Sevginar Sali

Türkyılmaz damardan girdi, sandıktan çıktı

"Fark atamazsam demek ki ben burada boşuna ilçe başkanlığı yapmışım” dediğini hatırlıyorum kongre öncesi sohbetimizde. Şenol Türkyılmaz, Demirkol’un alacağı oyu bir farkla tahmin etti…
MHP’ye çok yakışan, hatta örnek teşkil edecek bir siyasi örnek olarak kayda geçti Cumartesi günü Ünsal Düğün Salonunda düzenlenen genel kurula yansıyan tablo. Meral Akşener etkisine hiç girmeyeyim kelime darağacımın yetersizliğinin azizliğiyle uğraştırmayayım sizi, de kendimi de.
Her şey çok güzel gelişti ve aynı nezaketle neticelendi. MHP’nin bu sürecinden bu teşkilatın içinde siyaset yapmayı benimseyen herkesin çıkartacağı çok güzel dersler de oldu eminim.
Kan Demirkol’un söyleminde kongrede de tekrarlayınca dikkatimi daha çok çekti; "Amacımız Özcan Işıklar’ı koltuktan indirmek” veya "Koltuğuna oturmak” tarzındaki söylem biraz garip. Neden "MHP’yi iktidar yapmak” değil de "Özcan Işıklar’ı koltuğundan indirmek”… MHP’nin Silivri’de iktidar olması için CHP’nin de oylarına ihtiyacı var. CHP’nin bugünkü takdirini dolaylı yoldan eleştirerek, bu tabandaki insanlara sempatik olamazsınız, kendinizden uzaklaştırırsınız. Taktiksel bir hata var. Işıklar o koltuktan elbet bir gün inecek ama bunu ne MHP’nin ne CHP’nin tek başına istemesi yeterli değil… Ayrıca olayı böyle kişiselleştirmek de doğru değil.
MHP için 2015 genel seçimleri çok hareketli ve heyecanlı geçecek. Meral Akşener ve Volkan Yılmaz’ın üçüncü bölge adaylıkları, CHP’nin kısır yerli vekil arayışlarına anlam katacak gibi. Yerel seçimlerde milliyetçilerin desteğiyle rahat bir nefes alanlar, genel seçimde borcunu ödeyebilir; hatta bunu yapsalar hiç fena olmaz. Biliyorum siyasi etik ve ideolojik açıdan ifade ettiklerim biraz anlamsız gelebilir ama bir de acı gerçeklerimiz var onu da hesaba katın.
Şenol Türkyılmaz’ı da Kan Demirkol’u da tebrik ediyorum. MHP ve Silivri için hayırlı olsun. Bu kongreye bence adayların kazanıp/kaybetmesinden ziyade MHP kazanımı açısından bakmak lazım. Demokrasi ve siyaset kültürü açısından hedef yükselttiler, takdir topladılar.

SEVİNÇ: SİYASETLE İŞİM OLMAZ
Cumartesi günü Dilek Demiral’ın hazırladığı yönetim listesinde yer alması beklenen muhtemel isimleri paylaştım. İçlerinden biri itiraz etti: "Nereden çıktı bu!? Kimseyle bu konuda bir görüşmem olmadı. Siyasetle işim olmaz. Ayrıca ‘matbaacı’ değil, reklam ve inşaat işleriyle uğraşıyorum” dedi. Kısaca; Veysel Sevinç, AK Parti yönetimiyle alakalı isminin telaffuz edilmesinden rahatsız olduğunu paylaştı. İş adamı olduğunu siyasetle değil, ticaretle uğraştığını söyledi.
Kimi duyumlar asılsız çıkabiliyor demek ki. Talebi üzerine istediği düzeltmeyi yapmış olalım.
Diğer isimlerden bir açıklama veya yalanlama gelmedi.

KREDİ KEFALETTE CÜMBÜŞ VAR
Kredi Kefalet Kooperatif seçimleri var Ocak sonu, Şubat başı… Başkan adaylarını sıralayayım da başlıkla ne ifade etmek istediğimi daha iyi anlayın; Sebahattin Öpçin (22 yıldır bu görevi yürütüyor), Ruknettin Akgül, Ali Tabakoğlu, Necati Özkök. Esnaf Odası ve Sanayi Sitesi Kooperatifi seçimlerinin galipleri de süreci etkileyecek gibi : )

HAYIRLI OLSUN; ŞEN ORTAKLAR
Metin Karakaş, Şahabettin Hayta ve Serkan Çavuş yeni bir ortaklıkla sanayi sitesinde iş yeri açılışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Temizlik ürünleri üretimi üzerinde bir girişimde bulunmuşlar. Hayırlı olsun! Ben size takılmadan duramam ki : )

Not: AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyemiz Tamer Şişman ile söyleşimiz, hafta sonu haber yoğunluğundan dolayı yarın yayınlanacak. Merak edenler için bilgi verelim.

İyi haftalar olsun hepimiz için : )

YORUM YAP