Sevginar Sali

Yine mi ayrılık!?


Dün sabah güzel bir kahvaltıya ayarlamışken kendimi, tatsız bir duyum aldım… Bilgi demek istemiyorum… Yerin kimin geldiğiyle de çok ilgilenmiyorum ama İlçe Milli Eğitim müdürümüz İkram Kayapınar’ın gideceği haberi beni üzdü.
Değişimleri oldum olası sevmem, mevcut koşullar ve insanlar üzerinde iyileşmelerin daha anlamlı olduğu düşüncesindeyim ve bu yönde eğilim her zaman tercihimdir. Çok absürt durumlar olmadığı sürece.
Bunlar etken tabi ama İkram hocanın gerçekten Silivri’de görevini layığı ile yaptığına inanıyorum bir de temelde; geride bıraktığımız süreç içerisinde.
Duygusuz, yabancılık hissini bir türlü bertaraf etmeyen, edemeyen kamu görevlileri gelip gider kimsenin de ruhu duymaz ama Silivri ile bütünleşmeyi, onu gerçekten özümsemeyi tercih eden, insanlarının hassasiyetlerini önemseyen kamu görevlilerinin gidişleri üzücü olabiliyor.
Şahsen iş gereği de çok muhatap olmam alanlarımız farklı ama gördüğümüz yerde sıcak tebessümü, alçakgönüllülüğü, içtenliği ortak paylaşımlar kıymetini arttırdı demek ki... Gerçekten konuşulduğu gibi gider mi, yoksa yine bu bir söylentiden ibaret olup kalır mı bilmiyorum…
İyi niyetiyle yaptığı çalışmaların fark yarattığını, yokluğunun gerçekten hissedileceğini ifade etmek istedim...
İnşallah kalmasının bir yolu, imkanı bulunur. Şahsi görüşüm ve yorumum bir yana görevini yerine getirdiği için ve kalmasının faydalı olacağına dair inancımla yazıyorum bu satırları.

MUTLAKA OKUMALISINIZ
1- Bilinçaltınızda her sorunun cevabı vardır. Uykuya dalmadan önce bilinçaltına "Sabah altıda kalkacağım" emrini verirseniz sizi tam saatinde uyandıracaktır.
2- Her gece yatarken kendi kendinize söylediğiniz olumlu ifadeler sağlığınızın ve yaşantınızın kusursuz olması yönünde olsun. Bilinçaltınız bu ifadeyi buyruk olarak algılayıp yerine getirecektir.
3- Bir kitap ya da harika bir tiyatro eseri yazmak, fevkalâde bir konuşma yapmak istiyorsanız, bu fikri sevgiyle hissederek bilinçaltınıza iletin; o da size istediğiniz karşılığı verecektir.
4- Asla "bunu yapamam" ya da "şunun olması imkânsız" gibi sözler söylemeyin. Bilinçaltınız bunu yalın anlamlarıyla alacak ve bu düşüncelerden dolayı yapmak istediğiniz şey için yeteneğiniz olmadığını kabul edecektir.
5- Size zarar verecek ya da canınızı yakacak şeyler düşünmeyin. Çünkü neye inanırsanız onunla karşılaşacaksınız.
6- En doğru şekilde düşünüp hissetmeye başlarsanız huzurlu bir zihne sahip olmanız kaçınılmaz olur. Bilinçaltınız, zihninizden geçirip doğru olduğunu iddia ettiğiniz her şeyi kabul edecek ve size bunu yaşatacaktır.
7- Bilinciniz kapıdaki bekçidir. En önemli işlevi bilinçaltını, yanlış izlenimlerden korumaktır. İyi şeylerin olabileceğini ve şu anda olmakta olduğunu düşünmeyi her zaman tercih edin.
Teşekkürler: Nevin Helvacıoğlu

YORUM YAP