“Değirmenköy’deki küçük sanayi sitesi arsasını satın alıyoruz”

“Değirmenköy’deki küçük sanayi sitesi arsasını satın alıyoruz”

15.11.2022 11:23:31

Silivri Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, trampa yöntemiyle belediyenin bünyesine kazandırılan ilçe merkezindeki iki arazi ve Değirmenköy'de satın alınacak olan küçük sanayi sitesi arsası ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Toplantının 6. gündem maddesinde “Silivri Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 134 ada, 1 parsel sayılı taşınmazın imar planında belirlenmiş Küçük Sanayi Alanı olarak kullanılmak üzere belediyemizce satın alınması ile ilgili Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi.” vardı. Komisyon Başkanı Sultan Aşkın'ın okuduğu komisyon görüşünde şu ifadelere yer verildi: “Silivri Belediye Meclisinin 07/11/2022 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen, Değirmenköy Mahallesi'nde bulunan Hazineye ait 134 ada 1 parsel nolu ve 9.525,54 m² yüzölçümlü ve küçük sanayi alanı imarlı taşınmazın küçük sanayi sitesi yapılmak üzere satın alınması hususu komisyonumuzca değerlendirilmiş olup, Değirmenköy Mahallesi'nde bulunan hazineye ait 134 ada 1 parsel nolu ve 9.525,54 m² yüzölçümlü ve küçük sanayi alanı imarlı taşınmazın küçük sanayi sitesi yapılmak üzere toplamda 14.288.310,00 TL (On dört milyon iki yüz seksen sekiz bin üç yüz on Türk Lirası) bedel karşılığında satın alınması, 5393 sayılı Belediye kanununun 18(e) maddesi kapsamında komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”
“9 BİN 525 M² MALİYE HAZİNESİNE AİT OLAN BİR ARSAYI SİLİVRİ BELEDİYESİ OLARAK SATIN ALIYORUZ”
Gündem maddesi ile ilgili konuşan Başkan Volkan Yılmaz, Biz göreve geldiğimiz ilk günden beri Silivri Belediyesine planlar ve trampalarla arsalar kazandırıyoruz. Bu defa, Değirmenköy'de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yaptığı 1.000 kişilik stadyumun hemen altında, 9 bin 525 m² maliye hazinesine ait olan bir arsayı Silivri Belediyesi olarak satın alıyoruz. Bu arsa imar planlarında küçük sanayi sitesi olarak işlenmiş. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz ile gerekli görüşmeleri yaptık. Önümüzdeki günlerde 14,5 milyon TL'yi buraya ödeyip arsanın tapusunu belediyemizin bünyesine kazandırmış olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi

YORUM YAP