Adil Sirkecioğlu

Suçlanan Cemaat

Silivri’de 1 Nisan havası devam ediyor. Gazeteniz Hürhaber, benim de verdiğim katkıyla bu havaya ayak uydurmuş durumda. Karşılıklı jestlerle esen ılıman rüzgârlar vekil listelerinin kesinleşeceği 11 Nisan’da biraz sertleşecek gibi olsa da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına kadar sürecek gibi gözüküyor. Eee umut dünyası. Bayram geçer, ayaklar suya erer, gerçek hayata dönülmüş olur.
Hayatı şaka gibi algılamaya çalışsak da gerçekler satır aralarında gizli. “Müstakbel belediye başkanı gibi davranılacak.” dediğim günün manşeti, “Belediye başkanı benim” oluyor. Kopya çekilse bu kadar olur. İlahi bir tesadüften bahsetmek abes olur ama okuyucunun benimle Karakaş arasında bir telepatiden şüphelenmesinden korkarım. Şu iki cümle Karakaş imzalı. “İlçe Başkanı, Belediye Başkanını denetleyen kişidir. Bugün adam gibi bir İlçe Başkanı olsa Silivri, bu hale düşmez.” Sözlerinin yorumunu kendine ve kamuoyuna bırakırken; çok doğru olduğunu belirtir, Allah söyletmiş derim.
Kurucu Başkan Vural Sönmez nezaket göstermiş, “Metin kendine yazık ediyorsun” demiş. Acıma ve üzüntü çağrıştıran sözler karşısında günaydın başkan demek zorunda kalıyorum. O aşama geçildi, Silivri’ye yazık ediliyor, zarar veriliyor. Karakaş’ın bu durumunu ispatlaması için; “kaymakam da, vali de benim” demesi mi bekleniyor? Tecrübeyle yoğrulmuş olanların elini ve dilini bağlayan nedenlerin merakı içindeyim
Devamı 05 Nisan 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP