Cemil Kenar

Bu gol kaçmaz

Bence Özgür Kurt'u anlatmaya gerek kalmamalı. Çünkü kendisi son yıllarda Silivri'nin yetiştirdiği, geliştirdiği en sportmen karakterdir.

Ancak insan hafızası unutuyor!...

Hatırlatmakta fayda var.

Silivrispor altyapısında bileğe kadar çamur sahada dimdik ayakta kaldığı günden beri tanıyorum.

Profesyonel futbol kariyerini, idari, teknik dönemlerini, iş hayatını bilirim. İşini yaparken kimseyi kandırmaz, dolandırmaz.

Karakteri sağlamdır.

Kamuoyunda ve spor camiasında sevilen, sayılan Adamdır.

Kısaca her türlü ilgiyi desteği hak eden biridir.

Fakat ilk darbeyi Silivrispor 3. Lige çıktığında bazılarının engelleme çabalarına rağmen otobüsün üstüne çıkarıp kupayı beraber kaldırdığı dönemin Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dan yemiş işinden olmuştu.

Şimdi de İBB Spor AŞ'de yılın ilk kurbanlarından biri oldu.

Özgür siyaset yapmaz.

Görevini ihmal etmez.

Kurumda kimseyle kişisel problemi yoktur, tesisleri kullananlar onu tanır, sever, sayar, çocuklarını güvenle tesislere gönderirler.

Kulüplere, sporculara hep destek olmuştur.

Kurumunda devam etmemesi için hiçbir neden yok.

Spor AŞ'de kadro değişikliği gündeme gelince Özgür'ün bu durumdan etkilenmemesi için her kanaldan tüm imkanlar zorlandı, kademe kademe şefler amirler, müdürler devreye sokuldu, Ongun'a, İmamoğlu'na kadar ulaşıldı hep sorun yok dendi. Ama genel müdür İ. Renay efendi Silivri'nin lobisini etkisini küçümseyerek ne yapabilirdi ki?

Kızı milli sporcuysa bana ne diyerek aslında Silivri'yi dışarı attı.

Spor kültürü gelişmemiş biri mühendiste olsa böyle densizlikler yapabilir, bunun bir densizlik, çapsızlık, saygısızlık olduğu konuyu İmamoğlu'na ileten amir müdürlerin geri dönüş telefonlarından belli.

Kızı milli sporcuysa bana diyebilecek kadar milli duygulardan, spor kültüründen yoksun birinin bir sportif organizasyonun başına gelmesine vesile olanların hakkını teslim edelim.

Bu mesele Özgür'ün şahsi meselesi değil, yerel, yöresel milli değerlerimizi koruma refleksidir. Aynı duyarlılığı Silivrispor kulübü, kulüpler birliği, antrenörler derneği, veteranlar, İYİ Parti İlçe Teşkilatı da gösterebilmiş olsa bu kararlar bu kadar kolay alınmazdı.

Neyse ki Silivri'nin haklarını değerlerini her konuda koruyan kollayan spor ahlakı ve spor kültürü gelişmiş bir belediye başkanımız var da Özgür kardeşimiz ve şampiyon kızımızın spora katkıları milli formaya hizmetleri devam edecektir.

Eski oyuncumuz Volkan eski kaleci Ekrem'le karşı karşıya ve gol geliyor, bir gol daha geliyor!...

YORUM YAP