Cemil Kenar

Altın çocuk ölmedi kalbimizde yaşıyor

21 Haziran Kuzey Yarım Kürede yaşayanlar için en uzun gün, Güney Yarım Küre içinse en uzun gecedir.

Silivri'nin futbol tarihi boyunca ülke futboluna kazandırdığı en önemli en değerli isim olan Müjdat Gürsu 28 yıl önce 21 Haziran da aramızdan ayrılmıştı.

En uzun günde yalnız Silivri değil ülke spor kamuoyunun da canı yanmıştı.

Bu nedenle 21 Haziranlar bizim için farklı anlam taşıyordu.

Alican Yalçınkaya öncülüğünde yıllarca her 21 Haziranda anısına çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapılırdı.

Bir gün yavuzun biri çıktı. Dönemin belediye yönetimi sayesinde ev sahibini bastırdı…

Kendini spordan sorumlu başkan yardımcısı olarak tanıttı bu işler benden sorulur dedi ne olduysa ondan sonra oldu. Müjdat Gürsu'yu anma etkinlikleri bir nevi piar faaliyetine dönüştü. Sonrasını biliyorsunuz…!!!

Neyse ki Kamil Bilici ilgili bilgili etkisi katkısı olan herkesle konuşarak zengin içerikli bir belgesel hazırladı Müjdat Gürsu bu 21 Haziranda Fenerköy Stadı'nda saat 20.00'de Altın Çocuk Belgeseliyle anılacak…

Kamil Bilici'nin çalışması çok önemli çok değerli çalışmadır.

Hayat öyle hızlı akıyor değerlerimizi öyle hızlı tüketiyoruz ki keşke eskilerin büyüklerin hepsini konuşturabilsek. Silivri'nin spor hafızasını yarınlara aktarabilseydik diyeceğiz…

Sizi bilmem ama ben Şerafettin Arda Caddesi, Müjdat Gürsu Caddesi, Mustafa Cambaz Sokağı'ndan geçtiğimde çarşıda, sahilde Seyfi Atun'u, Siyami Köylü'yü, Sebahattin Öpçin'i, Turgay Sezginer'i, Özer Doğan'ı, Muharrem Aydoğan'ı gördüğümde Silivri'de olduğumuzu fark ediyorum.

Silivri'de futbolun, sporun dünü bugünü hakkında kim bilir ne hikayeleri vardır??

Hafızamızı şöyle bir yoklayalım.

Bir zamanlar halkoyunlarında, folklorda hatta futbolda, golfta başarıları il ve yurt çapında bilinen tanınan Silivri Lisesi vardı.

Artık yok!!!...

Hiçbir eşyanın kaybolmadığı otobüslerimiz vardı adı Silivri Birlikti.

 O da yok!!!...

Artık kod adı sarı otobüs!!!!

Yaaa!

İşte böyle oluyor, insan korumadığı şeyini kaybediyor…

Dolayısıyla iyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir misali alanında söylenecek sözü olanların tecrübelerini, gayretlerini derleyip toparlayıp geleceğe taşımak lazım.

Bu vesile ile Müjdat Gürsu'yu bir kez daha rahmetle anıyor belgesel çalışmaları dolayısıyla emeği geçenleri kutluyor mümkünse belgesel kaydından bir tane de ben istiyorum efendim…

YORUM YAP