Engin Akın

Cenk Teker’in Silivrispor heyecanı

Haftalar birbirini kovaladı geldi çattı kongre saati. Öyle ki daha dün bitmiş gibi olan lig ve ardından başlamasını sabırsızlıkla beklediğimiz yeni sezon havasındayız.

Yeni sezon yeni hevesler ve yeni yeni yüzler çıktı sahneye, bunlara yeni heyecanlar da eklendi mi tadından yenmez.

Birbirinden değerli isimler ilçenin kulübünü yönetebilmek adına kolları sıvadı. 5 isim yeni dönem için kulübü yönetmeye talip oldu. Bir isim ise kendini gizlemeyi tercih etti ve toplamda 6 isim sahneye çıktı. Tek tek isimleri mercek altında incelemeye çalışacağım. Sonra sırasıyla diğer isimlere de buradan yer vereceğim. Daha önce yaşanmışlıklar da var. Örneğin Serdar Teker'in abisi Cenk Teker…

Cenk Teker ile Serdar'ın vesilesi ile tanışmışlığım var. Özellikle Serdar Teker'in yaktığı meşale ile takım kendini yıllar yıllar sonra TFF 2. Ligin kapısına kadar yükseldi. O zamanlar takım amatördeydi. Kulübün anahtarı Kaymakam Beye teslim edilmek üzereyken genç bir ekip çıktı sahneye.

Biz Silivri'de yaşayan gençler olarak kulübümüzün bu hallerde olmasından dolayı utanç duyarız diyerek sahiplendikleri kulüp yıllardır profesyonel ligin en köklü kulüpleri arasındaki yerini aldı.

Profesyonellik meşalesini yakan başkanın abisi bizi nerelere taşıyamaz ki? Serdar Teker ile yakılan profesyonellik fitili Mustafa Saral ile taçlanmıştı. 19 yıl gibi uzun bir sürenin ardından gelen şampiyonluklarla takım hala 3. Ligdeyse bunda bir hikmet vardır diyebilirim.

Cenk Teker güncel ve kendini sürekli güncelleyen bir uzman hekim. Sadece branşında değil farklı dallarda da kendini geliştiren entelektüel biri. İkili sohbetlerimizde aklından geçenleri paylaştığında yok artık diyebileceğiniz ufku açık bir isim. Hele futbol ve altyapılar konusundaki fikirleri benim aklımı başımdan aldı.

Türkiye'de, Altınordu ve yurtdışında da Ajax altyapılarının işleyişini çok iyi algılamış. A takım seviyesinde ise bilgileri güncel. Son birkaç sezondur izlediği 2 ve 3. Lig maçları dağarcığında var mesela. Benim bile kaçırdığım noktaları hatırlatabilecek seviyede.

Konu Silivri'ye ve Silivrispor'a geldiğinde ise yüzündeki heyecanı okuyabiliyorsunuz. Konuşması hızlanıyor, anlatımları sizi ikna edebiliyor. Heyecan çok önemli. Heyecan yoksa hayat yok zaten.

Tıpkı yıllar önce Serdar Teker'de görüp destek verdiğim o heyecan hissini tekrar yaşadım diyebilirim Cenk Teker ile birlikte ilginç ve buradan açıklayamayacağım hedefleri var mesela.

Cenk ile konuştuğumda Serdar ile konuşuyormuş gibi hissetmek, geçmişte yaşanan başarılı yıllara özlem de olabilir.

Kolay kolay yanılmam ama gözlerdeki ışık anlatır birçok şeyi. Her üç kelimesinden biri Silivri ve Silivrispor olan bir ismin ardından gidilebilir.

Silivri'de doğmuş ve ilçenin okullardan mezun olmuş bir isimdir Cenk Teker. İyi işlerin altına imza atacağından şüphem yok. Genç dinamik ve güçlü karakterli bir idealist. Aklında ne ilçeyi satmak var ne de Silivrispor'u…

YORUM YAP