Engin Akın

Bu oyun anlayışı Silivri ve Çatalca’yı yorar

Çatalcaspor-Silivrispor maçının en kısa özeti ilk 45 dakika atak oynarken ikinci 45'te geri çekilirsen kalende pozisyonu görürsün oldu.

 

Zorlu geçmesi beklenen Çatalca maçı beklenilenin aksine bir keşmekeşe döndü. Müsabakanın ilk yarısında Çatalcaspor orta sahayı eline almasıyla baskısını ortaya koydu.

 

Özellikle ikinci bölgeden üçüncü bölgeye topu o kadar kolay aktardılar ki bu kadar da olmaz dedirttiler.

 

Öyle ya bölgeler arasında bu kadar boşluk bırakırsan kalende golü görmen kaçınılmaz olur. Çatalcaspor golü bulduktan sonra ikinci bölgesini defansa yakın oynatınca da Silivrispor atak gözüktü.

 

İkinci yarı ise Çatalcaspor skoru koruma psikolojisi ile sahaya çıktı. Bu skoru koruma psikolojisi az daha kendilerine pahalıya mal olacaktı.

 

Şimdi Çatalcaspor defansa çekildiğinde atak gözüken Silivrispor bizleri yanıltmasın. Bu büyük hata olur. Yoksa doksan dakika boyunca Silivrispor'un oyun üstünlüğü Çatalca'nın izin verdiği kadardı.

 

Silivrispor ise geriden oyun kurmaya çalışması bu maçta tutmadı. Silivrisporlu defans oyuncularının topu çizgiye taşıyarak ters kanada atılan toplarla ataklarına yön vermeye çalışması Çatalca defansına takıldı.

 

Çatalcaspor ise bu uzun toplarla kalesine gelmeye çalışan Silivrisporlu oyuncuları erken teşhisle durdurdu. Çatalcalı kanatların geriye dönüşü ve kademe anlayışı Silivrispor'un tüm oyun kurgusunu bozdu.  

 

Silivrispor'un orta sahası sınıfı geçemedi.

Çatalcaspor'un oyunun ikinci bölümlerinde kendi sahasına çekilmesi intihara dönüşebilecekken durum bir nevi kurtarıldı.

 

Silivrispor'un kanatları etkisiz kaldı. Her ne kadar hızlı olsalar da sonunu getiremediler. Çatalcasporlu oyuncuların kendilerini sinirlendirmelerine izin verdiler ve moral olarak yıprandılar.

 

Çatalca da ise kenarlar iyi çalıştı. Her bindirme tehlikeli pozisyona dönüştü. İlk yarı bir ara top Silivrispor'un ceza alanı içinde oynandı denilebilir.

 

Silivri defansı o kadar yoruldu ki ikinci yarıda uzun toplar istenilen yere ulaşmakta zorlandı. Hatta öne çıkmak zorunda kalan defans bu kez de geriye dönüşlerde zorlandı.

 

Orta sahanın topu tutamaması hem defansın yorulmasına ve oyunun ofansına katkılarını zorlaştırdı hem de forvet hattının topla daha buluşmasına neden oldu.

 

Maç bir ara öyle bir hale döndü ki Çatalcaspor, Silivrispor'un üstüne gelmesini ve gol bulmasını bekler konumdayken, Silivrispor gerek yok 3 puan sizin olsun der gibiydi.

 

Her iki takımın kalecilerine ayrı bir bölüm açmak şart. Öyle ki sonuca kesinlikle etkili oldular. İkisi de gol yemem diye yeminli çıkmışlardı sahaya.

YORUM YAP