Engin Akın

Yaş Sınırı Konusunda

Amatör futbolda tüm işler amatörce idare edilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon yapılan bir takım yanlışlıkların devamı bu yıl da aynen devam ediyor. Şimdilerde ise gündemi meşgul eden birinci öncelikli konu amatörlerde yaş sınırıdır. Bu konu bu yıl böyle devam eder. Her akla estiğinde değiştirilen kuralların ardı arkası kesilmedikçe amatör futbolumuz da kabak tadı vermeye başlıyor.

Amatörlerde birinci önceliğin altyapı olması gerekliliğini sıkça yazmaktayım. Başta da belirttiğim gibi amatör kurulun aldığı her karar sonrasında zorluk çeken kulüplerimiz oluyor. Yazboz tahtasına dönen amatör futbolda alınan kararların verdiği kabak tadını verenlerin bir an evvel bu gereksiz kural değiştirme zahmetinden vaz geçmeleri esastan alınmalıdır.

Geçenlerde 2. Amatörleri iptal edin demiştim. Hatta altına iptal edemiyorsanız altyapı zorunluluğu getirin de demiştim. Amatör kulüplerin asli görevleri altyapılardan oyuncu yetiştirmek olması gerektiğini ne zaman anlayacağız?

Geçenlerde Amatörlerin Kralı olduğunu sürekli deklare eden Yemen Ekşioğlu bir açıklamasında alınan bu yaş sınırlama kararının amacının “Amatör kulüplerin futbolcu yetiştirmesidir” demişti. Güzel demiş de başkan acaba bu konudaki yaptırımları neden sıralamamış? Amatörlerimiz futbolcu yetiştirmek adına yapmaları gerekenleri yaptıkları ne kadar denetleniyor? Kral hüküm verme yetkisine sahiptir lakin verdiği hükümlerin de denetlenebilmesi için gerekli mekanizmaları aktive ettirmek de onun görevidir. Her zaman dile dolanan bir AMATÖR RUH muhabbeti var. Her zaman dile getirilen lakin asla fiiliyatta olmayan bir söylemden öte gidemeyen kelamdır, AMATÖR RUH… Nedir bu AMATÖR RUH?

İşin aslı bırakınız kardeşim AMATÖR RUH’U bilenler bilir 2. Amatör Küme’de bile paranın konuşulduğu bir ortamda AMATÖR RUH’TAN ne denli bahsedilebilir? Bu olsa olsa PARANIN RUH’U olur. Kısacası Kral öldü yaşasın yeni Kral…

Haberin devamı 01.08.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP