XXXXX

AK Parti’nin yeni katılımları

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Cumartesi akşamı Avrupa Birliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış ve bölge milletvekillerini ağırladı.
Programda en dikkat çeken konu partiye yeni katılımlar oldu kuşkusuz. Cumartesi günü gazetemizde yer verdiğimiz üç isim vardı…
Bunlardan sadece biri Beyin Cerrahı Alev Güner, programda rozet taktı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Taylan Memiş’in kardeşi Silivrispor eski yönetim kurulu üyesi Mutlu Memiş ve Silivri siyasetinin etkin ismi Demokrat Partili Bekir Yetkin’in kızı Dilek Aybar’ın gecede rozet takanlar arasında olmaması vazgeçirildikleri algısına yol açtı.
Ama öyle değil… Öğrendiğime göre bir süre sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Silivri’ye gelecek. Bu programda Milli Görüş geleneğinden gelenler isimlere; Mutlu Memiş gibi ve diğer yeni üyelere bu kez rozetler takılacak.
Ve de Bekir Yetkin’in kızı Dilek Aybar… DP Genel Başkanlığından istifa ederek, AK Parti’ye katılan Süleyman Soylu da önümüzdeki süreçte Silivri’de ağırlanacak isimler arasında. Aybar ve diğer yeni katılan üyelere de AK Parti rozetini bu programda Soylu’nun bizzat takması bekleniyor…
Ve yeni AK Partili üyeler; CHP Belediye Meclis Üyeliği yapmış olan, Aslan Yoğurt’un sahiplerinden Birsen Aslan, Gümüşyaka’nın tanınmış simalarından Sefer Ölçer, CHP Silivri Eski Gençlik Kolları Başkanı İzzet Gültekin, Piri Mehmet Paşa Muhtarı Adnan Ateş’in oğlu Murat Ateş, Silivri Kaymakamlığı eski Yazı İşleri Müdürü Ahmet Geyik, adı son günlerde AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları arasında daha sık telaffuz edilmeye başlayan Yavuz Çengel’in yeğeni Emrah Çengel… Liste uzayıp gidiyor dikkat çeken isimleri belirtiyorum sadece…
Gelenlere bakılınca durduk yere tercihlerini değiştirmediğini veya böyle bir karar vermedikleri anlaşılıyor. Vaatler ve sözlere ilişkin duyumlarımı paylaşmaya ihtiyaç duymuyorum, yaşayanları az çok önemseyen, herkes bu konuda gerekli sonucu çıkartabilir.
Programda en dikkat çeken konu üye katılımı oldu anlaşılan. Genel bir coşku havasının eksikliği belirtilirken, rozet takma bölümü herkesin dilinde, etkileyici değerlendirmelerle. Yeni üyelerin katılımı partinin geleceği açısından umut verici olarak yorumlandı. Organizasyon bozukluğundan söz edildi, programı düzenleyenler eksikliklerini daha iyi gözlemlemiştir.
Belirtmeyi önemsediğim şöyle de bir yorum var; "Yönetimde bulunanlar meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı beklentilerine veda etsinler!”
Daha Numan Kurtulmuş’la, Süleyman Soylu’nun gelip rozet takacağı isimler var. Üstteki yorum bu çerçevede ve gelişmeler bazında daha iyi anlaşılacaktır eminim.

SAPANCA TOPLANTISI  GEREKLİ MİYDİ?
Silivri Belediyesi yönetimi hafta sonunu Sapanca’da güzel bir otelde yönetimi gözden geçirme toplantısını gerçekleştirdi. Daha önce Selimpaşa’da, Ortaköy’de ve bir kez Abant’ta yapılan çalışma için bu kez Sapanca’da lüks bir otelin seçilmesini eleştirenler var. Yanlış anlaşılmalara yol açacak durumları önceden öngöremedi mi Işıklar peki?
Cevabını merak edenlere konuyla ilgili yaptığı açıklamadan kısa bir özet geçeyim: "Gelmeden önce birçok belediyeye sordurdum. Onlar bu tür etkinlikleri senede 3 kez yapıyor, biz 4 yılda ilk kez toplu çıkış yaptık. Daha önce Abant’ta bir kez sadece teknik kadro ile yapıldı toplantı. Burada olan herkes ne kadar verimli ve ciddi bir çalışma yapıldığının farkında. Her belediyenin kurum içi eğitim bütçesi var ve bunu yapıyor, en az yapan da biziz. Kurumsal yapısını önemseyen herkes bunu yapmalı, çalıştığımız insanlar taş değil ki. Morale, motivasyona ihtiyaçları var. Kış nüfusu 200 bin, yaz nüfusu 500 bin olan, 1000 çalışanı bulunan bir kurum bu toplantıları yapmazsa olmaz zaten.”
Daha önceki dönemde çalışanlar ve meclis üyeleri aileleriyle bu toplantılara katıldı diye hatırlıyorum.
Belediye başkanımızın ne kadar tutumlu (cimri dememek için kendimi zor tutuyorum) bir insan olduğunu 4 yılda öğrenemeyenler ya gelişmeleri hiç takip etmedi ya da… Neyse…
İyi haftalar deyip bugünlük noktayı koyalım…

YORUM YAP