Engin Akın

Yeni Yayın Dönemi


Yaklaşık 6 sezondur Silivri’de sporun gündemini hasbelkader tutmaya çalışıyorum. Uzun zaman tek tabanca yürüttüğüm bu misyonu emektar büyüğümün de yeşil sahalara geri dönmesi ile birlikte üzerimdeki yükün biraz hafiflemiş olduğunu söyleyebilirim. Uzun bir zaman tek olunca insan rehavete kapılıp rekabet gücü yok oluyor. Alternatifimin olmasından dolayı da biraz daha atılımcı olmak şart oluyor. Okuyucu kitlesinin de artmasından dolayı biraz daha yenilikçi olmak da fayda var.

Dile kolay uzun bir zamandan beri ilçemdeki sporun nabzını tutmaya çalışıyorum. Bilenler bilir gazeteciliğe ilk başlamamdan 6 sezon öncesine kadar siyasi muhabirdim. O kadar çok yorulmuştum ki spor muhabiri olursam biraz daha dinlenirim sanmıştım. Görünen odur ki spor muhabirliği siyasi muhabirlikten daha zormuş.

Asla mütevazi olmayacağım. Buna gerek de yok çünkü. Konumumda otoriteyim. Şuana kadar ne yorum yaptıysam hep haklı çıktım. Yorum yapmaya da devam edeceğim. Tanıyanlar bilir Kamil Bilici (Eros) ve Tuğrul kardeşim ilçemizde faal olan televizyon ve radyonun işletmeciliğini aldı. Hayırlısı olsun. Geçtiğimiz günlerde kendisi ile uzun uzadıya bir sohbetin ardından hem televizyonun hem de radyonun tüm spor haberleri ile birlikte azıcık sorumluluğunu almış bulunmaktayım. Spor kamuoyuna da hayırlısı olsun.

Durum böyle olunca da program yapmak da farz oldu. Yerel bir televizyon ve radyo tamamen bizi ilgilendiren haberler ve programlar. Düşüncesi bile güzel. Geçmişi hatırlıyorum da Marmara TV dönemi. Hafta başından itibaren ilk programımızı yayınlayacağız.

Televizyonda yayınlanacak olan programın adı Spor Gündemi. Pazartesi ve Cuma günleri yayınlanacak. Ayrıca her hafta düzenli olarak iki sabit konuğumun yanı sıra konuları ile ilgili konuklarım da olacak. Sabit konuktan kastım ben programlarımı devam ettirdiğim süre içinde hep yanımda olacak Gürkan Uzun ve Rasim Destanoğlu. Silivri’de konularında uzman iki isimdir bana göre kim ne derse desin…

Özellikle iç ve dış sahalarda oynanan tüm maçlarımız radyodan canlı olarak verilecek. Bu Silivri tarihinde bir ilk. TRAK Radyo’dan tüm maçlarımızı canlı olarak dinlemenin verebileceği keyfi siz düşünün artık. Bununla birlikte yine bir ilke daha imza atacağız. İlçemizdeki tüm takımların o hafta oynadığı müsabakaları da hafta içi TRAK TV’den izleyebileceksiniz. Yine aynı hafta iki konuğumla birlikte oynanan maçların yorumlarını yapacağız. Şimdiden heyecanlanıyorum. Düşünebiliyor musunuz hem radyodan hem de televizyondan ilçemizdeki tüm spor olaylarını takip edebilme imkânınız olacak, üstelik yorumlarla birlikte bundan daha güzel bir şey olabilir mi?

Bu hafta cumartesi günü programımızın ilkini çekeceğiz. Maçların başlamasına az bir zaman kala takımlarımızın performanslarını ve durumlarını analiz edeceğiz. Ayrıca lige girecek olan tüm takımlarımızın altyapılarını mercek altına alacağız. Hayırlısı artık.

YORUM YAP