Cemil Kenar

Bakarsın gol olur

Bisiklet yolu ayrılmadığı için araçlar ve yayalarla ortaklaşa kullandığımız yollarda bisikletlerin sinyali olmadığı için sağa veya sola dönüşlerde dönüş yönündeki kolunuzu açarak verdiğimiz işareti hakaret olarak algılayıp olay çıkartanlarla karşılaşıyoruz.

Beysbol ülkemizde en az yapılan spor dalıyken beysbol sopası en çok satılan ürün oluyorsa.

100 mt yarışında önündeki ikinciyi geçince kaçıncı oluyorsun sorusuna birinci olurum diyenler çıkıyorsa burada bir problem var demektir…

Amatörlük kurallarının geçerli olduğu Olimpiyat oyunlarında ülkemin şerefi ve sporun zaferi için kurallara uyarak dürüst yarışacağıma ve gerçek sportmenlik ruhu içinde mücadele edeceğime and içerim yemini edilerek daha hızlı daha yüksek daha güçlü olmak hedeflenir. Ancak en önemlisi kazanmak değil katılmaktır felsefesiyle hareket edilir.

Olimpiyat meşalesi insanların içindeki sönmeyen ateştir.

Biz bu meşaleyi taşıdık, olimpiyatlarda madalyalar da aldık ama olimpiyat ruhunu hayata geçmesi İstanbul Olimpiyatlarının gerçekleşmesiyle mümkün olacaktır. 2008'de bu fırsatı finalde Pekin'e kaptırdık ama vazgeçmiş değiliz. İç içe geçen halkalarla sembolik olarak değil gerçek manada kıtaları birleştiren İstanbul Olimpiyatları bir gün mutlaka olacaktır.

Bizim yapmamız gereken eksikleri tamamlamak ve hazırlanmaktır. Bu konularda yapılan çalışmalar olduğu biliniyor. İlgili birimler birçok toplantı ve detaylı değerlendirmeler neticesinde 39 ilçe arasında konum ve alan açısından en uygun yer olarak Silivri'yi belirlemiş SPOR VADİSİ, OLİMPİYAT KÖYÜ yapılması yönünde planlar çıkarılması kararı almıştı. Pandemi nedeniyle takvimler organizasyonlar her şey birbirine karıştı ancak 4 yılda bir yapılan olimpiyatları alabilmek için bir yerden başlamak gerekir.

Mevcut şartlarla alamadığımıza göre yeni yerler yapmak lazım. Bu tesislerin Silivri'ye yapılması öncelikle Silivri olmak üzere tüm İstanbul ve ülkemizin sosyoekonomik, kültürel yapısını olumlu yönde etkileyecektir.

İnsanların ruhsal ve bedensel sağlığını koruması geliştirmesi sporla mümkündür. Spor dostluk, kardeşlik, barış, sevgi, saygı demektir.

Beysbol sopasının amacına uygun kullanılması

Bisikletliye yol verilmesi

Yayaların üstüne araç sürülmemesi

Kadına şiddetin azalması

Köşe başında ‘Bir liran var mı abi' diye uyurgezer dolaşan çocukların topluma kazandırılması

Sporun günlük hayatımıza yansımaları olarak karşımıza çıkacaktır.

Olimpiyat ruhunu özümsemiş daha hızlı daha yüksek daha güçlü bireylere Covit19 bile yetişemez öyle değil mi hocam?

Bu plan projelerle ilgili girişimde bulunulması konusunda tüm oklar Volkan Yılmaz'ı işaret ediyor, herkes hemfikir olmuş

Şuanda siyaseten İstanbul'un en güçlü adamı Volkan Yılmaz yaparsa o yapar diyorlar…

Dolayısıyla sıfırı tüketmiş kulüplerin kronik sorunları üzerinden günü kurtarma hesapları yerine geleceği kurtarma adına spor konularında söyleyecek sözü olanlarla istişare edilerek birlikte hareket edilmesinde fayda var.

İstişare eden zarar etmez.

Dönem çatışma değil, çalışma dönemidir deyip topu, Başkana atalım.

Bakarsın gol olur….

YORUM YAP