tavsiyemdir; “Bu devirde babana, kardeşine bile güvenme” dediğimiz noktadayız. Kongre sürecinin tam da o aşamasındasınız. Tecrübemle sabittir, inanın. Her an her şey olabilir. Herkes her şeyi yapabilir. Herkesten her şeyi bekleyin. Kimseye yüzde yüz güvenmeyin. Attığınız mesajlara, paylaştığınız her bilgi kırıntısına çok dikkat edin. Karşınızdaki gizli güç odakları şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlere başvururlar, kaybetmemek için her yolu denerler. Her türlü ödünü verirler. Özellikle seçimden önceki son iki gün gözünüz kulağınız açık olsun. Her adımınızı on adım sonrasını hesap ederek atın. Her şeye hazır olun ve son kez tekrarlıyorum;
KİMSEYE YÜZDE YÜZ GÜVENMEYİN.

  1. Ahmet Refik Bek Ahmet Refik Bek

    Yorumunuza saygı duyuyorum , Delege listeleri blok ve çarşaf olarak çıkar. Hatırsanız CHP kongresi öncesi delege listesi blok olarak çıkmıştı. Blok listeleri adaylar ayrı renklerde ve ayrı ayrı çıkarır. İYİ Parti delege seçimleri Çarşaf Liste ile yapıldı. Her isteyen aday oldu ve üyeler bu adaylar içinden delegeleri seçti. Siz bir adayın delege seçiminde delegelerin % 80 ini seçtirdiğini nasıl tespit ettiniz çok merak ettim. Dört başkan adayının olduğu bir yarışta , 4 başkan adayından biri bırakın % 80 , % 40 delege ile seçim kazanır. Hesap ve mantık hatası olmuş. Saygılar.

YORUM YAP