Yılmaz: Gençlerimizin geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyoruz

Yılmaz: Gençlerimizin geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyoruz

15.11.2022 11:21:46

Silivri Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz'ın gündeminde çocuklara ve gençlere yapılan eğitim, kültür sanat ve spor yatırımları da yer aldı.ca40e9af-5a6e-4dae-b9f8-67e915c5a94b

Silivri Belediye Meclisi 2022 yılı Kasım ayı meclis toplantısının 2. oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya MHP Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, AK Parti Grup Başkanvekili Sami Barlas, CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda Pazartesi günü ilgili komisyonlara gönderilen 14 gündem maddesine ilişkin komisyon raporları, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Gündemde belirlenen maddeler dışında Başkan Yılmaz değerlendirmelerinde çocuklara ve gençlere yönelik yapılan eğitim, kültür sanat ve spor yatırımları hakkında bilgi verdi.
“EĞİTİM PROJELERİMİZLE İLGİLİ ÇOK GÜZEL DÖNÜŞLER ALIYORUZ”
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından mecliste Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İngilizce kursu, güzel sanatlar akademisi eğitimleri ve ücretsiz YKS kursu ile ilgili bir video gösterimi yapıldı. Video gösteriminden sonra çocuklar ve gençlere yönelik yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın bir yabancı dil öğrenebilmeleri, bir müzik aleti çalabilmeleri ve lisanslı bir sporcu olabilmeleri adına çalışmalarımız devam ediyor. Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle ücretsiz yabancı dil kurslarımızı sürdürüyoruz. Yine Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz üniversiteye hazırlık kurslarına başladık. Dershane ücretlerinin 30 bin TL'nin üzerine çıktığı bir dönemde öğrencilerimize ücretsiz kurs veriyoruz. Sabah 09.00'dan akşam 18.00'a kadar süren kurslarımızda çay, kahve ve öğle yemekleri de Silivri Belediyesi tarafından karşılanıyor. Selimpaşa'daki atıl durumda olan binamızda Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Güzel Sanatlar Akademimizde de çocuklarımıza şan, drama, tiyatro ve enstrüman konusunda dersler veriyoruz. Ben bu projelerden son derece keyif alıyorum. Ebeveynler ve gençlerden bu projelerle ilgili geri dönüşler de oldukça iyi. Projelerimizi niteliğini ve niceliğini geliştirerek devam ettirme kararlılığındayız.” diye konuştu.
“SİLİVRİ'YE BİRÇOK SPOR YATIRIMI KAZANDIRDIK”
Silivri'deki spor yatırımlarıyla ilgili konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “Aramızdan ayrılışının 84'üncü yılında şükran ve minnetle andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur' sözüyle her yaştaki insana ve özellikle gençlere tavsiyelerde bulunarak; beden eğitiminin, sporun ve sporcunun önemine dikkat çekmiştir. Bugün modern dünyada, bütün gelişmiş ülkelerdeki devletler Atatürk'ün bu özlü sözünde işaret ettiği ‘Sağlıklı insanların varlığı ile sağlıklı toplumlar oluşur' gerçeği doğrultusunda, sporu ve sporcuyu önceleyen çalışmalar ve yatırımlar yapmaktadır. Ülkemizde de devletimiz spor ve sporcu için birçok konuda önemli görevler ifade etmekte ve ayrıca belediyelere de bu konuda görevler yüklemektedir. Biz Silivri'de görevi devraldığımız günden itibaren çocuklarımız, gençlerimiz ve bütün insanlarımızın spor yapabilmelerine imkân sağlayacak yatırımlara hız vermiş ve hepinizin müşahede ettiği gibi hayata geçirmiş durumdayız. Silivri'ye birçok spor yatırımı kazandırdık. Parklar, yürüyüş yolları, basketbol sahaları, voleybol sahaları, tenis kortları, futbol sahaları, Silivri'de bir ilk olan yüzme havuzu ve tüm spor yatırımlarımızı çok kısa bir süre içerisinde gerek hükümetimizin gerekse belediyemizin kaynaklarıyla ilçemize kazandırılmıştır. Altyapı hizmetlerimiz, spor yatırımlarımız ve tesis yatırımlarımızın yanı sıra yaz ve kış spor okullarımızda çocuklarımıza birçok spor dalında hizmetler, kurslar verilmiş ve geleceğe hazırlanmaları noktasında katkılar sağlanmıştır.” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP