XXXXX

Aydar İle Dobra Dobra


 Şaka bir yana taraflardan biri gazeteci, diğeri siyasetçi olunca konuların açılımı çok farlılık arz etmiyor, edemiyor. Silivri siyasetinin gördüğü en zarif aktristlerinden biri Aydar. Sanatçı kimliği ve anne duyarlılığı ile siyaset yapmanın zorluklarını kendi de anlattı ama tecrübe, insanı zamandan daha hızlı olgunlaştırıyor. Kişilik olarak da siyasetçi olarak da farklı bir portre, örnek alınabilecek çok şeyi olduğu kadar, varlığı her ortama aydınlık kattığını düşünüyorum.

GIDA BANKACILIĞI'NDA GERİ SAYIM
Silivri Belediyesi Meclisi'nin Şubat Ayı oturumunda Gıda Bankasınca ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakit yardımı yapılması konusunda protokol hazırlanmasını görüşecek.
Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi ile İstihdam Ofisi'nin ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ilk görev yılını tamamlamadan üç önemli projesini hayata geçirdi. Ama vaatleri kadar hayata geçirilmesini halka anlattığı konusunda emin olmak pek mümkün değil. Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi'nin faaliyetleri kadar buradan hizmet alan insanların da yeterince anlatıldığını, anlaşıldığını düşünmüyorum.
Işıklar ve ekibi kendi ve yaptıkları işlerin reklamını çok doğru kamuoyuna pazarlayamıyor. Sonuçta bilen biliyor ve yapılan hizmet de ortada ama yararlanılması noktasındaki eksikliğin tamamlanması herkes için daha yararlı olacaktır.

MECLİSİN ÜNİVERSİTE GÜNDEMİ
Silivri Belediye Meclisi'nin Şubat gündeminde yerel iktidarın ilçemizi Eğitim Vadisi yapma hedefiyle orantılı iki konuyu daha karar altına alacak. Bunlardan ilki; Silivri Belediyesi'ne ait Selimpaşa Mahallesi, 6286, 6287 nolu parsellerdeki belediye binasının ve 5951, 5952, 5878, 5879, 5882 ve 5818 nolu parsellerin İstanbul Üniversitesi'ne 10 yıllığına ücretsiz tahsisinin görüşülmesi.
İstanbul Üniversitesi ile ilgili Başkan Işıklar'ın geçtiğimiz haftalar içerisinde kamuoyuyla paylaştığı ön protokol çalışmasına Fener'den itiraz hazırlığı var. Fener Köy Muhtarlığı'na ait arsaların bedelsiz üniversiteye tahsisine Muhtar Muarrem Eren'ın sıcak bakmadığı duyumu pek yakında ilgililerin bilgisine ulaşacaktır. Sonucu ne olur, nasıl olur bilmiyorum. Ama yer tahsisini yapan ile yerin sahibinin acilen bir araya gelerek uzlaşmasında yarar var. Çünkü taraflar çok belli ki bazı konularda ayını düşünmüyorlar.
TAVAK'a tahsis edilen Silivri Gümüşyaka Mahallesi, 838 ada 1 parsel,839 ada 1 parsel ve 840 ada 1 parsel ile ilgili protokol meclisin Şubat gündeminde değerlendireceği ve karar altına alacağı konular arasında.

OCAK EKLENTİLERİ
Öztekler ile anlaşma çabalarında Silivri Belediyesi'nin son kararı Şubat gündeminin "Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 15 ada 132 nolu parselin ifrazından gelen 1546 ada 1 parsel ve 1546 ada, 2 parselin 1/1000 ölçekli plan tadilatının görüşülmesi" şeklinde adlandırılan gündem maddesinde belirlenecek. AKP'nin protesto amaçlı katılmadığı Ocak Ayı ikinci birleşiminde bu aya ertelenen konu ile ilgili AKP'nin tavrını açıklamasından sonra Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan'ın da katıldığı son toplantıda yeni bir çözüm konusunda yerel yönetimin de umutları yeşermişti. Aldığım duyumlara göre bu umutlar da boşa gitmiş. Söylediğim gibi konuyla ilgili kesin tavrı oylamada ve gündem maddesinin görüşülmesi sonrasında öğreneceğiz.
Silivri Mimarsinan Mahallesi, 934 ada 2 parsel, 934 ada 3 parsel, 2 ada 29 parsel, 2 ada 30 parsele ait 1/1000 ölçekli plan tadilatının görüşülmesi Hamoğlu Holding'in rezidanslı projesine ilişkin madde. Konu hazırlanan bir protokol çerçevesinde karara bağlanacak. Meclisin yaklaşımı muhtemelen komisyon çalışmalarının ardından Cuma günkü oturumda anlaşılacak.

MUTLU YILLAR
Bugün Çetin Ceylan'ın doğum günü. Yeni yaşını kutlayan bir diğer isim Silivri Belediyesi Eski Danışmanı Sancak Dolar. Her iki isme de yeni yaşlarında ve bundan sonraki hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

YORUM YAP