Engin Akın

Sizin Renginiz Hangisi?

Son zamanlarda içimizden televizyon dahi izlemek gelmiyor olabilir. Malum her gün aynı konu her gün ayrı olaylar… Bir nebze de olsa konuyu dağıtmak için geçenlerde okuduğum eğlenceli bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Çoğumuz gerek dış görüntümüzde gerekse ev dekorasyonunda farklı renkleri tercih ederiz. Bazı öğrencilerim kimi renkleri dolaplarında görmeye dahi tahammül edemediklerini söylediğinde bu konuda ufak bir araştırma yaptım ve aşağıdaki ilginç sonuçları buldum.
Renklerin karakter analizi ile ne derecede uyumlu olduğu tartışılır belki ama herkesin kendini ifade ettiği bir rengin olduğuna da inanmamak imkansız gibi görünüyor. Haydi şimdi gelin hep birlikte rengimizi bulalım… Açıkçası ben tam olarak bulamadım. Her renkte bir tutam kendimi gördüm :)

KIRMIZI kişilikler dinamik, lider özellikli, eli açık ve cömert insanlar oluyor. Güçlü karakterlidirler, aktif ve yarışmacı bir yönleri vardır. Ne istediğini bilen ve kazanmayı başaran insanlardır. Genellikle cerrah, acil tıp teknisyeni, atlet, halterci, ayak bakımcı, müteşebbis kişilerin kırmızıyı tercih ettikleri düşünülür.

TURUNCU kişilikler hareketli, kıpır kıpır ve yüksek enerjili insanlardır. Diğer renk kişiliklere göre organize etme kabiliyetleri çok yüksektir. Sevk ve idare etmeyi, yönlendirmeyi severler. Dizayn, biçim ve yapı konusunda çok bilinçli kişilerdir. Düzenli ve disiplinlidirler. İnşaat işi, şeflik, mühendislik gibi işler bu kişilere uygundur. Çok motive ve teşvik edicidirler.

SARI kişilikler, evrensel bir iletişimcidirler. Gösterişli, parlak ve sıcaklık veren kişilerdir. Bazen çok konuşabilirler, ancak herkesin dinleyebileceği tarzda konuşurlar. Fakat dinleyebildikleri zaman bir danışman gibi dinlerler ve problemin çözümü için bütün deneyimlerini kullanırlar. Televizyon ve radyo programcısı olabilecek kabiliyettedirler.

YEŞİL kişilikler iyi algı ve farkındalık duygusuna sahiptirler. Ancak ani sürprizlerden hoşlanmazlar. Eşeğini sağlam kazığa bağlayan tiplerdir. Detayları severler ve iyi hesap yaparlar. Sağlıklı ve dengeli yaşamaya özen gösterirler. Hayatın ve tabiatın gizli sırlarını keşfetmeyi severler. İyi bir çiftçi, ofis yöneticisi, bitkibilimci, antropolog veya doğabilimci olabilirler.

Haberin devamı 30.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP